14.7.2014

Valaisinhavaintoja: korutonta, kuparia, kupua ja kovaa


Viimeistä kertaa Kalajoen Loma-asuntomessuille. Olen kesän aikana pohtinut, millainen valaisin sopisi keittiöömme ruokapöydän yläpuolelle - nythän siinä toimittaa lampunvirkaa rautainen kattokruunu. Vieläkään en ole täysin varma lopullisesta valinnasta, mutta messuilla kiinnitin väistämättäkin huomioita etenkin ruokailutilojen valaisimiin. Hassua oli huomata, että hyvin moni sisustaja oli käynyt nappaamassa Pentikin Brooklyn-valaisimen keittiöön ruokapöydän ylle.


Koruttomia kupulamppuja näkyi muutenkin monessa paikkaa. Toki kohteista löytyi kalliimpia design-valaisimiakin, mutta ilahduin voittolinjalla olleista, edullisimmista vaihtoehdoista. Selkeät, yksinkertaiset ja suurilinjaiset kuvut kiinnittivät huomioni, vaikka vähän lisää rosoa olisin niihin kaivannut.


Riippuvien valaisimien lisäksi huomasin tarttuvani metallisiin pöytälamppuihin.
Kupari näyttää pitävän pintansa hämmästyttävän sitkeästi, sillä sitä viuhahteli silmäkulmassa jatkuvasti. Vaikka kuparia en meille osaisi vieläkään kotiin sovitella, näytti se useammassa paikassa muodostavain kauniin kokonaisuuden ja kontrastin huoneen sisustuksessa.


Bling blingiä ei juurikaan messujen valaisimista löytynyt - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ennen kaipasin blingiä meillekin, nyt en enää osaisi kuvitellakaan. Hurjaa, miten maku muuttuu... Vai jalostuuko se sittenkin? Suloisiahan nuo kimaltavat lamput kuitenkin ovat.


Muutamia niin sanottuja linjan yli meneviä huomionherättäjiä löysin. Muuton Wood Lamp ei esimerkiksi ole perinteistä omaa makuani, mutta vaikuttikin luonnossa hellyyttävän söpöltä.


Design House Stockholmin Cord-lattiavalaisin oli kaikessa yksinkertaisuudessaan kiehtova näky.


Muuton The More The Merrier -kynttelikkö oli valittu useampaankin loma-asuntokohteeseen. Kynttelikkö on koottava, ja sen voi kiinnitellä haluamaansa muotoon. Jostain syystä ihastuin tähän kokoonpanoon.


Messut ovat hyvä tilaisuus mittailla omia mieltymyksiään ja tarkastella, mikä on nyt sisustajien suosiossa. Sisävalaisimissa yksinkertaisuus vie nyt voiton koristeellisuudesta, mikä sopii itselle oikein hyvin. Vaikka hentoista industrial-särmää lamppujen metallisuudessa ja muotokielessä on havaittavissa, näkisin mielelläni rujompiakin valaisinratkaisuja.

Joko teidän kodista löytyvät täydelliset valaisimet, vai onko jokin elementti vielä hakusessa? Mikä tyyli tai muoto miellyttää?

Meillä on kesämenot nyt kuumimmillaan. Jos haluat vilkaista, missä ja mitä puuhastellaan, kannattaa kurkata Instagramin puolelle. :)
10 kommenttia:

 1. Oohlalaa mitä ihania valaisimia. Voisin muutaman ottaa, jos vaan meille mahtuis :))!

  Kivaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. :D Kun oliskin älynnyt raksailuvaiheessa suunnitella ylimääräisiä lamppupaikkoja useampaan kohtaan! :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihania valaisimia! Meidänkin ruokapöydän päällä oleva valaisin kaipaa uudistusta (väliaikaisesti se siihen Ikeasta ostettiinkin). Haaveilen valkoisesta Fly:sta, mutta en ole raaskinut siihen investoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli heti googlettaa, minkäslainen se Fly on. Kaunis! Ja sopisi teidän kodin sisustuslinjaan täydellisesti! :)

   Poista
 3. Ihanat valaisimet olet bongannut. Kyllä nuo kupariset iskee eniten tällä hetkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylän Asuntomessuilla huomasin, että kupari menee itselle pikkuannoksena, jos ympärillä kaikki muu on harmaan harmonista. ;)

   Poista
 4. ihania kuvia j kauniita valaisimia! Nuo kupariset kotiuttaisin meille :) jotenkin se vain pienissämäärin näyttää niin kauniilta! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa kuparivalaisimet näyttävät itsestäkin niiiin kauniilta. <3 Omaan kotiin kotiuttaminen vaatisi sitten enemmän sulattelua, ehkä meidän muun sisustusympäristön pitäisi vähän muokkautua että kupari sinne sopisi... Mutta pikkuannoksena saattaisinkin jo jonkin kupariyksityiskohdan meille kotiuttaa! :)

   Poista
 5. Ihania valaisimia olet bongannut... niitä piti itsekin bongailla. Miksi kauniita valaisia on niin paljon!?!? Ei voi kuin ihastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kauniiden valaisimien ylitarjonta - positiivinen ongelma! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...