18.9.2012

Kallio näkyvissä

Ei olisi pitänyt nuolaista ennen kuin tipahti. Tänään kaivettiin maahan reitti putkituksille ja kalliohan siellä tuli vastaan. Louhimaan joudutaan, ja ensimmäiset arviot lisäkustannuksista ovat pari tonnia. Louhittavaa on useampi kymmenmetrinen, joten kuutioita on lähdössä ihan kiitettävästi. Aikataulu venahtaa nyt ainakin muutamalla päivällä, mutta onneksi ei useammalla (kaivurin osalta suurin harmi, kun joutuu nököttämään tontilla toimettomana). Louhintaporukalla sattui olemaan hommissa vapaa väli, ja poksautusreikiä tulevat porailemaan jo huomenissa. Suojamattojen kuljetuksesta riippuu, valmistuuko homma perjantaiksi vai aiemmin. Perjantaina on lähdössä sähköpylväs uudelle paikalleen, joten viimeistään silloin pitäisi päästä peittämään kaivanto ja tilailemaan sorakuormia tiepohjalle, pihalle ja talopaikalle. Perjantaiksi on myös tilattu kaupungin mittaosastolta miehet merkkailemaan talon tarkkaa sijaintia.

Muutama kännykkäkuva kaivannosta:

Kolme varjohahmoa päivittelemässä kumpuilevaa, kallioista kaivannon pohjaa:

Isännälle täytyy antaa suitsutusta ja krediittiä asioiden järjestelemisestä. Tämä kun on palaveerannut, järkeillyt, aikatauluttanut, kilpailuttanut ja tilannut tarvikkeita, soitellut ristiin rastiin, sompaillut työpaikkansa ja tontin välillä ja niin edelleen. Allekirjoittanutta vähän harmittaa, kun omat työt vievät päivittäin 75 kilometrin päähän tontista, eikä työnkuva anna periksi olla päivisin edes puhelinapuna. Onneksi näin kiivas järjestelytahti on meidän osaltamme lyhytaikainen ja kertaluontoinen, pian hommiin jo ryhtyy Dekotalon rakennusporukka.


Domukselta soittelivat tänään kalustesuunnitteluaikaa. Olemme menossa tapaamiseen todennäköisesti ensi sunnuntaina. Vaikka visio kalusteiden suhteen on päässä suht selvä, on jännittävää päästä livenä katselemaan ja vertailemaan eri vaihtoehtoja. Tiedä vaikka mieltymykset pyörähtävätkin vielä ihan päälaelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...