23.8.2013

Vinhat pylväät

Tällä viikolla olemme saaneet lyhennettyä taloon ja pihaan liittyvää to do -listaa. Yksi puuhailtavista askareista oli etuterassin pylväiden maalaaminen. 
Meillähän talo on valmiiksi pohjamaalattu Dekon toimesta, ja valvojamme suosituksesta sudimme varsinaisen värin pintaan vasta ensi kesänä. Valmis pohjamaali on kyllä kätevä paitsi pintaverhoilun suojauksen, myös ulkonäön puolesta. Moni on luullut, että talomme on jo maalattu pintamaalilla, sillä sävytetty pohjamaali harhauttaa katsojaa. 

Säröä kokonaisuuteen toi kuitenkin etuterassin kolme pylvästä, joissa pohjamaalia ei ollut. Niiden takia talon ulkonäkö toi vielä raksan mieleen. Not good. Siksipä päätimme, että maalaamme pylväät nyt kertaalleen vaaleammiksi, jotta talon ulkokuosi olisi yhtenäinen jo ennen ensi kesän maalausurakkaa.

Pylväät maalattiin Tikkurilan Vinhalla. Kyseistä tököttiä on pakko kehua, sillä koostumus oli ihanan paksu ja peittävä - maalaus oli helppoa ja nopsaa! Ja mikäpä oli muutenkaan sutiessa, kun keli oli mitä kaunein. Etuterassin ilme muuttui hetkessä juuri sellaiseksi kuin oli tarkoitus, epäraksamaiseksi. Jännä, miten pieni juttu voikin olla niin olennainen. Alla vertailuotokset lähtötilanteesta ja lopputuloksesta.

Kuten kuvista voi tiirata, meillä alkaa olla jo selkeitä nurmialueita. Toistaiseksi pihapostaus on antanut odotuttaa itseään, mutta jospa tuo malttaisi valmistua julkaistavaksi lähiaikoina. :)

7 kommenttia:

 1. Tosi paljon "valmiimman" näköistä tuli maalauksen jälkeen. Tuo sävytetty pohjamaali on toden totta tosi paljon maalatun näköinen. Äkkiseltään katsottuna voisi ajatella, että olisitte ehtineet jo sutia yhden kerroksen.

  Vinhalla mekin ollaan maalattu. Peittävyydestä ollaan oltu vähän eri mieltä (valkoisella yksikin kerros oli ok, mutta tummanharmaa jäi läikikkääksi), mutta se on tosi ihanasti levittyvää tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy sanoa, että olen samoilla linjoilla Vinhan peittävyyden kanssa; harmaa vaatii paikoitellen enemmän ja itse asiassa valkoinenkin vähän kohdasta riippuen...

   Poista
 2. No kylläpä vaan muuttui ilme! Vinhaa muuten käytetään mekin :) Oliko teillä sävytetty valkoinen vai ihan sävyttämätön? Me olemme käyttäneet sävyttämätöntä ja jotkut kohdat ovat vaatineet 2-3 kerrosta, mutta ompahan ainakin siisti lopputulos...

  VastaaPoista
 3. Voi olla, että täälläkin sävel peittävyyden suhteen muuttuisi, jos olisi jotain tummempaa kohtaa maalattu. :) Pylväissä on sileämpi pinta kuin ulkopaneeleissa, joten voi olla, että sekin vaikutti maalauskokemukseen. Ihan sävyttämätön valkoinen napattiin kaupasta matkaan, pikku purkki ei kulunut edes puolilleen.

  VastaaPoista
 4. No tuo pinta varmaan selittääkin peittävyyttä. Meillä verhous on tosi "karkeaa" puuta ja tuntuu imevän tosi paljon maalia.

  VastaaPoista
 5. Nytpä täytyy kommentoida...Kyllä talosta tulee aivan erinäköinen kun sen maalaa;) ja käsittääkseni pohjamaalattu pitäisikin maalata viim. 10kk kuluessa, kun seinäpaneelit ovat nököttäneet seinissä. Ihmettelen siis valvojanne kommenttia, meillä ohje oli ihan päinvastainen. Lisäksi ulkomaali vedetään pohjamaalinkin päälle yleensä kahdesti, muutoin lopputulema on läikikäs. Ens keväänä heti sitten maalaushommiin, jotta kaunis kotinne saa arvoisensa pinnan ja suojan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä valvoja perusteli maalaushomman venyttämistä ensi kesään sillä, että puu ehtii elää suurimmat elonsa - näin ei enää maalauksen jälkeen pitäisi tulla suurempia halkeamia maalipintaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...