26.8.2012

Riks raks


Edellisessä kirjoituksessa totesin, ettei kaava-alueella saa risuja polttaa. Vaan eilenpä ne roihusivat! Rajanaapuri oli myös polttanut omat risunsa ja siitä sai viimeisen kimmokkeen myös meidän kokkomme. Savua ei tullut nimeksikään, eikä polttaminen kutkuttanut varmasti kenenkään kankkua. Ihan kaikkia risuja emme vielä tuikanneet tuleen, sivummalle siirretyt 2/5 odottakoot kohtaloaan syksykeleille. Nyt ei kuitenkaan ole enää risusavottaa sen kummemmin edessä. Tuleva pihatie, piha ja talonpaikka ovat viimein risuttomia, jee! Pöllejä (suuuuuria sellaisia) ja polttopuuta meillä sentään on vielä siirrettävänä. Ajatuksena on tuoda tontille rakoliiteri, jonne polttopuuksi kelpaava tavara on meininki varastoida. Nyt siis seuraavaksi urakoimme pöllejä pois talonpaikalta, lähemmäksi tulevan liiterin paikkaa. Kottikärryjä emme ole tontille vielä hankkineet, joten allekirjoittanut kehitteli oman keinon puiden siirtämiseen: kun pöllit heittelee ison pressun päälle, ne on helppo vetää alamäkeä pitkin säilytyspaikalleen.

Viimeisiä karahkoita hiipuvaan tuleen.

 Nämä sekä kaverit pitkin tonttia odottavat vielä kantajaansa.

Mutta mitäs muuta risujen ja pöllien lisäksi? Torstaina 16.8. teimme valvojamme kanssa asemakuvaluonnoksen. Käytännössä touhusimme tontilla klo 17-22. Tuona aikana mittasimme, piirsimme, mittasimme ja piirsimme. Mitattavia pituuksia olivat mm. tonttien rajat, talon pohja ja sen etäisyys rajoista, autokatoksen koko ja sijainti, pihan ja pihatien mitat, sokkelin korko ja tontin muut korot. Näiden tietojen pohjalta valvojamme piirsi A3-paperille asemakuvaluonnoksen, johon on siis piirretty tontille tulevat rakennukset, piha-alue, pihatie sekä merkitty kaikki mahdolliset pituus- ja korkeusluvut. Tonttisession jälkeen ohjelmassa oli vielä papereiden skannaus sähköiseen muotoon sekä kontrastien fiksailu. Iltaa voi siis luonnehtia ihan hyvänpituiseksi. 

Piirtoalustan virkaa toimitti yksi koivupölleistä.

Seuraavana päivänä asemakuvaluonnoksen oli oltava Dekotalon piirtäjällä, joka oli jäämässä kuukaudeksi lomalle. Onneksi luonnos meni nappiin, ja piirtäjä sai perjantain aikana lopulliset kuvat kuosiin. Isäntä jopa kerkesi perjantain aikana juosta kuville hyväksytykset niin rakennusvalvonnasta kuin omaltakin valvojaltamme. Talokuvien ja asemapiirroksen olisi pitänyt tulla meille postissa jo tällä viikolla, mutta postituksen kanssa kävi pienoinen kämmi: emme muistaneet mainita, että kuvat pitäisi lähettää uuteen osoitteeseemme, jossa asumme väliaikaisesti talon valmistumiseen asti. Kaupantekohetkellä asuimme vielä toisella paikkakunnalla, joten piirrokset ovat käymässä kierrosta pitemmän kaavan mukaan, ja tulevat meille vasta postin uudelleen ohjaamana. Noh, jospa ne tulisivat jo huomenna!

Kunhan kuvat saapuvat, jätämme rakennuslupahakemuksen liitteineen heti käsittelyyn. Viime keskiviikkona, eli 22.8. täyttelimme paperit loppuun valvojamme avustuksella. Muita rakennusblogeja lukeneena kuvittelin lomakkeiden täyttämisen ja liitteiden haalimisen paljon monimutkaisemmaksi operaatioksi. Kiitos isännän aktiivisuuden ja valvojan tarkistusten, homma tuntui ihan ”iisibiisiltä” (*koputtaa puuta*). Rakennusluvan kanssa voi olla edessä vielä joitakin jännitysmomentteja: ehtiikö lupa tulla ennen kuin olisi tarkoitus valaa sokkeli, eli viikolla 42. Jos ei, niin sitten joudumme maksamaan kaupungille 3000 € panttia päästäksemme aloittamaan työt ajoissa.

Paperit valmistuivat kahvin ja munkin kirittäminä.

Koneiden on tarkoitus ilmestyä tontille syyskuun 10. päivä. Eli eihän siihen ole enää kuin kaksi viikkoa! Naapurin puolelle oli ilmestynyt kaivuri tänä viikonloppuna. Huisia, miten nopeasti piha ja talonpaikka näyttivät muuttuneen jo parissa päivässä. Meidän kaivuria odotellessa ohjelmassa on siis lähiaikoina ainakin vielä niiden pöllien siirtelyä, lupapapereiden jättämistä sekä mahdollisesti hintavertailua mm. routaeristeiden osalta. Kiviaineksista isäntä olikin jo tiedustellut tarjouksia. Tästä jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...