4.6.2013

Citreus & Betulla

Kukat - nimenomaan leikkokukat - kuuluvat kotiin. Tuntuu ankealta, jos yhdessäkään paikassa ei ole värin ja fiiliksen tuojaa. Kesä on siitä ihanaa aikaa, ettei aina tarvitse turvautua kauppojen kukkavalikoimaan, vaan omalta kotipihalta voi näpsäistä maljakkoon täytettä. Meillä ei kylläkään kukkapenkkiä ole tai tule olemaan, mutta voi ulkoa poimia muutakin matkaan. Tänään pari koivunoksaa löysi tiensä sisälle. Mikä ihana kesäntuoksu niistä lähteekään! Tuoksu on sopivan hento, ei sellainen pistäväntunkeva. Yhteen maljakkoon löysi koivunoksien lisäksi tiensä kaksi viipaloitua sitruunaa. Tai oikeastaan kahteen maljakkoon, sillä asetelmassa on sisäkkäin kaksi Martinex-kuutiomaljakkoa, joiden väliin jäävään tilaan viipaleet on sujautettu. Sitruunatkin antavat kevyttä tuoksua kotiin ja asetelman ohi kävellessä nenä voi erehtyä luulemaan, että koti olisi vasta puunattu sitruspohjaisella pesuaineella. ;) Oi että, tässähän alkaa olla jo varsinainen juhannusfiilis, vaikka lauantaisiakin juhlia (joista fiilistelykuvia saattaa ilmaantua vähän tuonnempana) vielä jälkilöylytellään!


Viimeisessä kuvassa näkyvä ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on tullut todella tarpeeseen parin viime viikon aikana! Kun ikkunanpielessä oleva lämpömittari näyttää nytkin 28 lämpöastetta, tarvitaan sisällä välillä viilennystä. Laitetta ohjataan kätevällä ja helppokäyttöisellä kaukosäätimellä, josta haluttua toimintoa voidaan säätää. Kone viilentää sisätilan todella nopeasti, eikä sitä tarvitse kerrallaan pitää päällä muutamaa minuuttia kauempaa. Ollaan kyllä vempeleeseen tosi tyytyväisiä. Ja vaikka laitteen sijoittelu päätettiin oikeastaan esteettisten tekijöiden perusteella, on sisäyksikkö kyllä toiminnallisestikin oikealla paikallaan. 

Tänään emäntä asenteli tuuletusikkunoihin hyttysverkkoja. Tai ei niissä oikein mitään asennettavaa ollut, senkun vaan naksautti valmiit verkkopaneelit paikoilleen. Halusimme kotiin lisätilauksena avattavat tuuletusikkunat, vaikka periaatteessa taloon, jossa on koneellinen ilmanvaihto, ei sellaisia tarvittaisi. Tulee kuitenkin paljon raikkaampi fiilis, kun ikkunat saa auki ja läpivedon vetämään. Ja samalla kuulee, kuinka suloisesti linnut tsirputtavat ulkona.

Seuraavaksi olisi puuhalistalla vähän spraymaalipurkin suhistelua sekä takapihalle tulevien ulkokukkien kanssa näpertelyä. Takaterassille tuli hankittua pientä piristystä, joten seuraavat aamukahvit saamme nautiskella laitetulla terassilla. Postausta takapihan puolelta sitten lähitulevaisuudessa. Nyt päiväkaffelle! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...