29.4.2014

Piha-aita tilattu

Kylläpä päivät rymistelevät ohi hujakalla! Tuntuu, että touhuja on ollut siinä määrin, että kotona on ehtinyt vain lepotankkauksia tekemään. Jokin kevätkoleus on myös ilmeisesti tehnyt olosta lievästi horkkamaisen, joten fiilis on ollut vähän vetämätön. Sisältä ei ole siis mitään sisustuksellista raportoitavaa, mutta yhden pihapäätöksen nyt esittelen teille. 

Koska etupihamme on nurmirinteestä huolimatta sivusta melko avoin, päädyimme tilaamaan tonttirajalle pätkän piha-aitaa. Tai pätkän ja pätkän, yhteensä aitametrejä on tulossa noin 50. 38 metriä pihatien suuntaisesti ja 12 metriä eturinteen taakse. Aitamalliksi valikoitui harkinnan jälkeen Kruunuaidan Suvi20-elementti, jonka pystyttäminen pitäisi onnistua meiltä itseltämme.
Halusimme aitaan mieluummin modernia kuin perinteistä ilmettä, ja tässä mallissa sitä on. Aidasta saa vilkkua läpi, mutta rakenne on kuitenkin suojaa-antavan tiheä. Tonttimme on hieman naapureita korkeammalla, joten arvioimme 120 sentin aitakorkeuden olevan riittävä. Pinta on pohjamaalattu valkoiseksi, eli näkymän pitäisi olla huoliteltu heti pystytyksen jälkeen.

Aita tuo pihaan varmasti viimeistellympää ilmettä ja rajaa ulkoilualuetta nykyistä selkeämmin. Toivon, että piha-aidan myötä ulkonaoloon tulee sopukkamaisempi olo. Palaan aita-asioihin vielä pihasuunnitelman yhteydessä ja viimeistään siinä vaiheessa, kun komistus on pystyssä. Toimitus tosin on vasta kesälomalla, joten akuutista asiasta ei vielä ole kyse. :)

Löytyykö teiltä piha-aitaa? Jos pystytitte sen itse, kuinka homma onnistui?


10 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä valinta:)! Näyttää ainakin tosi kauniilta! Meidän pitäisi myös hommata aitaa, mutta vielä ei olla päästy minkäänmoiseen lopputulokseen siitä, minkälainen aita hankitaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitseminen oli varmasti koko projektin vaikein osio - niitä aitamalleja kun löytyy joka lähtöön! :)

   Poista
 2. Kaunis aita, tosi hyvä valinta. Varmasti hyvä päätös ottaa aita, varsinkin jos on kaikkien naapureiden katseiden alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on oikeastaan yksi aukeampi sivu naapureihin päin, mutta sekin taitaa olla liikaa. :D Toivottavasti aita antaa ainakin alitajuntaan omaa rauhaa. :)

   Poista
 3. Kaunis aita! Meillä on lehtikuusesta tehty säleaita, joka on ruuvattu kiinni muuriin (kuvia: http://syhina.blogspot.fi/2013/11/aita.html) Meidän aita on hyvin tukeva ja teidän oma näyttää olevan aika saman rakenteinen. Mikään ei ole niin kauheaa kuin vinksottava aita :D Meinaatteko valaa jalat betoniin vai miten pystytätte sen? Minusta valkoinen aita on aina maailman kaunein, mutta naapuri (joka aidan maksoi) halusi pitää sen puunvärisenä ja sehän passaa myös meille. Meillä on tarkoitus laittaa valkoista säleaitaa etu- sekä takaterasseille, joten saan siis lemppari-aitaakin meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselinkin jo sitä teidän aitaa, tykkään siitäkin! :) Teräsjalat on tulossa paketin matkassa, mutta pitää vielä miettiä, tukisiko rakennetta tarvittaessa valamalla. Aidan toisella puolella on matalia marja-aronian taimia, ne antaa sitten aikanaan vielä tiheämpää suojaa näkymään. :)

   Poista
 4. Hyvä valinta!! Me tulemme pystyttämään keväällä pihallemme varastorakennuksen, ja se tulee muuttamaan pihan ulkonäköä yllättävän paljon. Kivaa vapun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me askartelimme pihaan varaston syksyllä, ja kyllä se aika ehdoton hankinta oli. <3 Vielä kun saisi senkin ympärykset kodikkaaseen kuntoon! :)

   Poista
 5. Voi vitsit, että teidän pihasta tulee kiva! Olen vakoillut näitä sun pihapostauksia ja haluaisin kaikki samat jutut meillekin, oikein mieleisiä :)
  Meillä kaavassa on määrätty, että pihojen aitaukset tulee olla kasvillisuutta, mutta kyllä houkuttaisi paljun kohdalle laittaa tuota, ettei naapurin Villen tarvitse ihailla meitä hippoja terassiltaan, kun se joskus valmistuu. Tuohon voisi sitten laittaa vaikka muutaman tuijan tai jonkun muun puskan eteen enemmänkin koristeistutukseksi kuin aidaksi. ... Kai se pitää jokin suunnitelmakin jossain kohtaa tehdä. Onko teillä jokin pihasuunnitelma vai keksitkö sitä mukaa, kun homma etenee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! :) Meillä on onneksi täällä hyvin vapaa kaava, pihalle tai talolle ei sen kummempia määräyksiä ole, fiuf. Aronia-aitaa laitoin viime kesänä tulevalle aitasivulle kasvamaan, mutta se kasvaa liian hitaasti meidän näkösuojatarpeeseen nähden. Olkoot sitten komppaamassa aikoinaan aidan takana! Varsinaista pihasuunnitelmaa meillä ei sen kummemmin ole. Suuntaviivat löytyy kuitenkin suunniteltuna pään sisältä, josta niitä yritetään toteuttaa olemassa olevien resurssien mukaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...