27.3.2014

Helmitaulu


Pelastin meille vanhan, puisen helmitaulun. Se on totaalisen ikäloppu, sillä puuosat ovat rosoiset kuin jäkälä ja puupinnat ovat kaikkea muuta kuin vatupassissa. Siksipä helmitaulu onkin suloinen. Astetta söpömpi siitä vielä tuli, kun huiskin hiomattomaan esineeseen valkoista ja vaaleanpunaista maalia. Arvaatte varmaan, että sadan helmen pyörittely ja maalaus kahteen kertaan ei ollut muutaman minuutin juttu. Helmitaulu on menossa kulmamakkariin, josta löytyy muutakin samansävyistä.


Oletteko te muuten omina kouluaikoinanne laskeneet helmitauluilla? Muistelen, että itse en ole sellaista käyttänyt, vaikka varmaan välineitä on ollut muinoinkin tarjolla. Nykyisin taitaa satataulut ja laskupalikat ajaa helmitaulun edelle - ainakin omien oppilaideni kanssa on helmitaulun käyttöaste pyörinyt nollassa.


Nykyisin tällä voisi laskeskella ainakin kohta starttaavia pihamenoja, phuuh! :)10 kommenttia:

 1. Ihana<3 Lapsuuden koululeikeissä oli mukana helmitaulu aina mukana, mutta eihän sitä oikeasti koulussa käytetty. Leikit taisivat olla vähän jälkijunassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jännä miten helmitaulu liitetään niin vahvaksi kouluelementiksi, vaikka loppujen lopuksi sitä ei taideta juuri käyttää tai olla käytetty koulumaailmassa pitkään aikaan. :) Mutta sisustuselementtinä pääsköön nyt oikeuksiin! :)

   Poista
 2. Hieno on! Mahtava idea maalata, jostain syystä ei ole tullut mieleenkään tehdä niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli alunperin niin monenkirjava, ettei olisi maalaamattomana istunut meille mitenkään. :)

   Poista
 3. Suloinen <3 Kyllä tuossa on ollut hommaa maalata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä piti välillä etsiä sinnikkyyttä noiden helmien kanssa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...