13.8.2012

Raivausta

Taas on taloprojektimme nytkähdellyt eteenpäin. Viime viikolla kävimme allekirjoittamassa kaupungin kanssa kauppakirjan tontista ja tällä viikolla on tarkoituksena sitten hakea lainhuutoa ja kiinnityksiä. Pankkivalintakin tuli tehtyä - alunperin kallein vaihtoehto kiepsahtikin neuvotellessa halvimmaksi!

Viime lauantaina kävimme lähisuvun avustuksella raivailemassa tontilla. Puita kaatui yhteensä kuusi kappaletta ja pajukkoa lakosi tuntien saatossa kiitettävästi. Suuritöisin kaadettavista puista oli massiivinen haapa, jonka kaatamiseen ja pätkimiseen moottorisahalla meni kokonainen tunti. Polttopuuta kertyi melkoisesti - jossain vaiheessa pitäisi pöllit vielä halkoa pienemmiksi kalikoiksi. Tontille jäi mahdottomat risukasat odottelemaan kohtaloaan. Risuja ei saisi kaava-alueella kuulemma polttaa (pöh ja pyh!), joten voi olla että hautaamme ne tontin etulaitaan kärrättävien pintamaiden alle.

Puu kaaaaaatuuuu! Eikun siis kaatui jo.

Lopputulos rajan kupeesta kuvattuna, tulevan tieliittymän tienoilta.

Viime viikolla alkoi myös Dekotalon puolelta projektimme suunnittelutyö. Aikataulu on hieman kireä, joten sähköpostit ja puhelut ovat sinkoilleet rytmikkääseen tahtiin. Olemme viilanneet talon oikovedosta, joka näyttää pikkuhiljaa saavan lopullisen muotonsa. Torstaina menemme tontille oman valvojamme kanssa lyömään lukkoon talon paikan ympäristöineen. Hommanamme on tehdä asemakuvaluonnos Dekotaloille lähetettäväksi. Toivottavasti siinä ei tule mitään mökellyksiä!

Positiivisen uutisen saimme kaupungilta, joka lupasi siirrättää piikkiinsä yhden sähköpylvään tonttimme rajalta. Väli, josta tieliittymän pystyy tontillemme tekemään, on noin kymmenen metriä leveä; muualle liittymää ei voi vetää, koska naapuritonttien rajat tulevat molemmilla puolilla vastaan. Keskellä tuota kyseistä tieliittymän paikkaa töröttää kuitenkin sähköpylväs - kaupunki ei ollut ilmeisesti tajunnut ottaa sitä huomioon kaavoittaessaan tontteja. Pylväs siis nyt kuitenkin luvattiin siirrättää joitakin metrejä etelämpään, tonttimme sivurajan linjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...