9.3.2014

Hälsningar från Karleby!Täällä alkaa hiihtoloma putputella loppumetrejään. Niinkuin aina, loma hurahtaa mennä yhdessä hujauksessa ohi! Tälle viikonlopulle meillä oli varattuna vielä yllätysmomentti. Tarkoitus oli tehdä ex tempore -reissu johonkin sellaiseen paikkaan, jota emme ole vielä kolunneet. Ja mistäs löysimmekään eilen itsemme - Kokkolasta!


Ohjelmassamme oli vain yksinkertaisesti mennä ihmettelemään, että miltäs se Kokkola näyttää. Ensivaikutelma oli, että jotenkin oulumainen kaupunki on kyseessä. Jalkauduimme tietenkin kaupungille kauppoja ja kahviloita kiertelemään, sekä vilkaisemaan Neristania, eli vanhaa kaupunkia. Isompia ostossaaliita ei ollut nyt tarvetta kerätä, mutta löysin Blossomin putiikista näitä kuvissa näkyviä pikkuisia muffinsivuokia ja paperipillejä. Aivan ihania!


Tietenkin piti käydä myös täyttämässä masut kokkolalaisella herkkuruualla ja tutustua vähän kaupungin ympäryksiinkin. Bongasimme paikallisen jalispelin ja kävimme ihmettelemässä merta. Liekö tavallinen ilmiö Kokkolassa, vaiko vaan eilispäivän kuje, kun tuuli varsinkin merenrannassa oli aivan mahdoton! Illan päätteeksi kävimme katsomassa uusimman Kummelin. Ilman ennakko-odotuksia leffa oli ihan katsottava, joskaan ei tajunnanräjäyttävä.

Kivoja tällaiset spontaanit lähdöt! Kokkolasta jäi positiivinen mieli, ja kaupunki olisi varmasti etenkin kesällä hyvä käyntikohde. Sisustusputiikeistakin saisi mukavasti postausmatskua, nyt en kuitenkaan sellaista priorisoinut reissun kärkeen. Näillä eväillä rauhoitutaan vielä viimeiseen lomapäivään, työthän jatkuu vasta huomenna. ;)


5 kommenttia:

 1. Olette käyneet sitten täällä meillä :) Me asutaan Kokkolasta n. 15km pohjoiseen maalla, mutta Kokkolaan kuulutaan ja itse olen asunut lapsuuteni, nuoruuteni ja osan aikuisuudestani ihan Kanta-Kokkolassa. Täällä kyllä tuulee, mutta eilen oli myrsky joten tuuli taisi johtua siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoilla huudeilla kyllä asutte! :) En tiedä menikö niistä myrskytuulista olo käheäksi vai mistä, mutta flunssa pärähti päälle heti reissun jälkeen. Mutta eiköhän tuota maailmaan mahdu flunssa jos toinenkin!

   Poista
 2. Ihania tuollaiset reissut ♡ nuo ostokset on niin kivat, samoja pillejä löytyy täältäkin mut noita pieniä tähtivuokia olis kiva löytää lasten synttäreille.

  Täälläkin tuuli kovasti toissa päivänä eli myrskyä se tais olla, siirtynyt vaan ylemmäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blossomilla oli kyllä hurjan söpö putiikki keskustassa, ihan fiilistelyksi meni siellä asioiminen. :D

   Tultiin puoliltaöin reissusta kotiin, ja tuuli nakkeli hiuksia omassakin pihassa. Taisi siis olla ihan valtakunnallinen ilmiö, hrrrr. :)

   Poista
 3. Moikka! Eksyin sun blogiin ekaa kertaa ja jostain syystä vieläpä tähän aika vanhaan postaukseen.. Oli pakko kuitenkin kommentoida kun tän postauksen aihe sattu vielä niin sopivasti, ootte käynyt täällä! Mä oon asunu koko elämäni Kokkolassa, hassua miten tämä vaikuttaa Oululta!:-D Mikä tästä teki Oulumaisen? Mutta jep, meren rannan lähellä varsinkin tuuli on ihan noramaalia, joka päiväistä.. Kesällä tämä on tosi kaunis paikka, ja varsinkin tuo Neristan on ihana "kesäkylä" kaupungin keskellä. :-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...