17.12.2012

Ulkona pakkanen, sisällä takkanen

(Otsikko made by isäntä)

Takka-ainekset tulivat luvatusti tänään ja niitä oli neljä lavallista niin kuin pitikin. Talolla on tämän päivän nimissä toimiteltu useampaakin erilaatuista asiaa. Takan vastaanottamisen lisäksi isäntä hoiteli työpäivänsä aikana toisen urakan, muutaman tunnin kestäneen viemärin pumppaamon asennuksen.

Takan kantamiseen saimme avuksi emännän vanhemmat. Hyvä niin, eihän allekirjoittanut olisi jaksanut edes assistentin roolissa nostaa kaikkia osia lavalta – saati kantaa niitä apuna sisälle. Takka pötköttää nyt levällään pitkin olkkarin lattiaa. Kasaamisen aika koittanee joululoman jälkeen viikolla 1.
Takkatarvikkeet:

Kanto- ja pumppaamohommien lisäksi puuhastelimme talolla lumitöiden, siivouksen ja pikkuhommien parissa. Tiivistimme väliaikaisen etuoven karmin villalla, sillä siitä fuskasi lämmintä ilmaa ulos ihan kiitettävästi. Maadoituskuparin pää oli hautautunut lumen alle, joten se piti etsiä ja kaivaa ylös hangesta. Kosteutta ikkunoihin ei enää kerry, joten kuivaushommat saamme jo jättää pois tehtävälistalta. Voisi olettaa, että joulun tienoilla talolla ei nyt tapahdu ihmeempiä, joten lähitulevaisuudessa ei liene edessä muuta ihmeteltävää kuin lumisateen ja kolaamisen määrä.
Postista putkahti muuten tänään pikkuinen, tuoksuva kirje Dekolta. Sisältä paljastui Dekon lähettämä joululahja seuraavalla kuvauksella: 20 g Lapin yleismaustetta – sopii riistaruokien ja niiden kastikkeiden, sekä porsaan ja broilerin maustamiseen. Allekirjoittanut ei voinut olla hymistelemättä kirjeen avattuaan.

4 kommenttia:

 1. Hei,

  Onpa kiva ollut lukea blogiasi :). Meille alkaa Deko-Talo rakentumaan nyt alkuvuodesta.

  Lykkyä projektin etenemiseen!

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Mukavaa, että olet eksynyt blogiini. :) Mille suunnalle Suomea alatte rakennuttamaan? Alkuvaiheen odottelu oli kyllä pitkäpiimäistä hommaa!

  Tsemppiä myös teidän urakkaan!

  VastaaPoista
 3. Ei taida ihan nuo riistaruoat, porsaat ja broilerit olla emännän lempiruokia.. :D

  VastaaPoista
 4. Meille nousee talo Etelä-Suomeen. Kiitosta vaan, toivotaan että molempien projektit menevät mukavasti :)!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...