6.7.2014

Tapettitrendejä


Kalajoen Loma-asuntomessuilla oli useammassa kohteessa luotu tunnelmaa erilaisilla tapeteilla. Tapeteilla, joita ei sellaisiksi ensinäkemältä olisi veikannut. Oikeastaan olisi osuvampaa puhua seinäpäällysteistä, sillä pintamateriaalit ja -muodot olivat niissä kaikkea muuta kuin sitä, mitä ensimmäiseksi sanasta tapetti tulee mieleen. Seuraaviin kuviin leimatut nimet kertovat, mistä loma-asunnosta mikin seinäpinta löytyi.


Kauempaa katsottuna tietyt päällystepinnat näyttivät kivimäisiltä ja rouheilta. Lähempää tarkasteltuna ne paljastuivatkin pehmeiksi, luonnonmateriaaleista tehdyiksi tapettiseiniksi.


Luonnonmateriaalia sisältävien tapettien struktuuri on peräisin muun muassa korkista, kaislasta, bambusta ja silkistä. Tapetteja on saatavilla sekä perinteisinä rullaversiona että myös nestemäisenä kuitulevitteenä, johon ei jää saumoja. Itselle nestemäisyys on uusi, hauska ajatus - maalata nyt tapettia seinään!

 

Messuilla omat tapettisuosikit olivat ehdottomasti niitä, joissa korkilla oli tehty kivimäinen, sieltä täältä kimalteleva pinta. Värivalinnoissa näkyi jo taittoa ruskeaan, mikä kieltämättä tökki vähän tällaisen harmailijan silmään.Toisenlaista ilmettä tapetteihin oli saatu jännittävillä liukuvärjäyksillä ja erilaisilla pintarypytyksillä. Etenkin Särkänherran hauskalla tavalla pystyyn laskostettua hemppistapettia jäin tarkastelemaan tavallista pidemmäksi toviksi - siinä oli yhdistetty oivaltavasti hyvä idea ja kaunis kuvio.Myös niin sanottuja perustapettejakin messuilla näkyi. Rohkea väri-iloittelu ei ollut suosiossa, vaan tapettikuosit olivat moni-ilmeisistä kuvioistaan huolimatta hallitunsävyisiä, kuten rauhoittavia sinisiä ja tyynnyttäviä harmaataittoja.


Tämä kai on yksi messujen tavoitteista - ilostuttaa, innostaa ja inspiroida. Itse olen keväästä lähtien miettinyt, että kotoa voisi maalata jonkin seinän näyttävämmäksi. Tällä hetkellähän kaikki kotimme seinät ovat maalipintaisia. Nyt ajatus kuitenkin laajentui sen verran, että tapettivaihtoehdot ovat vakavasti harkinnassa.

Oletko sinä enemmän maali- vai tapettityyppi? Lämpenetkö mieluummin tapetin pintastruktuurille vai sen kuvioille?14 kommenttia:

 1. Nestemäinen tapetti kuulostaa hyvälle, olisi ihanaa kun ei jäisi saumoja :) Kävin kans tuolla messuilla, mutta mua ei oikein mikää napannut. Huvilat oli hienoja ulkoa, mutta sisältä ei oikein mikään sykähdyttänyt. Terassit ja saunat oli kyllä kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumattomuus kyllä kuulostaa houkuttelevalta! :) Itse en löytänyt messuilta yli kaiken parasta sisustuskokonaisuutta, vaan huomasin kiinnittäväni huomiota enemmänkin yksityiskohtiin ja tiettyihin toistuviin asioihin. Myös pohjaratkaisut olivat yllättävän kiinnostavia. :) Ja juu, terassit ja saunat, ah!

   Poista
 2. Upeita tapetteja! Tuossa kuvassa, jossa on pinnatuoli kirjoituspöydän ääressä ("Merellä") on aivan älyttömän kaunis seinä! Oooh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli kyllä vangitseva tunnelma, kauniin utuinen! <3

   Poista
 3. Onpas tosi kivoja tapetteja! Nuo liukuvärjätyt kolahtivat minuun parhaiten ja mulla on sama suosikki, kun mistä Viivi tykkäsi tuossa yllä, todella kaunis.
  Meillä on kotona niin tapettia kuin maalattuja seiniä. Vähempi sellaisia tehosteseiniä, vaan jos on tapetoitu, niin on tapetoitu useampi seinä samassa huoneessa tai sitten tapetti on koristeena ja erillisinä vuotina. Itse tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuvärjättyjä en ollut itse aiemmin livenä nähnyt, joten ne sykähdyttivät ehkä uutuudenviehätystäänkin. :) Tosi huippua, että tapetti ei ole enää vain tapetti, vaan siitä on vaikka minkälaista versiota saatavilla!

   Poista
 4. Wau, no kylläpä oli erilaisia tapetteja :))!!

  VastaaPoista
 5. Jäin miettimään, että jos tapetti on nestemäinen,niin eikö se ole jo sitten melkeenpä maali?:o en kyllä tarkempaan tiedä millaista tuo nestemäinen tapetti on.
  meillä on olohuoneessa yksi, talomme ainoa, seinä tapettia, samaa harmaan sävyä kuin muutkin seinät. se ei erotu liikaa, mutta pehmentää kivasti. maalipintoja pidän helpompana lasten kanssa, ne on kätevämpi puhdistaa ja tarvittaessa korjata, sen kun vain maalaa päälle uutta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin! :D Ehkä pinta kuitenkin sitten kuivuessaan on tapettimainen eikä maalityylinen? :) Meilläkin valittiin rakennusvaiheessa kaikki seinät maalipinnoille juuri sen takia, että ne on helpompi pitää puhtaana.

   Poista
 6. Kuvien perusteella on kyllä liiiiian rusehtavaa.. :/ Ja ihan liikaa merellisyyttä mun makuun! Nestemäinen kangastapetti on mun mielestä vähän hölmö nimi, kuka lie patentoinut.. Sehän levitetään samaan tyyliin ku struktuuripinnote, pohjaa ei vaan tarvi maalata (kai?). Meiltä löytyy eniten maalattuja seiniä, tapeteilla on tuotu makuuhuoneisiin väriä ja kontrastia. Vähentäisköhän tapetit kaikua, varsinki jos tapetit ois "pehmeät", ja jos tila ois semmonen ettei normiverhoja haluttas/tarvis käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusehtavuus tökkii itselläkin. Merellisyys puolestaan sopi hyvin tuohon ympäristöön. :) Voisi kuvitella, että pehmeä tapetti, jossa olisi vielä struktuuriakin, vähentäisi kaikua!

   Poista
 7. Tuo nestemäinen kangastapetti on aika mielenkiintoinen. Sillä on juuret japanissa, missä tätä tapettityyppiä on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Myös ekologinen, koska kuituvalmistuksessa voidaan käyttää kierrätysmateriaalia. Voisin harkita, jos olis tila mihin laittaa. Harmahtavana tosin, rusehtavat tapetit luovat helposti aika tunkkaisen tunnelman. Makuasia tietty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkeenpäin googlatessa huomasin itsekin, että näissä voi käyttää kierrätysmateriaaleja - ehdoton plussa! :) Minäkin valitsisin ruskeiden sävyjen sijaan harmaata. Jännä nähdä, onko rusehtavuus alkava trendi vai ei. Tuntuu kaukaiselta ajatella, että sellaista omasta kodistaan löytäisi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...