11.4.2013

Eteinen

Ovi raollaan sisälle... Mitäs eteisestä löytyykään?
 
 
Ulko-ovessa oleva kapea pystyikkuna on kiva, sillä se tuo lisävaloa eteiseen ja siitä edelleen peilin kautta olohuoneeseen. Isännän bongaaman lipaston (josta tuli kirjoiteltua ennen talon valmistumsta) kaveriksi löytyi samaa sarjaa oleva penkki, joka mahtui kuin mahtuikin eteisen puolelle. Penkin yläpuolelle nostettiin avainkaappi, jonka viereisen seinätilan hyödyntäminen on vielä pohdinnassa. Minkähän kivan jutun tyhjälle seinälle vielä keksisi? Muuta käyttämätöntä seinätilaa ei eteisessä ole, sillä peilikaapiston vastakkainen seinä täyttyy jo teknisen tilan ja WC:n ovista.
 
Ulkona on vielä raksa-aikana syntynyttä kipsijauhetta pitkin pihamaata. Joka kerta, kun ulkoa tullaan kengillä sisälle, perässä seuraa valkoinen vana, joka vaatii kostealla pyyhkimisen. Jo senkin takia emme ole kehitelleet eteiseen kynnysmaton lisäksi muuta mattoa, menisi likaiseksi aivan välittömästi. Pakkohan mattoa ei ole hankkia ollenkaan, laattalattia pelittää yksinäänkin vallan mainiosti.
 
Eilen kävivät viimeistelytöiden parissa häärimässä talolla tasoittaja ja listoittaja. Listoittaja ei hommaansa saanut vielä valmiiksi, vaan tulee jatkamaan sitä ensi viikolla. Työlistalla olisi vielä ainakin liesituulettimen putken vaihtaminen isompaan ja pesutilojen listoitusten viimeistely.
 
Laatoittajan piti käydä ennen eilisiä työmiehiä tekemässä pesutilaan yhden laatan vaihto ja saunan oven viereisen nurkan listan alle jäävä pikkulaatoitus, mutta tämä ei kerinnyt niitä muilta hommiltaan tekemään. Arvatkaas, kuka toimeen sitten tarttui? Dekon työpäällikkö! Hän ajeli toissailtana meille Keski-Suomesta asti, ja teki laatoitushommien lisäksi muutaman seinäntasoituksen sekä sähköhomman. Käynti humpsahti taas enemmän rupattelun puolelle, ja työpäällikkö lähti ajelemaan poispäin vasta puolenyön maissa. Eihän tässä enää olo ole kuin asiakkaalla, kun ollaan jo niin tutuiksi tultu.. :D Ainakin meidän talomme valmistumiseen Dekon puolelta on kyllä ottauduttu kiitettävästi, siitä hyvästä toimittaja ansaitsee kymmenen pistettä ja papukaijamerkin.

3 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tuo kaapisto ja varsinkin nuo ovet! Oliko ihan Dekon vakiokaappi vai oliko lisähintainen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli lisähintainen, olikohan kustannus noin parisataa (aika vähän minusta). :) Meille oli tulossa jo peruspakettiin kuuluvat kaapit, mutta sitten viime hetkillä bongasin nämä yhdestä toisesta Dekotalosta ja muutettiin tällaiset vielä meillekin. :) Piirtävät näihin yleensä sokkelin, mutta me emme sokkelia halunneet, urat on kiinnitetty ihan lattialaattaan kiinni.

   Poista
 2. Moikka, meille tulossa samanlainen eteinen , jossa myös ovi ja liukuovikaapisto vastakkaim. Miten olette ratkaisseet kenkien säilytyksen? Ja mites esim vietaiden kengät ? :)*

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...