2.1.2014

Harmaita mietintöjä

Viime vuoden loppupuolella tuli mittailtua omia sisustusmieltymyksiään yhä enemmän. Havainnoksi muodostui, että omaa kotia on laittanut jotakuinkin tunteen ja hetkellisten mieltymysten perusteella, minkä myötä on ollut vaikea määritellä tiettyä tyyliä tai linjaa, jota itse edustaisi. No, mikään välttämättömyys linja ei tietenkään ole, mutta kyllä se sisustajaa helpottaa, kun on joku johdonmukainen ohjenuora visiointia auttamassa. Linja, joka tarvittaessa karsii hutihankinnat ja virhevalinnat. 

On meillä tietysti aiemminkin ollut alitajuisia suuntaviivoja sisustuksessa - vaaleaa, vähän rouheaa muttei rönsyilevää, tekstimyönteistä, designia karttelevaa ja pehmeää. Harmoniaan ollaan pyritty, mikä ei välttämättä ole aina kovin helppo nakki. Se ylin, tiedostava taso on kuitenkin lymynnyt jossain piilossa.

Olipa itse kunkin sisustustyyli mikä hyvänsä, se tarvitsee linkin yhdistämään kokonaisuuden palasia. Tekijän, joka kertoo kerralla enemmän. Tänä vuonna haluan sisustaa entistä tietoisemmin ja johdonmukaisemmin. Mittailujen jälkeen meidän linkkimme on viimein selkiytynyt. Toisin kuin voisi ajatella, se ei ole mikään sisustuksellinen termi. Se on väri.


Mitä enemmän asiaa on pohdiskellut, sitä omimmalta harmaa tuntuu. Totuuden nimissä sellaiselta sen onkin tunnuttava, sillä väriä löytyy meiltä nykyisinkin jo aika paljon. Harmaan keräytyminen sisustukseen ei kuitenkaan ole ollut täysin tietoinen ratkaisu, vaan enemmänkin intuition tuomaa. 

Pelkkää harmaata sisustus ei tietenkään voi olla, vaan se tarvitsee tukea, säröä ja eloa muista elementeistä. Esimerkiksi näistä:
Valkoinen on ilmiselvä kaveri harmaalle, mutta jotain ne vielä kaihoavat seurakseen. Eri pintamateriaaleilla - esimerkiksi metallilla ja rottingilla - leikittely voi antaa kivaa särmää, vaikkei värimaailmasta poikkeaisikaan. Hiekanruskeat sävyt sen sijaan tuovat lämpöä ja pehmeyttä sommitteluun. Valo on taas tärkeää joka tilanteessa, olipa sisustuksen pääväri mikä hyvänsä. 

Itse tykkään muotojen saralla tekstiprinteistä ja tähdistä, mutta niitä ei voi olla liikaa tai kokonaisuudesta tulee levoton. Jollain hassulla tavalla olen alkanut pitää myös pienistä graafisista yksityiskohdista ja mustista väläyksistä sisustuksessa. Siis pienistä. Kaikkein parasta sisustamisessa on kuitenkin se, että kotia tekee itselleen - näin ollen ei loppusiltaan olekaan oikeita eikä vääriä valintoja. On vain oma koti ja rakkaus siihen.

Tälle keväälle on suunnitelmissa tehdä harkittuja harmaita sisustushankintoja - vaaleanharmaat verhot ovatkin jo postimiehen matkassa. Seuraavassa kollaasissa esimerkkipoimintoja pienemmistä, houkuttelevista yksityiskohdista H&M Homen, Elloksen ja Kodin Ykkösen valikoimista. Osa tuotteista meiltä jo löytyy, osasta vasta haaveillaan:

1. Talousliina H&M Home | 2. Tyynynpäällinen H&M Home | 3. Torkkupeitto H&M Home | 4. Kynttilä H&M Home | 5. Viltti Ellos | 6. Kangaskori H&M Home | 7. Peltikalenteri Kodin1 | 8. Kynttiläkippo Kodin1 | 9. Peltitarjotin Ellos | 10. Lautasliina Ellos | 11. Villamatto Ellos | 12. Torkkuhuopa H&M Home | 13. Tyyny Ellos

Osaatko sinä määritellä sisustuslinjasi? Onko se tyyli vai väri? Mitä siihen kuuluu?

14 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus ja hieno toteutus!

  Minä mietin ennakkoon jo tyylin, miten lähden uutta kotia sisustamaan. Ideana oli että jokaisesta huoneesta pitää löytyä mustaa, valkoista, harmaata ja mahdollisimman pelkistettynä :D Ei mitään kovin mullistavaa meillä siis, mutta oli joku steppi mistä pääsi liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä uuden kodin tyylin suunnittelu perustui aika paljon niiden huonekalujen ympärille, joita halusi hankkia. Vaaleitahan ne olivat, mutta ilman sen kummempaa filosofiaa. :) Teillä yhtenäinen värimaailma kyllä näkyy selkeästi!

