26.7.2012

Maaperätutkimusta odotellessa

Ensi viikolla on luvassa maaperätutkimuksen tekeminen. Saamme pikkukaivurin tonkimaan kuoppia, joiden perusteella oma valvojamme kirjoittaa viralliset asiakirjat. Näin meneteltynä säästämme useamman satasen - reikien kairauttaminen tulisi maksamaan 500-700 €, kun taas pikkukaivurin käynnistä maksamme paljon vähemmän. Isompien kuoppien avulla saamme myös reilusti todenperäisempää kuvaa tontin maaperästä. Aiomme käyttää kaivuria hyväksi myös selvittääksemme, joutuuko vesi- ja viemäriputkille räjäyttelemään reittejä. Tonttimme on kallioista, mutta hyvällä tuurilla suurempia räjäytyksiä ei tarvitsisi tehdä.

Kävimme tällä viikolla kävelemässä rajoja ja hahmottelemassa tontille talon sijaintia, jotta osaamme ohjata kaivurin kuopimaan oikeista kohdista. Vaikka asuinalueemme on kaupungin kaavatontti, meillä on hyvin vapaat kädet rakentamisen suhteen: talon ulkonäön ja sijainnin saamme päättää hyvinkin vapaasti. Mitään määrättyä korkoakaan talollemme ei ole.

Oman vivahduksensa projektiimme tuo varmasti meidän valvojamme. Hänellä on useiden kymmenien vuosien kokemus rakennusalalta ja ammattitaitonsa perusteella hän on alueemme parhainta valvojakastia. Luotto hänen osaamiseensa on siis sataprosenttinen. Sen sijaan itse persoona on hyvinkin värikäs suorine sutkautuksineen ja jaarittelevine tarinoineen - jo kolmen asiointikerran jälkeen olemme saaneet kokea lukemattomat naurut, hämmennykset kuin tylsistymisetkin. Dekotaloon valvojallamme on jokseenkin negatiivinen tai varautunut asenne: hän on luetellut vaiheita, jotka tulevat kuulemma automaattisesti menemään päin kankkua. Itse olemme toiveikkaita projektin sujumisen suhteen. Emme luule, etteikö mitään ongelmia tulisi vastaan - varmasti tulee - mutta oleellista on, kuinka talotoimittaja reagoi havaittuihin epäkohtiin. Toisaalta on hyvä, että valvoja on alusta lähtien kriittinen toimittajan suhteen: näin hän osaa olla extravalppaana eikä meillekään tule epärealistisia odotuksia rakentamisen "helppoudesta".

Tulevana viikonloppuna käymme vielä lisää tuumailemassa talon paikkaa ja merkkaamme summittaisen sijainnin kepeillä ja nauhoilla kaivurikeikkaa varten. Peukut pystyyn, ettei ensi viikon maaperätutkimus tuo negatiivisia yllätyksiä maatöiden budjettia ajatellen!

Lopuksi vielä kuva järvelle päin suunnilleen talon tulevalta kohdalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...