19.7.2014

Asuntomessujen lempparit

Olemme hetkeksi kotiutuneet reissusta, joten nyt on pienesti aikaa pysähtyä kelaamaan mieli takaisin Asuntomessuille. Se, mikä nappasi omaan silmään Äijälänrannasta, oli kohteiden värimaailma. Enää ei kyllä kukaan pysty marmattamaan valkoisista messusisustuksista, sillä värejä oli käytetty jopa ronskisti. Myös puupinnat olivat näyttävässä osassa ja sisustustyyleissä suosittiin minimalistisia ratkaisuja. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri siksi, minulla oli hankaluuksia löytää kodeista sellaista kohdetta, joka olisi aiheuttanut suuremman wau-efektin. Huomasin pikemminkin havaitsevani yksittäisiä tekijöitä joista pidin. Seuraavaksi kuvin ja lyhyin avauksin omia pieniä lemppareitani.

Olohuoneen harmonia / Cube 170

Tässä olohuoneessa oli trendikäs marokkolaisuus yhdistetty viileisiin, pohjoismaisiin sävyihin. Kuvaan olen rajannut yhteen niitä tekijöitä, joista itse pidän: vaaleista ja harmaista väreistä, metallielementeistä ja valoisista ikkunoista. Ja kylläpä näyttää kuparikin diggauttavan itseään näiden viileiden sävyjen keskellä.Kutsuva makuuhuone / Drama Queen

Oikeasti, voiko kutsuvampaa petiä enää tehdä? Tässähän ollaan unessa jo ennen nukahtamista! Ihanan harmoninen ja ylellinen makuuhuone.Deer Shelf / Talo a

BEdesignin peuranpään muotoinen kirjahylly on mielestäni kaunis ja oivaltava. Messuilla tätä näkyi massiivitammisena versiona myös Deko 149 -kohteessa, mutta itse ihastuin Talo a:n mustaan peltimalliin.Artisokka / Passiivikivitalo Leija

Jos Loma-asuntomessuilla näkyi monessa kohteessa hienoisesti industrial-tyylisiä lamppuja, Äijälänrannassa oikeuksiinsa pääsivät designklassikot. Kuten olen kertonutkin, itse en ole koskaan ollut hintavan ikidesignin perään. Yksi säännön vahvistava poikkeus kuitenkin tuli vastaan, tämä Poul Henningsenin suunnittelema Artisokka-valaisin. Valojen ja varjojen pehmeä liuku muodostaa lumoavan vaikutelman ja kaarevien lehtien ansiosta lamppu ei häikäise ollenkaan. Tätä veistoksellista "käpy"valaisinta voisin hypnotisoitua katselemaan pidemmäksikin aikaa.


Marokkolaishenkeä makuuhuoneessa / Cube 170

Marokkolaisvaikutteita putkahteli esille monessa paikkaa, esimerkiksi metallisten tarjottimien muodossa ja pintamateriaalien kuvioinneissa. Cube 170:n makkari oli kaunis kokonaisuus, joka sai harkitsemaan marokkolaisvivahteiden tuomista omaan kotiinkin.


Pikku Kristiinan unelmamakkari / Lammi-Kivitalo Luna

Ala-asteikäinen Kristiina olisi varmasti aikoinaan mieltynyt tämän makkarin värimaailmaan ja piensisustukseen.

 Rujoa peltiä / Käpylä 221

Rujokin voi olla kaunista ja kodikasta, niinkuin tässä tapauksessa. Erikoinen, metallinen lipasto yhdistettynä hempeisiin lakanoihin on toverillisen kutsuva ratkaisu.


 Kodikasta rosoa / Äijä

Äijä jäi mieleeni messujen persoonallisimpana kohteena. Tumma ja rosoinen värimaailma miehekkäine kaluste- ja materiaalivalintoineen oli viimeisen päälle mietitty kokonaisuus. Onhan tuo seinän 007-valoinstallaatio överi veto, mutta hieno sellainen!


Hempeän yksinkertaista / Valmisjukka Aurinko 116

Selkeät lakanat yhteensointuvine väreineen miksattuna rauhalliseen taustaseinään - toimii.


Rauhallista vaaleutta / Honka Harmonia

Tässä makuuhuoneessa oli sopivaa pientä jujua, kuten vanhat ovet sängynvierustoilla ja rustiikkinen lamppu katossa. Ne yhdistettynä rauhallisen vaaleaan värimaailmaan oli kaunis kokonaisuus.


Sattuiko joku näistä lemppareistani miellyttämään myös sinua? Kesäistä viikonloppua! (Minun piti käyttää tämä päivä talonmaalaukseen, mutta luonto päätti toisin ja läjäytti niskaan ukkosen rankkasateineen, hups.)2 kommenttia:

  1. Tuo Äijä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kohteelta, en tiennytkään sellaisesta kohteesta. Tai no, enpä ole paljon tänä vuonna (kuten en edellisenäkään vuonna) seurannut messuja, koska olen kokenut ne jotenkin niin tasapaksuiksi. Tänä vuonna ilmeisesti oli vähän enemmän mielenkiintoista katsottavaa kuvien perusteella :).

    VastaaPoista
  2. Joo, Äijässä sai kyllä ehdottoman sisustuselämyksen! :) Kyllähän siellä varsinkin paikan päällä vähän tukehtuu tarjontaan ja kaikki vaikuttaa samanlaiselta, mutta itse huomaan sitten kotona muistikortilta kuvia purkaessa, että olihan siellä yhtä ja toista. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...