4.5.2013

Rits räts

Tänään hurahti kahdeksan tuntia ulkohommissa. Tarkoitus oli aloittaa sokkelin käsittelyllä, mutta aamupyrähdys rautakauppaan pisti vielä miettimään. Olimme ajatelleet sokkeliin rouhepintaa, mutta kyseinen käsittely tulisi maksamaan mielestämme liikaa. Isäntä taas ei heti lämmennyt sokkelin maalaamiseen, joten lähdimme kaupasta tyhjin käsin. Myyjä ohjeisti hiomaan ja paklaamaan sokkelin pinnan ennen lopullista käsittelyä, olipa kyseessä sitten rouhepinta tai maali. Siis mitä ihmettä! Emäntä ei kyllä ainakaan aio näperrellä sokkelin kanssa ylimääräistä - eihän sitä kukaan huomaa, ja parhaimmassa tapauksessa eteen laitetaan kasveja. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten muut talonrakentajat ovat sokkeliin ja sen käsittelyyn panostaneet?

No, vaikkei sokkelihommiin vielä päästykään, puuhasteltiin pihalla enemmän kuin tarpeeksi yhdelle päivälle.

Ohjelmassa oli mm. risunpolttoa (jes, ne loppui nyt!)...

...trukkilavojen kasaamista lähtövalmiiksi...

...lautojen kasaamista yhteen paikkaan...

...ja pressujen lappoamista.

Piha alkaisi olla jo muuten siisti, enää kaksi roskakasaa odottaa seulomista. Yksi talon eteläpuolella...

 ...ja toinen pohjoislaidalla.

Koska valvojamme halusi pohjaamme vahvemmat verkot, jäivät perustoimitukseen kuuluvat nelimilliset vaille käyttöä. Ne on MYYTÄVÄNÄ! Verkkoja pitäisi olla ainakin 130 neliön verran, joten mikäli joku tällaisia tarvitsee, ruvetaan oitis kaupoille!


2 kommenttia:

 1. Tarkoitatko rouhepinnoitteella tapaa, jossa rouhepinnoitelaastin jälkeen "rouhekiviseos" heitetään kiinni laastiin?
  (Olipas monimutkikkaasti selitetty) :)

  Yksi hyvä vaihtoehto mielestäni on Yki Rouhepinnoite. Suhkot halpa, helppo ja nopea tapa laittaa sokkeli kuntoon.

  Meillä käytettiin tätä vaihtoehtoa. Sokkelia ei käsitelty mitenkään ennen Yki rouhepinnoitteen laittoa ja ainakin meillä sokkelista tuli tosi siisti.

  Tämä on mielestäni maalausta parempi vaihtoehto, sillä sokkeliin saadaan rouhemainen pinta. Lisäksi voit sävyttää Yki rouhepinnnoitteen haluamasi väriseksi.

  Suosittelen!!

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan tuota Ykiä mietittiin, mutta se tulisi kalliimmaksi kuin haluttaisiin sokkeliin panostaa. Tuhottoman huono on Ykissä riittävyys, pöniköitä pitäisi ostaa useampi, eivätkä ole mistään halvimmasta päästä. Hmps. :(

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...