30.4.2014

Munkille!

Jippii, vappuvapailla ollaan! Itse en osaa pitää vappua kovin aatteellisena juhlana - se on pikemminkin starttilaukaus kevääseen. Koti ei tähän ajankohtaan erikseen koristaudu, mutta munkkeja pitää olla!


Itse asiassa meiltä taitaa lähestulkoon aina löytyä pakkasesta munkkeja. Ne ovat helppo ja nopea vierasvara, joita välillä rohmuaa itsekin. Olin lukioikäisenä neljänä kesänä leipomolla töissä, joten munkinpyörittelystä voi sanoa suorittaneensa vähintään alkeiskurssin. Kai ne ihan hyviäkin ovat, sillä eräällä kahvittelukerralla isäni veteli viisi munkkia putkeen (sori iskä, lipsahti!).


Tämän postauksen munkkitarjotin on kotimme uusi tulokas. Se on yksi ihanista synttärilahjoistani. Tykkään!

Kuvassa näkyvällä lasisella pillipullolla on pieni tarinakin olemassa. Otan nimittäin töissä joskus yhteisten tilojen siivouspurtteja, ja edellinen projektini kohdistui vanhoihin maalajinäytteisiin. Ette halua tietää, mitä löytyy pulloista, purnukoista ja laatikoista, jotka ovat saaneet elää omaa elämäänsä vuosikausia avaamattomina. Tämän pikkupullon pesin ja puunasin turvenäytteen jäljiltä. Se ei onneksi ollut saanut sekaansa mitään extraa, joka olisi aiheuttanut kemiallisia reaktioita. Tykkään pullosta jollain hassulla tavalla, sillä se on mielestäni melko sympaattinen. Aito korkkitulppakin siihen on vielä tallella.


Vapunvietto on meillä täällä Savossa ollut vähän hakusessa. Olemme viime vuosien aikana testanneet niin Iisalmen, Kuopion, Rautavaaran kuin Lapinlahdenkin vappukarkelot, mutta ei täällä oikein Sitä Oikeaa fiilistä ole. Pari vuotta sitten oli pakko pakata kimpsut ja kampsut, varata hotelli ja mennä viettämään juhlaa Jyväskylään. Sieltä se oikea tunnelma löytyy. Opiskeluvuosina Jyväskylässä vietetyt vaput ovat aiheuttaneet sen, että vappua katsoo keskisuomalaisesta vinkkelistä, eikä juhla tunnu muualla miltään. Jos hyvin käy, voi tänä vuonna hyvinkin löytää itsensä Harjun piknikiltä, vanhoja autoja katselemasta ja syömästä pehmistä Kompassin ihmisvilinän seasta. :) Ja mikä huono keli - pöh, sellaista ei olekaan!


Vappuvapaa käy nyt pienestä välilomasta, sillä meillä on töissä perjantai vapaapäivä ja maanantaina lähden toiselle paikkakunnalle kokoustelemaan, joten koululle ajelen seuraavan kerran vasta tiistaina. Tähän loppuun voisin näyttää kuva-aineistoa tältä päivältä. 


Meillä oli vappukarkelot, ja päätimme opettajien kanssa ehostautua teeman mukaisesti. Itse valitsin ilmeenkohottajakseni pinkin peruukin, joka päässä kirjoitan vielä tätäkin postausta. Hiuslakalla modattu Lidlin peruukki tuntui ja näytti yllättävän aidolta, joten niin oppilaat kuin aikuisetkin luulivat, että olin istunut eilisen päivän kampaajan käsittelyssä. Kävin myös Rautavaaralla kaupassa aiheuttamassa pahennusta, ja rupesin valehtelematta nauramaan leipähyllyjen välissä, kun ihmisten töllötys värikästä tukkaa kohtaan oli niin ilmeistä. Mitä mieltä olette, kävisikö tällainen pinkki fleda meikäläiselle?23 kommenttia:

 1. Mies haikailee myös vappupiknikille Harjulle. Samasta lafkasta olette meinaa valmistuneet. ;) Mut joo, täällä kotona Kuopiossa vaan möhistellään. Miesväki flunssassa ja minä tietenkin heitä hoitamassa. Aika tylsää, mutta lohdutuksena on onneksi pöytäväraus huomiselle brunssille ja äidin munkkisimalle. :)

  Ja hei, hieno vappuperuukki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vappubrunssi kuulostaa kivalta, sellaista en ole koskaan päässyt vielä testaamaan! :) Pääsin sinne Harjulle, oli odottamisen arvoista ehdottomasti. :) Aatto kyllä meni meilläkin rauhallisissa tunnelmissa, sillä Iisalmi oli h.y.v.i.n. hiljainen.

   Poista
 2. Niin, piti vielä sanoa, että hulvatonta vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos sitä samaa, vaikkakin jo törkeällä viiveellä! :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Välillä on kiva hupsutella! Hauskaa vappua sinnekin näin viiveellä! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hauskaa vappua sinnekin, vaikkakin vähän viiveellä! :) Tukka oli kiva vappupiristys! :)

   Poista
 5. Upea tukka! Näyttää tosiaan kuvienkin perusteella aikas aidolta:)! Ja nam, munkit todellakin on herkkua! Itse en vaan koskaan ole niitä vielä itse tehnyt, vaan kaupan munkeilla ollaan menty tähän saakka. Pitäisi joskus testata munkkien tekoa! Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti testata omatekoisia munkkeja, yllätyt varmasti niiden helppoudesta! :) Vaikka eivät tosin vedä kaupan munkkien helppoudelle vertoja... ;) Koskaan ennen en ole peruukkia omistanut tai pitänyt, tämä oli kiva aluevaltaus. Toivottavasti teillä oli mukava vappu!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, Heli, ja kivaa vappua sinnekin näin jälkikäteen! :D

   Poista
 7. Iloista vappua! <3 Makee tukka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina, toivottavasti teilläkin oli iloinen vappu! :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hih, väri oli ainakin hilpeä. :D Mukavaa vappua sinnekin näin jälkikäteen!

   Poista
 9. Ihana tukka <3 Sopii sulle mainiosti, vaikka pitkällä ajalla vois olla aika räväkkä :D Ihanaa vappua teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väri olisi kyllä omaan tyyliin liian räväkkä. :D Mutta tuollaista lyhyempää tukkamallia oli kiva mallailla, omat hiukset kun yltää selkään saakka. Tiedä vaikka tästä rohkaistuneena intoudun pätkäisemään oman tukan kesämittaan! Toivottavasti teillä oli ihana vappu! <3

   Poista
 10. Tosi hyvä uusi tukka-look ;) Minulla on teininä ollut tuon väriset hiukset, oi ja voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä olet uskaltanut olla räväkkä! :D Pinkkiä voisin ottaa pieninä annoksina omaankin päähän, mutta en uskaltaisi koko tukkaa värjätä. Tuota lyhyempää hiusmallia oli kuitenkin mukava peilailla, olen nimittäin miettinyt voisiko sellainen passata itselle. Eikä tuo nyt niin mahdottomalta näyttänyt! :)

   Poista
  2. Aika kivasti oikeastaan sopii tuon pituinen tukka sinulle. Onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja kasvavat aina takaisin jos kyllästyttää :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...