15.9.2012

Vihdoin!

Viimein alkaa jotain konkreettista tapahtua. Tänään koitti nimittäin se päivä, kun kaivurihommat starttasivat. Kaivuri tuotiin tontille eilen, ja tänään pihatien pintamaat oli jo kauhottu syrjään. Paikalle on tulossa vielä traktori kärryineen, jolla saamme siirrettyä ylimääräiset maat tonttinurkan täytteeksi. Tarkoituksena on, ettei yhtään maakuormaa tarvitsisi viedä tontilta minnekään muualle. Nytpä sitten lähiajat ihastellaan, kun piha ja talopaikka muokkautuvat uuteen uskoon. Rakennuslupamme hyväksyttiin tällä viikolla, joten se ehtii hyvässä aikataulussa lainvoimaiseksi. Jee.

Päivän aikaansaannos:
Torstaina pidimme kaupunginmiesten kanssa pikapalaverin tontilla. Aiheena oli se perkuleen sähköpylväs, joka töröttää keskellä tieliittymämme paikkaa. Alunperin se oli tarkoitus siirtää sivurajan tuntumaan. Uusi paikka olikin jo merkattu pari metriä naapuritontin puolelle nurkkaan, mutta naapuri ei siitä innostunut. Kaupunki ei lähde kertomansa mukaan pakottamaan naapuriamme, vaan oli etsinyt uusia ratkaisuja ongelmaan. Kaupunki oli tiedustellut toiselta naapuriltamme, antaisiko tämä kaupungin lunastaa tonttinsa nurkasta maata – tarkoituksena jatkaa katua hieman pidemmälle ja kierrättää meidän liittymämme sähköpylvään toiselta puolelta. Toinen naapuri oli ihmeeksemme tähän suostunut, mutta meitä ajatus ei viehättänyt.

Olisi älytöntä kierrättää pihatietä jonkin vaivaisen sähköpylvään takia. Ensinnäkin, tie jouduttaisiin tekemään pidemmäksi ja se toisi lisäkustannuksia. Toiseksi, tien joutuisi tekemään S-malliseksi, joka olisi erittäin typerä ja tympeä ratkaisu (alkuperäisessä asemakuvassa tie kaartaa pihaan L-muodossa). Kolmanneksi, pidempi tie tarkoittaisi talvisin suurempaa aurausurakkaa. Neljänneksi, tuntuisi erittäin ristiriitaiselta ja epäoikeudenmukaiselta ratkaisulta, että koska naapurimme ei suostu ottamaan sähköpylvästä oman tonttinsa nurkkaan, me joutuisimme suvaitsemaan lisähommia- ja kustannuksia hölmönmuotoisen tien tekemisen vuoksi.

Kyselimme kaupunginmiehiltä, miksi sähköpylvään paikkaa ei ole otettu huomioon kaavoitusta tehdessä. Heidän mukaansa kaupunki oli kaavoitusvaiheessa luullut, että sähkölinja muutetaan kokonaan maakaapeloinniksi ennen kuin tontit vaihtavat omistajaa. Pyysimme kaupunkia vielä selvittämään, voisiko sähköpylvästä siirtää suunnitellusta vastakkaiseen suuntaan – kukaan kun ei ollut sitä vaihtoehtoa vielä ajatellutkaan. Perjantaina kaupunki oli kokoustanut sähköyhtiön kanssa, ja yllätys yllätys. Mihinkään uuteen tieurakkaan meidän ei tarvitse lähteä, vaan pylväs siirtyy kuusi metriä meidän tontillamme, ehdotuksemme mukaan vastakkaiseen suuntaan suunnitellusta! Nyt meillä on riittävästi tilaa tieliittymälle, eikä kummankaan naapurin tarvitse joustaa asian vuoksi. Onneksi näin, mutta uskomatonta, miten pienestä ja yksinkertaisesta asiasta osattiinkaan tehdä vaikea. Korvaukseksi sähläyksestä kaupunki laitattaa meidän tieliittymäämme rumpuputken ilmaiseksi.

Episodin päätähti:

Dekotalon myyntiedustaja otti pitkästä aikaa yhteyttä. Ei tosin sama henkilö, jonka kanssa talokaupat teimme – hän kun ei kuulemma ole enää yrityksessä töissä – vaan toinen myyjä, joka hänkin vieraili kesän aikana kotonamme ja tontillamme. Aikoo tuoda ensi viikolla pintamateriaalivaihtoehdot tutkiskeltaviksi. Pääsemme siis hypistelemään ja suunnittelemaan materiaaleja eri pintojen osalta! Olemme jo kuvastojen perusteella muodostaneet selkeitä suosikkeja, mutta lattian väristä saattaa tulla emännän ja isännän välinen vääntö. Toivottavasti materiaalien näkeminen livenä helpottaisi päätösten tekemistä.

1 kommentti:

  1. Hurrrrjaa, kuinka siellä nyt lähtee hommat etenemään vauhdilla! Varmasti mahtava tunne, kun vihdoinkin jotain konkreettista tapahtuu. Ja olipas ihme säätämistä tuo sähköpylväshässäkkä! Mut hyvä, että pääsitte kaikkia osapuolia miellyttävään ratkaisuun. :) -m

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...