14.12.2013

Red in toilet


Vai ettei joulu voisi tulla vessaankin? No kyllä muuten voi! :)


Nopsan ilmeenvaihdoksen saa aikaan jo pelkillä maton ja pyyhkeiden vaihtamisilla. Ylänurkan punainen tähti on pari vuotta vanha tuliainen Ruotsista. Pienempääkin koristetta voisi tasolle periaatteessa asetella, mutta ainakin meidän käytössämme on parempi pitää taso suht tyhjänä laittautumiskamppeita varten.


Takaseinän vanha, nokinen ikkunankarmi on emännän sukupaikalta peräisin. Se on ollut todennäköisesti joko vanhassa savupirtissä tai -saunassa. Karmi on yksi tärkeimmistä sisustusesineistämme, ja se onkin kulkenut mukana jo kolmessa aiemmassa kodissa.

Meidän vessamme on kompaktin kokoinen, 1,7 neliötä. Punnitsimme rakennusvaiheessa tilan suurentamista, mutta emme nähneet sille lopulta tarvetta. Eikä ole harmittanut, sillä mihinkäpäs me suurempaa vessaa tarvitsisimme? Kaksi ihmistä mahtuu sinne vielä hyvin pyörimään. Useampi on myös kysellyt, onko tämä todella meidän ainut vessamme. Kyllä on, sillä emme halunneet sijoittaa kylppäriin nykytyylin mukaista toista pönttöä, se olisi tuntunut itselle jotenkin kolkolta ratkaisulta.

Joulusiivousten osalta vessa oli viimeisimpiä kohteita, enää olisi jäljellä vain saunan ja pesuhuoneen peseminen. Uskokaa tai älkää, mutta meillä on oikeasti pyyhitty ja pesty joka paikka lattiasta kattoon. Joulu saa tulla!

10 kommenttia:

 1. Oi etttä, ompas jouluinen wc. :) Tervetuloa vierailemaan minun blogiini! :)
  http://lumivalkeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin ihanan jouluiselta tuo teidän veski. Mukavaa lauantaita :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis, jouluinen vessa♥ Se on kyllä ihana, miten pienillä ripauksilla punaista saa aikaan ihan joulufiiliksen:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! :) Totta, paljoa punaista ei edes tarvita jouluilmeen luomiseen, pienikin riittää! <3

   Poista
 4. Todellakin voi tulla ;) meill varmaan ekana hiipi vessaan joulujutut :P Tosi kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
 5. Vessa on kaunis, oikein juhlava! :) Ja kyllä noihin neliöihin hyvin mahtuu kaikki tarpeellinen ja vielä pari ihmistä sulassa sovussa. Tyttöjen vessasta tulee 3,2m2 ja se tuntuu jokseenkin jopa turhan suurelta. Toisaalta taas esteettömyys piti ajatella, joten pienennys jäi. Onpahan tilaa repiä toisiaan hiuksista siellä!

  Tuo siivoustehokkuus on kyllä todella ärsyttävää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Teidän typyillä on vessassa sitten ruhtinaalliset oltavat! :) Odotan innolla, että pääsen ensi kesänä tsekkaamaan livenä teidän kaikki ratkaisut!

   Ja niin, tänä vuonna siivoaa ihan eri innolla - viime vuoden väliaikaisasunnossa ei todellakaan tehnyt mieli laittaa tai siivota joulua varten. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...