6.3.2013

Terveisiä raksalta!

Tämä on ensimmäinen postaus, joka on alusta loppuun kirjoitettu talolla.  Eilen valmistuivat loput laatoitukset, eli keittiön ja vessan välitila sekä pesuhuone. Jälki on siistiä, mutta… Aivan kybällä ei emäntä katsonut keittiön välitilaa, jossa samalla laatalla vedettiin myös liesituulettimen tausta. Laatta kun oli laitettu eri tyylillä ylös (saumat limittäin) kuin alas (saumat samoissa kohdissa). Melkein jo yöunet karkasivat laattoja miettiessä – toivooko keittiötä korjailtavaksi vai antaako olla. Tänään laatoittaja kuitenkin vielä soitti kuulumistenvaihtoa: ”Joko kävitte katsomassa laatoituksia? Miltä näytti? Mitä mieltä olette?”. Siinä sai suoraan kertoa ihmetyksen aiheen, ja samalla sille sai selityksen. Laatta on kuulemma ylhäällä eri tavalla liesituulettimen putken vuoksi. Kun putki laitetaan paikoilleen, saumat jäävät piiloon sen alle, eikä eroa sitten näy. Tyyliero olikin siis harkittu juttu, eikä pitäisi näkyä silmään sitten kun kaikki on valmista. Vaan kyllä meinasi tulla jo epämukava olo, kun ei tiennyt miten päin asian kanssa olisi tehnyt. Onneksi ei tarvinnut tehdä mitään.

Omina tavoitetöinä olleet teknisen tilan lattia ja sauna ovat edistyneet. Sauna on vedetty nyt kolmeen kertaan Supi-saunavahalla, ja se alkaa viimein näyttää niin vaalealta kuin oli tarkoitus. Ensimmäisen käsittelykerran jälkeen suurempaa värieroa ei vielä edes huomannut. Nyt jäljellä on ehkä korkeintaan viimeinen hellempi vetokierros, katsoo nyt. Saunanlauteisiin ei emäntä ole raskinut vielä koskea. Tervaleppälauteet kun ovat kauniit jo itsestään, ja niihin kajoaminen vähän arveluttaa... Mutta kyllä ne väriä vielä saavat!

Teknisen tilan lattia laatoitettiin emännän vanhempien avustuksella tänään. Ovelta tullessa ensimmäinen laattarivi on 33x33 -laattaa ja loput 10x10 -kokoa. Tämä siksi, ettei pieniä laattoja ollut jäänyt yli tarpeeksi. Tuskinpa tuo laattasovellus tulee arjessa häiritsemään. Pääasia, että lattia saatiin tehtyä! Jäljellä on vielä laattojen rakojen saumaaminen ja silikonin vetäminen seinänvieressä kulkevan laattarivin päälle.

Tällä hetkellä talolla pyörii sähkärikaksikko. Rojua on levinnyt taas vähän kaikkialle, joten kuvapäivitys jääköön tuonnemmaksi. Ilmalämpöpumppuyksikön asennus ei onnistu tänään, sillä timpurit ovat levyttäneet umpeen sen kohdan, missä olisi pitänyt olla jotakin pumppuun liittyviä putkia. Jospa nuo muilta osin saisivat hommat mallilleen…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...