18.8.2013

Jälki Sinusta

Luisuminen. Se tässä on tapahtunut. Alunperin Deko 133 -blogi syntyi tarpeesta dokumentoida oma raksaprojekti. Että siitä jäisi itselle kronologinen tallenne, johon palata. Julkinen siitä tuli, jotta lähipiiri pystyisi seuraamaan talon rakentumista.

Nyt talon valmistumisesta on kulunut jo lähes viisi kuukautta. Ja blogi elää edelleen. Vaikka suurin osa postauksista liittyy tavalla tai toisella kotiimme, ei tätä enää raksablogiksi voi sanoa. Työmaakuvat ovat vaihtuneet sisustusaiheisiksi ja välillä sanaset sivuavat talonväen elämää. Kun näin aikuisiällä ei tule pidettyä enää minkäänlaista päiväkirjaa elämästä, on tämäntyylinen bloggaaminen jonkinlainen vaihtoehto tapahtumien tallentamiselle. Tästä on tullut harrastus - kuten näyttää käyneen monelle muullekin raksabloggaajalle. 

Mitään erityisen syvällisiä mietteitä tai äärimmäisen henkilökohtaisia kuulumisia postauksiin ei ole ollut tarvetta sisällyttää. Koti on aiheena riittävän rakas, mutta tarpeeksi neutraali, jotta siitä on kiva bloggailla. Aina kytenyt kiinnostus valokuvaukseen saa tyydytystä, kun on aihe mitä kuvata. Vielä kun saisi sen järjestelmäkameran!

Blogin jatkaessa eloaan on tullut mietittyä, jopa ristiriitaisin tuntein, mihin suuntaan sitä vie. Mikään design-, tuunaus- tai pro-tason blogi tämä ei ole ollut, eikä se sellaiseksi osaa muuttua. Tavallista elämää meidän omassa kodissamme. Mikäli olette laittaneet merkille, postaukset on kirjoitettu me-muodossa tai passiivissa. Vaikka emäntä täällä ruudun takana rustailee, on kaikki kotimme ratkaisut yhdessä mietittyjä. Tai vähintään isännällä hyväksytettyjä. Siksi tuntuisi jotenkin hassulta kirjoitella minä-muodossa.

Missään vaiheessa ei ole tuntunut siltä, että olisi ollut tarve kalastella blogille lukijoita. Ehkä tämä kertoo siitä, että tätä oikeasti tekee omista lähtökohdistaan, omaan tarpeeseen. Siksi postauksissa ei ole tullut juuri puhuteltua, noteerattua tai huomioitua tekstien lukijoita - muuten kuin kommenttiosioissa. Silti on kuitenkin ollut kiva huomata, että blogi saa päivittäin klikkauksia keskimäärin toistasataa

Vaikka bloggerin tilastokatsauksista pystyy selvittämään, mistäpäin maailmaa, mitä kautta ja millä hakusanoilla vierailijat blogiin päätyvät, ei kävijöistä saa sen perinpohjaisempaa kuvaa. Siksipä pyyntö:


Jätä Jälki Sinusta.Kerro tämän postauksen kommenttiosiossa jotain itsestäsi. Vinkkaa lukumotiiveistasi. Esittele itsesi. Kommentoi blogia. Kerro miten eksyit tänne. Tutustuta itseesi. Tai lähetä vaikka sitten vain hymynaama. Jokin jälki. :) Ja ilman kalasteluja, tuosta sivupalkista saa lukijaksikin klikata.

20 kommenttia:

 1. Muij! Meillekin on tulossa Dekotalo, ja on ollut kiva lukea teidän talon rakentumisesta. Kirjoittelet kivasti myös raksan jälkeisestä elämästä ja kodin sisustusjutuista, siksi palaan tänne uudelleen. :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on rakentaminen menossa ja eksyin blogiisi jonkun toisen blogin kautta, kun etsin raksablogeja ja sisustusideoita :)
  Minäkin seuraan blogiasi samasta syystä kuin Suni. Täällä on mukavasti sisustusjuttuja ja kirjoituksiasi on kiva lukea.