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen postaus. Ja harmaa on ihana. <3 Suunnitelma kuulostaa siis tosi hyvältä. Ei meilläkään mitään tiettyä tyylisuuntaa ole, vaan avainsanat ovat valkoinen ja ripaus blingblingiä. :) Sellaista ylellistä fiilistä olen halunnut tuoda joka huoneeseen. No ei ehkä niinkään poikien huoneisiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ihastelen muiden kodeissa blingblingiä, en ole vielä sitä vielä meille tuonut - tiedä vaikka se olisi ensi vuoden juttu! ;) Teidän kotiin se kyllä käy prikulleen! <3

   Poista
 3. Teillä on kaunis koti. Ihania sävyjä sisustuksessa ja muita pieniä yksityiskohtia!!
  Tällä hetkellä asumme paritalon puolikkaassa. Toukokuussa alkaa rakentaminen. Tulevan kodin sisustus on aika lailla valmis. :) Eli kohtuullisen selkeänä minun pääsäni. (onneksi mieheni ja lapsemme ovat hyvin myötäileviä) ;)
  Meille tulee vanhaa ja uutta. Ehkä ihan hippasen retroa. Autotalli on puolillaan uuteen kotiin ostettua tavaraa. Rakentamista voi seurata blogistani. Tosin tontille pääsee vasta toukouussa, mutta blogissa käsittelen tällä hetkellä kaikkea rakentamiseen sisustamiseen liittyvää. Tervetuloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa pauliina, ja kiitos! :) Uuden kodin suunnittelu ja sisustuksen miettiminen on kyllä kutkuttavaa! Itse huomasi, että isompaan kotiin tavarat hukkuivat äkisti, vaikka väliaikaiskodissa kaapit pursusivat uuteen kotiin hankittuja tavaroita. Jännittävää ja onnekasta raksailuaikaa teille, täytyypäs käydä vilkuilemassa projektin etenemistä. :)

   Poista
 4. Oij, miten ihanan blogin löysinkään...

  Harmaa on hyvä valinta ja tosi kivoja sistusjuttuja olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ira, ja tervetuloa lueskelemaan. :) Joo, harmaa on pop!

   Poista
 5. Hauska postaus! Mun mielestä olette saaneet luotua kotiinne tosi kivan ja raikkaan tunnelman poimimalla itsellenne mieluisia asioita sieltä ja täältä :D Harmaa on tosi tyylikäs väri sisustuksessa ja sitä voi yhdistää niin monen värin kanssa.
  Mulla on ollut selkeä visio jo ennen kuin taloa alettiin rakentaa...valkoista, hiekan väriä, rottinkia, maalaistyyliä ILMAN krumeluureja ja runsautta ja RM:ää - se ihastus ei vaan ota laantuakseen. Välillä pitää tosiaankin muistutella itseään, ettei sorru turhiin ostoksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on totta: harmaata on helppo yhdistää niin monen värin kanssa! Antaa siis vapautta käsille, vaikka kausi-ihastuksia sattuisikin löytymään. :) Minä tykkään teidän tyylistä, ja ytimenä juurikin tuo, että olette osanneet toteuttaa maalaistyyliä ilman turhia krumeluureja. <3 Selkeys on tärkeää.

   Poista
 6. Mää oon ollu ihan blpgihiljaisuudessa.. Nyt oli aikaa ja kahlasin sunki blogista useamman lukemattoman tekstin. Ihania uusia juttuja ootte hankkinu! Ja niinku tuossa aiemminki muut sano niin teillä näyttää kivalta: tyylikästä, rauhallista ja harkittua, mutta kuitenki ihanan kodikasta :)

  Meillä ei varsinaisesti oo mitään tyyliä/linjaa/suuntaa. Musta ja valkonen on aika hallitsevat värit. Meillä on sisustuski vielä toooosi paljon kesken, ku saatas päätettyä keittiöön&olohuoneeseen verhot niin saatas vähä pehmeyttä ja lämpöä sisustukseen. Nyt sisustus on vähä "töks", mutta mikäpä kiire tässä on valamiissa maailmassa. Sisustellaan sitä mukaa ku sopivia asioita eteen tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja valkoinenkin ovat kyllä tosi tyylikäs kimppa! Kadehdin tuota sinun malttia, itsellä meinaa välillä olla "kaikkihetitännejanyt" -olo, kun joku sisustusihastus iskee. :) Onneksi täällä meilläpäin ei ole ihan lähellä mitään hyviä sisustuskauppoja, muutenhan sitä tulisi juostua niissä alvariinsa!

   Poista
 7. Luin tämän jutun nyt vasta ja meidän kodissa on aika samat linjat (tai niihin tähdätään :)) kiva huomata ja löytää samanlaisia juttuja, ratkaisuja, ihanteita toisesta blogista, koska lukee paljon eri tyyisiä blogeja, ihastelee niitä ja samalla miettii meneekö itse oikeaan suuntaan. Teillä on ihana koti ja valinnat ovat sellaisia mitä meillekin ottaisin. Tätä oli ilo lukea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nettimaailmassa surfaillessa tulee välillä ristiriitainen olo. Sitä kun ihastuu niin valkoisiin, rustiikkisiin kuin pelkistettyihin koteihin, ja sitten pitäisi vielä osata peilata niitä omaan linjaan tekemättä kodistaan sillisalaattia! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...