24.2.2013

Ruokaryhmä

Aikaa muuttoon ei ole enää loppusiltaan paljoa, siksi onkin jo aika miettiä huonekaluostoksia ihan konkretian tasolla. Keittiön ruokaryhmiä olemme katselleet jo hyvän huikosen, nyt tuli ostamisen hetki. Oman maun sekä kauppojen tarjonnan kartoittamiseen meni aikansa, mutta löysimme viimein Sen Oikean. Valintamme suuntautui rustiikkiseen suuntaan: päädyimme Maskun Wellamo-sarjaan. Wellamo-tuotteissa on ihana, patinoitunut pinta. Materiaali on antiikkikäsiteltyä massiivipuuta ja sarja tehdään suomalaisena käsityönä. Olemme valintaamme mahdottoman tyytyväisiä. Halusimme ruokaryhmän väriksi kokovalkoisen (emännän ehdotuksesta). Lisäksi valitsimme mukaan tuolihuput (isännän ehdotuksesta), jotta kalustuksen ilmettä saa muuteltua mieleisekseen. Maskussa oli meneillään aleviikot, ja hyvän alennuksen saimmekin neuvoteltua - ruokaryhmän hinta tippui lähtöhinnastaan 500 euroa. Emäntää ihan hävetti tinkiä hintaa niin alas, mutta hyvä näin. Kaupanpäälle nappasimme mukaan tekstiileille tarkoitetun ihmesienen, jonka testaus käytännössä kiinnostaa.

Kuvassa Wellamo-ryhmä eri väreissä kuin meillä, ja ilman tuolihuppuja - idea kuitenkin selviää:

Kun kerta tinkimisen vauhtiin ja ale-bongailuihin päästiin, tarttui ostosreissulta mukaan iso Riverdale-kello (halk. 60 cm) olohuoneeseen ja kaksipuolinen tähtimatto kodinhoitohuoneeseen. Kelloa olemme etsineet jo kauan, vihdoin ja viimein sopiva (myös sopivasti tingittynä) osui silmään. Kodarin maton kanssa taas kävi niin hassusti, että emäntä oli sielunsa silmin kuvitellut tähtimaton kyseiseen tilaan, ja Askosta löytyi juuri kuvitellunlainen tuote! Ja mikä parasta, hinta 80x200 -kokoisesta puuvillamatosta oli alepäivien ansiosta vain 29 euroa.


Kotimatkalla piti tehdä vielä pikapyrähdys paikalliseen markettiin, ja tuo viimeinen avainkaappi oli aivan pakko pelastaa sieltä mukaan:

Tulihan tuota taas yhdelle päivälle osteltua. Isommista ostoksista pitäisi vielä shoppailla pari lipastoa ja nojatuolit.

Ostosreissun päätteeksi pyörähdimme talolla, ja tarkastelimme keittiön laatoitusta paremmalla valolla. Valvojamme mainitsi aiemmin parista kohdasta lattiassa, ja näyttäisi siltä, että viiden laatan asettelun osalta saattaisi olla uusintaa tiedossa.

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, täällähän oli ulkoasu muuttunut - ihmettelin hetken, että tulinko oikeaan osoitteeseen :D .

  Tosi ihana tuo pöytä! Minäkin haluaisin meille hieman rustiikkisen, rouhean pöydän muuten moderniin kotiin tuomaan pehmeyttä. Epäilen kuitenkin, että mennään meidän nykyisellä mustalla Ikea-pöydällä vielä joitakin vuosia, sillä se ei ole kovin vanha... Aika ihanaa, kun teillä alkaa olla jo niin valmista, että voi miettiä jo huonekalu- ja sisustusasioita!

  VastaaPoista
 2. Mä kans koin "shokin" teidän blogin uudesta ulkomuodosta! Mutta hieno tämä on uutenakin! Mulle tuli aivan yllätyksenä teidän pöytävalinnan tyyli ja muutenkin ehkä tuo sisustustyyli :) Eihän näiden blogien takana olevia ihmisiä tunne, mutta on semmonen pieni "mutu-tuntuma" ja mun tuntuma teidän tyylistä ei kohdannu ollenkaan todellisuutta, hihiiii :D

  VastaaPoista
 3. Joo, tuli kyllästyminen tummaan taustaan (kevätfiiliksen myötä?) ja piti leikkiä kuvankäsittelyohjelmalla. Itse ajattelen ylälaidan roiskeet mustetahroina, mutta isännän mielestä ne muistuttavat verta (kääk), joten voi olla että vielä jotakin rukkaan ulkoasun suhteen. :D

  Itsekin on tullut kohdattua blogimaailman sisustusyllätyksiä, kun on kuvitellut toisen tyylin ihan erilaiseksi. Ehkä minunkin aiemmat sisustukseen viittaavat päivitykset on antaneet suuntaa vähän modernimpaan päin, mutta ainakin tuon ruokaryhmän osalta päädyttiin rustiikkiseen - haetaan sillä tietynlaista kodikkuutta. Jos pitäisi omaa tyyliä jotenkin lokeroida, se olisi vaaleaa, harmaata ja selkeää, pienillä kauniilla yksityiskohdilla höystettynä. Skandinaavisuus tai yltiömäinen romuromantiikka ei inspaa. Itse ihastelen aina valkoisia, maalaisromanttisia sisustuksia, vaikkei meille ihan sellaista ole tulossakaan. :) Mitään puunväristä meille ei tule.

  VastaaPoista
 4. Pohdin kovasti tuota Askon tähtimattoa meidän toisen pojan huoneeseen, mutten kuitankaan uskaltanut ostaa. Kivalta tuo matto kyllä näytti ja lastenhuoneesiin haluaisin juurikin puuvillamatot, sillä karvaisempiin mattoihin hukkuu legot turhan helposti.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...