27.9.2012

Aloituskokous

Isäntä edusti meitä tänään tontilla pidetyssä aloituskokouksessa. Paikalla oli hänen lisäkseen kaupungin rakennuslupainsinööri, oma valvojamme sekä kaivurikuskimme. Sateessa pidetty tiivis miitinki oli periaatteessa vain muodollisuus. Saimme ehdotuksen nostaa vielä 5-10 cm sokkelikorkeutta, katsotaan nyt näemmekö noston loppusiltaan tarpeellisena. Tontilta nousevat ylimääräiset maa-ainekset meillä on tarkoituksena ympätä tontin matalimpaan nurkkaan. Nurkkaa halkoo tällä hetkellä syvä oja, ja se meillä on tarkoitus siirtää kiertämään tontin rajaa pitkin. Rakennuslupainsinööri oli luvannut hankkia kaupungilta suostumuksen ojan kaivamisesta rajalle (kaupunki omistaa maat tonttimme toiselta sivulta ja alapuolelta).
 
Tämän viikon tuloksena putkikaivanto on saatu suljettua ja pihatie rakennettua piha-alueelle asti sellaiseen kuntoon, että isompi auto pystyy sitä pitkin liikennöimään. Kaivannon loppupää on vielä pienemmältä matkalta auki ja siinä on lillunut suuri määrä vettä. Tänään vesi oli tosin vähempänä, koska kaivurikuskimme oli kaivanut pitkän uoman, jota pitkin vesi on päässyt purkautumaan pois. Kaivannon päästä täytyisi vielä vetää putket talon teknisen tilan kohdalle ja upottaa talonpäätyyn paineviemärin pumppaamo.
Loput tonttimme metsäalueista ovat siistiytyneet, kiitos isännän sedän. Tämä kävi tontilla raivailemassa yhden päivän ajan, ja risukot saivat kyytiä. Oikeuksiinsa pääsi myös vanha pihlaja, joka seisoo juuri sopivasti kallion ja metsikön rajakohdassa.
Kalustemuutosten hinta oli yllätykseksemme odotettua pienempi, noin 1200 €. WC mietityttää edelleen, harkitsemme vielä yläkaapistoja sekä valolippaa…
Sähkökuvat muutoshinnastoineen saapuivat postissa odotetusti. Melko suolaisia hintoja perivät lisäyksistä, esim. yhden pistorasian lisäys maksaa 45,70 €, kuusiosainen ledivalosetti 190 € ja muutosten piirtäminen 100-300 €. Nopean alkukartoituksen jälkeen toiveissamme olisi lisätä pistorasioita sekä mahdollisesti antennirasioita, vaihtaa saunaan ja keittiön välitilaan ledivalot, kartuttaa ulkovalaistusta jonkinlaisilla seinävaloilla ja lisätä ehkä jonnekin halogeenivaloja. Jo näistä muutoksista lisähintaa tulee hetkessä ainakin tonni. Nam.
Jos viimeksi tietoon tulleita kustannuksia ynnää maarakennuksen osalta, kaivurikuskimme lasku raksuttaa tällä hetkellä kolmessa tonnissa ja maa-aineksien hinta kahdessa tonnissa.
Seuraavan kerran tontilla tapahtuu taas maanantaina. Ohjelmassa on siis seuraavaksi talopohjan rakentamista, viimeisten putkitusten vetämistä ja paineviemärin pumppaamon asentamista sekä sadevesiputkien tälläilyä. Sokkelinvalu oli alun perin aikataulutettu viikolle 42, mutta toivomme vahvasti, että homma saataisiin starttaamaan jo viikolla 41.
Lopuksi tänään napsittuja kuvia, tässä pihlajamme ja takana siistittyä tonttia:

Joskus tulevaisuudessa rakennettavan autokatoksen paikka:

Auki olevan kaivannon pää:

Pihatien alku:

Pihatien kaarros, joka on tällä hetkellä vielä kapea ja jyrkkä, mutta joka jossain vaiheessa saa lisää leveyttä:

Tulevan autokatoksen paikalta kuvattua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...