10.5.2014

Kukkalähetystä odotellessa

Lauantainen tervehdys! Kun sää on täällä pilvinen ja jokseenkin kolea, on se parempi kuin hyvä syy visioida kesän värejä ja kukkaloistoa. Minä, joka olen aina toitottanut etten omaan pihaani kukkapenkkejä perusta, olenkin nyt hurahtanut tilaamaan satsin perennoja. Lähetys saapuu touko-kesäkuun vaihteessa, joten vielä on hetkinen aikaa haaveilulle. Samassa tilauksessa on tulossa myös 60 kappaleen satsi norjanangervotaimia sekä muutama kääpiövuorimännyn taimi. Näitä odotellaan:

Verikurjenpolvi Max Frei | Harmaa-ajuruoho | Arovuokko | Myskimalva | Jalkokurjenpolvi Orion | Norjanangervo | Punatähkä | Kääpiövuorimänty | Syysleimu - kuvat Viherpeukalot

Lisäksi jemmassa on muutamia liljojen ja tulppaanien sipuleita. Suurin osa kukkasista on tarkoitus istutella etupihan rinteeseen. Mietin vielä, käytänkö istutusalueiden rajaamiseen jäljellä olevia Kekkilän reunakiviä vai jotain muuta. Kaikkia perennoja en kuitenkaan aio lyödä yhteen penkkiin, vaan tarkoituksenani on sommitella niitä useampaan kohtaan. Rinteeseen olen jo väkertänyt polkua ja tuijaistutuksia, perennat saavat muotoutua niiden mukaan.

Jemmassa olevia sipuleita aion istuttaa myös talon päätyyn, pihavaraston viereen. Olen nikkaroinut sinne jämälaudoista kolme matalaa istutuslaatikkoa, joista unelmoin napsivani kesän mittaan kukkia maljakkoon. Yksivuotisten kesäkukkien siemeniä olen myös kahminut säilöön ja niitä on menossa istutuslaatikoiden lisäksi varaston toiselle puolelle, nurmen ja metsän rajalle. Kuvia istutuslaatikoista näette sitten, kun olen saanut ne suht vatupassiin ja ympärykset tasoitettua katteella.

Norjanangervon taimille pitäisi kaivella istutuskuoppia. Ne tulevat reunustamaan takapihaa ja talon lyhyempiä sivuja.

Nyt kun pihahommia- ja ideoita pulppuaa päivittäin jatkuvalla syötöllä, on ruutuaika vähentynyt huomattavasti. Kun talvella olisin keskittynyt ottamaan blogikuvia ja kirjoittamaan postauksia, käytän nyt tuon saman ajan pihalla esimerkiksi kuopimiseen, haravointiin ja nikkarointeihin. Sisällä ei tällä hetkellä siis sisustuksellisia edistymisiä juuri tule, mutta toivottavasti pihahommien etenemiset poikivat sitten aikanaan teitä kiinnostavia postausaiheita. Nyt kuitenkin täytyy ensin puuhastella kulisseissa, jotta olisi annettavaa estradilla. :)
9 kommenttia:

 1. Hyvän kuuloisia pihasuunnitelmia! Istutin tänään Viherpeukaloilta tilatuista marja-aronian taimista pensasaidan takapihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin istutin syksyllä Virherpeukaloiden marja-aroniataimia. :) Ovat vaan kyllä niin piskuisia vielä, että ei niistä ole ainakaan meillä kunnon aidaksi vielä pitkään aikaan. :/

   Poista
  2. Minäkin yllätyin taimien pienuudesta, mutta kun ajattelee hintaa niin ei kovin mahtavia voi odotaakaan. Meillä onneksi ei tarvita näkösuojaa niin ei ole kiire niillä. Kasvakoot omaa vauhtiaan :)

   Poista
 2. Oi! Hienoa, noissa riittää puuhasteltavaa! Kesä onkin ulkona olemista varten. Talvella ehtii taas sisustamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Emilia hyvästä pointista! Kesällä voi siis hyvillä mielin keskittyä ulkohommeleihin. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Heli! :) Toivotaan että joku rikkaruoho pysyisi elossakin. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...