10.4.2014

Käytiin Kuusamossa


Mainitsinkin jo aiemmin, että olimme viime viikonloppuna reissussa. Kolmipäiväinen  matkamme suuntautui Kuusamoon. Reissu oli kaikkea muuta kuin sisustamista, mutta jotakin aihepiiriä koskevaa sieltä kuitenkin tuli bongattua. Postauksen aloituskuvana oleva hirvenpää löytyi Rukalta - iso, valaistu, valkoinen hirvenkuvatus mustaa seinää vasten oli huumaava näky. Eikä elementissä oltu kitsasteltu, vaan päitä oli sommiteltu seinälle useampi.


Sitä ei kuitenkaan olisi arvannut, mistä nämä päät löytyivät... Nimittäin Hesburgerista!

Sisustuskauppoja kolusimme tasan kaksi kappaletta: Kuusamon keskustassa sijaitsevan OliviaK:n sekä kivenheiton päästä löytyvän Villa Vanillan. Olin liikkeellä pihillä asenteella, ja ostossaaliiksi kertyi vain OliviaK:sta löytynyt höyhentyyny. Mikäli olisin antanut itselleni luvan suurempiin heräteostoksiin, olisi molemmista putiikeista kyllä löytynyt kotiinkannettavaa - aivan ihania tuotteita ja esillepanoja! Jos siis pyöritte Kuusamossa päin, kannattaa nämä kaksi liikettä laittaa korvan taakse. Höyhentyynyn paikkaa mietin vielä. Toissapäiväisissä kotikuvauksissa se pääsi lepämään takan viereen penkille.


Yövyimme Sokos Hotel Kuusamossa, josta alla pari kännykkäotosta. Huone oli perinteistä linjaa, mutta hotellin ravintola oli sisustettu kauniin rouheasti. Iltamenopaikkana puitteet antoivat kivasti tunnelmaa ja ruokasalin lamput herättelivät ajattelemaan oman kodin valaisinratkaisuja.


Näiden sisustuksellisia seikkoja koskevien sanojen jälkeen voikin mennä itse asiaan. Meillä oli viikonlopun ohjelma nimittäin hyvin sporttinen, siis penkkiurheilumielessä. Itse kuntoilimme hotellin kuntosalin testaamisen verran, vaikka laskettelukamppeetkin olivat mukana. Emme kuitenkaan yksinkertaisesti ehtineet mäkeen asti. :)

Reissun päätarkoituksena oli käydä katsomassa hiihdon Suomen Cupin finaalia ja kannustaa naapuripitäjän Kerttu Niskanen kisan voittoon. Keli oli koko viikonlopun upea, ja lähtösuoran kupeessa sai paistatella kauniissa auringonpaisteessa.


Kertun sivakoimista katselimme ilolla...


...välillä intouduimme kannustamaan myös Laukkasen Maria...

...metsäosuuksia seurasimme nettilähetyksestä kännykällä...
 

...ja loppusuoralla pääsimme odotusten mukaan hurraamaan Kertun voittoa.


Miesten kisaa emme jääneet enää katsomaan, vaan lähdimme kisakahvien ja naisten palkintojenjaon jälkeen Rukan muihin maisemiin. Olympiavoittaja Sami Jauhojärven kanssa tuli kuitenkin kohdattua parkkipaikalla, joten ehkä voinee sanoa, että viikon mieshiihtäjäkiintiökin tuli täytettyä. :)

 
Kuten reissussa aina, tuli ruoan suhteen mässäiltyä... Mutta kun se on vaan niiiiiin hyvää ravintolassa syötynä!


Pyörimme viikonlopun aikana Rukalla ja Kuusamon keskustassa. Kiertelimme paikallisissa käyntikohteissa, pistäydyimme markkinoilla ja kipusimme katselemaan maisemia. Viikonlopun parasta antia oli se, että ajatukset sai oikeasti heitettyä narikkaan ja pystyi tekemään mitä huvitti.


Hiihtokisat eivät jääneet ainoaksi sporttipläjäykseksi. Huomasimme nimittäin lauantaina, että paikallisella Pallo-Karhujen naislentopallojoukkueella oli karsintaviikonloppu, eli joukkue oli mukana lentopallon Mestaruusliigan karsinnassa. Innostuimme tästä havainnosta ja lähdimme katsomaan lentopallo-ottelua, jossa PaKaa vastaan pelasi Eurasta asti matkannut LiigaEuran joukkue. Halli oli tupaten täynnä ja kannustus korviahuumaavaa. Mekin ulkopaikkakuntalaisina pääsimme hyvin lähes kolmetuntisen session tunnelmaan mukaan. Karsintapelit jatkuivat vielä sunnuntaina, eikä meidän auttanut muu kuin venyttää kotiinlähtöä ja seurata myös jälkimmäinen peli. Innostuimme lentopallomatseista siinä määrin, että harkitsemme vakavasti ensi kauden seuraamista. 


Ja niin, entäs ne porot? Olihan niitä, mennen ja tullen. Vähänkin kun lähtee pohjoisemmaksi, odottaa aina näkevänsä sarvipäitä. Kilkattajat eivät pettäneet tälläkään kertaa.


Semmoinen reissu meillä!
8 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat nuo hirvenpäät, mutta että oikein hesburgerissa..enpä olisi arvannut:D Höyhentyyny on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihme paikka laittaa Heseen tuommoisia, mutta itse ainakin ihastuin näkymään, olivat kauniita ja erilaisia. :) Höyhentyynyt taitavat olla tällä hetkellä jokin pieni trendi, sillä molemmissa putiikeissa oli niitä tarjolla. Tai sitten ne olivat vain kuusamolainen ilmiö. :D

   Poista
 2. Mahtoi olla mukava reissu :) En olis kyllä ikinä yhdistänyt Heseä ja noita päitä sinne :D Aika hyvä idea kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, reissu oli oikein mukava! :) Ja kauniita sisustusjuttuja voi näköjään löytää yllättävistäkin paikoista!

   Poista
 3. Voi teillä on ollut tosi mukava loma!!! Mahtavaa kun innostuitte lentopallosta :) Me sitä seurataan tosi aktiivisesti, kylläkin miesten puolta. Se on nopeatempoinen peli, joten sitä on mukava seurata :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa, ja lenis vei ehdottomasti mukanaan! :D Minulle matsit oli ihan uusi juttu, mutta isäntä on itse pelannut aikaisemmin miesten ykkössarjassa asti. :)

   Poista
 4. Täällä yksi syntyperäinen kuusamolainen, joten kiva katsella kuvia tutuista paikoista! <3 Mainitsemasi sisustusliikkeet ovat ihania, erityisesti pidän Villa Vanillasta, josta on tullut tehtyä muutama pieni hankinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kauniilta seudulta olet kotoisin! <3 Kuusamolla on aina ollut tietty rakonen minun sydämessä, yläkoulussakin jo rustasin paikasta kuntaesittelyn. :) Kiva oli huomata, että sieltäkin löytyi nyt sisustusputiikkeja!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...