31.8.2012

Pohjakuva

Tulevan talomme kerrosala on 133 m2 ja huoneistoala 118 m2. Deko 133 -mallissa oli alun perin neljä makuuhuonetta, mutta päädyimme poistamaan neljännen pikkuhuoneen ja laajentamaan sen pinta-alan verran olohuonetta. Olkkarista tulikin nyt ihan hyvänkokoinen, melkein 30 m2. Olohuone on kuitenkin se paikka, jossa oleskellaan eniten, joten sen kokoon, tilavuuteen ja sijaintiin panostaminen oli prioriteettiemme kärkipäässä.

Yhtenä alkuperäisenä toiveena oli saada keittiö olohuoneen rinnalle niin, että keittiönkin ikkunoista olisi näkymä takapihalle ja järvelle. Dekon mallissa niin suuri muutos ei ollut mahdollinen, joten keittiö sijaitsee nyt etupihan puolella. Aluksi keittiön nykyinen sijainti tuntui myönnytykseltä, mutta nyt asiaa mietiskeltynä onkin ehkä parempi, että keittiö on nykyisellä paikallaan: sisätilojen valomäärä lisääntyy, kun talon aurinkoiselta puolelta pääsee valoa läpi – jos etupihan puolella olisi ollut pelkkiä makkareita, valo olisi pysähtynyt niihin. Muiden huoneiden sijainnista meillä ei ollut kovinkaan syvälle kiveen nakutettuja toiveita.

Enempää ei ehkä tarvinne selostaa huoneiden sijaintia, pohjakuva puhukoon puolestaan:
 

Muutoksia alkuperäiseen Deko 133 -malliin tuli jonkin verran. Tässä listaa asioista, jotka alkuperäiseen versioon verrattuna muuttuivat:

 • eteiseen, olohuoneeseen ja keittiöön muutettiin vino sisäkatto
 • wc:n kalusteiden suunta muutettiin, jotta ovi saatiin aukeamaan eteiseen päin
 • mh1:n oviaukko siirrettiin lähemmäksi huoneen päätyseinää
 • mh2:n oviaukko muutettiin ”vinoksi”
 • neljäs mh poistettiin, olohuone kasvoi sen pinta-alan verran
 • olohuoneesta takapihalle lisättiin ulko-ovi ja takapihalle sijoitettiin takaterassi
 • olohuoneeseen tilattiin takka
 • yhtä keittiön seinää kasvatettiin metri, jotta saamme lisää kaappi- ja laskutilaa
 • kodinhoitohuoneeseen lisättiin vesiallas
 • kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välistä seinää siirrettiin pesuhuoneeseen päin
 • varaston ja pesuhuoneen pikkuikkunat poistettiin
 • keittiön ja mh1:n ikkunoita siirrettiin keskemmälle huoneen seinää
 • mh2:een lisättiin korkea/kapea ikkuna

Näiden pohjamuutosten lisäksi saamme alkuperäiseen malliin poiketen rosteriset kodinkoneet keittiöön sekä saunaan hiukan paremmat lauteet. Kaikkiin ikkunoihin tilasimme sälekaihtimet. Lisäksi peruspakettiin lisättiin useampia pienempiä täydennyksiä, joita ei ehkä ole tähdellistä tässä sen enempää eritellä. Tulevina kuukausina muutoksia on varmasti vielä edessä, mutta tähän mennessä ne ovat tuoneet lisähintaa vajaa 20 000 €. Kallein yksittäinen menoerä taisi olla vino sisäkatto. Jatkossa muutoksia tullee ainakin kalusteiden, materiaalien ja mahdollisesti sähköhommien osalta. Ilmalämpöpumppua mietimme vielä, keskuspölynimurin allekirjoittanut tyrmäsi.

Viralliset talokuvat muuten tulivat maanantaina, ja toimitimme rakennuslupahakemuksen heti käsittelyyn. Suunnittelutarveratkaisu on kuulemma jo hyväksytty, ja tulee lainvoimaiseksi 1.10. Rakennuslupa aiottiin käsitellä ensi viikolla, joten mitään hätää ei pitäisi aikataulujen puolesta olla. Mukavaa, kun naapuritonteiltakin kuuluu puuhasteluääniä. Aluksi luulimme, että vain me ja viereinen rajanaapurimme aloitamme rakennushommat nyt syksyllä, mutta meidän lisäksemme myös toinen rajanaapurimme sekä ainakin yksi vähän etäämmällä sijaitseva naapuri on aloittanut oman tonttiurakkansa. Meidän tonttimme pöllinsiirtoprojekti on noin puolivälissä. Että ne osaavatkin olla painavia!

3 kommenttia:

 1. Oijoi! Kunpa itekin pääsis omaa kotia laitteleen... Vaikuttaa ihan mahtavuudelta nää teidän systeemit! Espoo on erittäin tarkasti kuulolla. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, muistatko vielä paljonko tuo vino sisäkatto toi lisähintaa? meillä kiikarissa juurikin sama muutos samaan taloon.:9

  VastaaPoista
 3. Moi!

  Vinon sisäkaton hinta taisi olla jonkun verran päälle pari tonnia. Ehdottomasti kannattava ratkaisu, ilman vinoa nousua katto olisi jäänyt ahdistavan alas. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...