  VastaaPoista
 3. Moi :) Kävit Syhinässä kylässä ja sitten tulin vastavierailulle ja olen jäänyt aktiiviseuraajaksesi. Tykkään blogistasi, kuvat ovat laadukkaita, sisustus teillä on ihana ja kirjoitustapasi on kiva! Kiitos että olen päässyt oikean laidan palkkiin, huomasin sen vasta nyt <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Moi vaan ;) . Taisin huomata blogisi Facebook-päivityksestäsi ja sieltä tulin tänne kurkkimaan. Kiva kun jatkat blogia rakentamisen jälkeenkin, kirjoittaahan voi melkein mistä vain. Ja kodissa on "projektia" koko ajan, isompaa ja pienempää. Että lukijana jatketaan täällä ruudun ääressä :).

  VastaaPoista
 5. Moi :) Meillekin rakenteilla Dekotalo, joten raksailublogit ja etenkin Dekotalo-aiheiset blogit kiinnostavat kovasti! Blogin löysin sattumalta googlailemalla, onnekseni :) Siis kiitos blogista!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Ollut mukava seurata teidän projektia kun meillä mennyt täysin samaa vauhtia. Talotoimitus Dekolta vko 44 ja muuttamaan päästiin ihan maaliskuun lopussa. Jotain samanhenkisyyttä löytyy, mm. värimaailman suhteen.

  VastaaPoista
 7. Moikka! Ollut mukava seurata teidän projektia kun meillä mennyt täysin samaa vauhtia. Talotoimitus Dekolta vko 44 ja muuttamaan päästiin ihan maaliskuun lopussa. Jotain samanhenkisyyttä löytyy, mm. värimaailman suhteen.

  VastaaPoista
 8. Naamakirja taisi tänne johdattaa. :) Oma talonrakennus on koko ajan päällä, tosin talo on hyvin eri tyyppinen, joten eniten olen kiinnittänyt huomiota tuohon sisustuspuoleen. Etenkin nyt, kun itse tuskailee sisustusvalintojen kanssa...

  VastaaPoista
 9. Hih saanko kopioida tän postauksen? ;) Sama tarina ja samat ajatukset itelläkin ja samalta pohjalta on lähdetty liikkeelle.
  Tämä on mukava ja aito blogi!
  T. Villametsätähden Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva, aihe ja idea on täysin vapaasti napattavissa! :)

   Poista
 10. Nyt täytyy tunnustaa etten tarkkaan muista miten löysin blogisi, vaikkei siitä olekaan kauaa :) (raskaus näyttää vievän muistini) Mutta muistan kuitenkin ihastuneeni kauniisiin kuviin kodistanne ja jäin seurailemaan tapahtumia.

  VastaaPoista
 11. Minullakin motiivina oma Dekotalo, joka valmistui aika samaa tahtia teidän talonne kanssa. Googlen avustamana taisin aikoinaan blogiisi päätyä. Kiva blogi ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 12. Heips! Opiskelukavereita ollaan. :) halauksia ihanainen! -Marika

  VastaaPoista
 13. Kiitos kivoista kommenteista, tosi kiva että näin moni jätti jälkensä! :)))

  VastaaPoista
 14. Leijonanpesä blogin kautta tulin,kiva lukea juttujasi.

  VastaaPoista
 15. Neula ja vasara -blogin kautta muistaakseni tulin löytäneeksi tämän teidän bloginne ja sännöllisin väliajoin käyn kurkkaamassa, onko uusia päivityksiä :) Mukava on ollut taloprojektianne seurata ja talonne sisutus miellyttää silmääni. Ja kuvat ja tarinat myös tosi kivoja. Itsekin olen joskus omasta talosta haaveillut, mutta ikuiseksi haaveeksi se taitaa jäädäkin.....

  ievuska

  VastaaPoista
 16. Tulin alun perin tänne, kun olit itse käynyt mun raksablogissani :) Ja koukkuunhan sitä jäi, oli kiva seurata miten homma eteni toisella talotoimittajalla. Ja muutenkin sun tyyli kirjoittaa on kiva :) Mulla on muuten uusi blogi, http://villakerttula.blogspot.fi/ joka kans kattaa muuta kuin raksaamista. Pääosin ruokaa, sisustamista jne. Tervetuloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin jo kuokkavieraillut uudessa blogissa, löytyypi jo tuolta sivupalkistakin. :)

   Poista
 17. Löysin tänne saamani suosituksen myötä ja seuraan blogiasi aktiivisesti!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...