23.9.2012

Kalustesuunnittelua

Kävimme tänään istuksimassa ja tuumailemassa Domuksen toimipisteessä kalustevalintojamme. Vaikka olimme miettineet vaihtoehtoja jo etukäteen läpi, sumplimista riitti. Keittiön kohdalla venkslattiin eniten: seinämuutosten myötä keittiön kaappi- ja laskutila kasvoi ja nyt piti miettiä, minkä kokoisia ja mallisia kaappeja peruspaketin jatkoksi valitsemme. Keittiökalusteemme ovat L-muodossa, ja päädyimme kasvattamaan kokonaisuuden pituutta molemmista päistä.

Kodinhoitohuoneeseen emme aio kuivausrumpua hankkia. Sen paikalle suunnittelimme yhden lisäkaapin ja lisää laskutilaa. Makuuhuoneiden vaatekaappeihin ja eteisen kaapistoihin lisäsimme yläkomerot ja pienempien makuuhuoneiden kaapeista vaihdoimme tangot hyllyiksi.

WC jäi vielä arveluttamaan. Alataso kaappeineen ja altaineen on ok, mutta yläpuolta emme saaneet kehiteltyä ihan niin kuin oli ajatuksissa. Lisäksi emännän ja isännän välisenä vääntönä kävimme keskustelua peilikaapin tarpeesta. Lopullista ratkaisua emme vielä saaneet aikaiseksi, vaan Domuksen suunnittelija piirsi ja lupasi laskea hinnat kahdelle eri vaihtoehdolle. Pitää vielä kartoittaa IKEA ja muut paikat, löytyisikö jostain kohtuuhintaan juuri meille sopiva WC:n kalusteratkaisu.

Värivalintojamme ovat näillä näkymin lumimänty, laava ja silver. Keittiön, kodinhoitohuoneen, makuuhuoneiden ja WC:n kaapistot tulevat olemaan lumimäntyä, keittiön ja kodinhoitohuoneen tasot laavaa, WC:n taso silveriä ja eteisen kaapistot laavaa. Aikaa muutoksille on vielä, joten saas nähdä, muuttuuko mieli vielä lähitulevaisuudessa! Joka tapauksessa valitsemamme linja on selkeä ja yksinkertainen, mitään räiskyviä värejä emme kiinteisiin kalusteisiin halunneet. Jos ja kun väriä kaipaamme, sitä saamme tekstiileillä ja muilla elementeillä.

Valkoinen lumimänty ja harmaa laava:

Alkuviikosta saamme tietää kalustemuutoksista ja -lisäyksistä koostuvan muutoshinnan. Alun perin pidimme jonkinlaisena rajana kahden tuhannen euron lisälaskua, eikä vielä ole hajuakaan, kuinka paljon raja paukkuu rikki. Hieman miinusta Domukselle siitä, ettei suunnittelija osannut suoraan kertoa muutoshintoja ja kokonaiskustannusta. Tuntui jokseenkin hullunkuriselta miettiä kalusteasioita, vaikka emme tarkalleen tienneet, kuinka paljon eri vaihtoehdot tulevat maksamaan. Jos jotain kritiikkiä vielä ynnää, ei perusvalikoima värien ja materiaalien tiimoilta ole kovinkaan kattava.

Domukselta lähti mukaamme värikuvia kalustevalinnoistamme (joissa kaikki oikeasti harmaat värit näyttävät ruskeilta, yäk):

Loppuviikosta saimme yhteydenotot sähkö- ja lvi-hommien tiimoilta. Lvi- ja sähkötuotekuvat vastaanotimme jo sähköpostitse, ensi viikolla postiluukusta pitäisi kolahtaa varsinaiset sähkökuvat. Tonttikeskuksestakin saimme tietoa: saamme sellaisen Dekotalon puolesta (sama, joka kiinnitetään talon valmistuttua ulkoseinään), eikä keskusta näin ollen tarvitse tilata sähköyhtiöltä.

Louhintaporukka oli kuluneella viikolla suhteellisen tehokas! Otimme siis yhteyttä kallion räjäyttelyn tiimoilta tiistaina, ja jo keskiviikkona homma oli valmis. Kiitettävää rivakkuutta. (Odotettavissa on kuitenkin myös ihan rivakka laskukin.)

Perjantaina paljon kirottu sähköpylväs siirtyi uudelle paikalleen, vihdoin ja viimein! Homma meinasi kuitenkin mennä edelleen päin mäntyä, sillä vielä torstaina sähköyhtiön miehet olivat käyneet tarkastelemassa siirtopaikkaa ja olleet siirtämässä pylvästä ihan väärään kohtaan. Onneksi kaivurimiehemme bongasi tilanteen ja ilmoitteli isännälle, joka oli yhteydessä kaupungin rakennusmestariin. Perjantaina isäntä ajeli aamulla vielä kahteen kertaan tarkistamaan, että pylväs varmasti löytää oikean paikkansa.

Keskiviikon räjäyttelyiden jälkeen hommat etenivät ainoastaan torstaina. Silloin kaivantoon laskettiin putkia, aseteltiin eristeitä ja kasattiin hentoinen kerros eristehiekkaa päälle. Perjantai oli hiljaiseloa. Huomenna hommat toivottavasti etenevät taas täydellä höyryllä, ja hyvällä tuurilla tontti on viikon loputtua sellaisessa kunnossa, että sokkelinvaluporukan uskaltaa kutsua paikalle.

Ensimmäiset materiaalitoimitukse tontille:

Linjapukkien askartelua:

Putkia kaivantoon:

1 kommentti:

  1. Anna isäntä emännälle periksi WC:n peilikaapin suhteen. Tiedän miten tärkeä se voi joskus olla. Minäkin kaipaan vanhaa peilikaappia, jonka remontissa menetin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...