14.8.2014

DIY: Old chalkboard


Meillä on maanantaista lähtien palattu normaaliin arkirytmiin, kun minäkin palasin töihin kesälomaltani. Tänä vuonna kouluvuoden aloittaminen ei pyörinyt etukäteen mielessä yhtään, vaan osasin lomailla pääkopankin osalta viimeiseen tippaan asti. Ja miten mukava olikaan nähdä taas kaikki työkaverit, tutustua muutamaan uuteen ja laittaa toimelias työvaihe päälle.

Minulla on ihana työ kaikkinensa, mutta totuuden nimissä on kerrottava, että tämä viikko on ollut totaalista rimpuilua - lomamoodi sotii vielä urakalla työtodellisuutta vastaan. Kello kuuden aamuheräämiset ovat täysin päinvastaisessa linjassa pitkiin loma-aamuihin, jolloin oli aikaa aamukahvitella ja vetkutella sängyssä puolillepäivin. Oikeastiko pitäisi pystyä taas valmistautumaan kukonlaulun aikaan minuuttiaikataululla ja hyväksyä työpäivän jälkeen se tosiasia, että tarvitsen päiväunet ollakseni loppuillan toimintakykyinen?

Kyllä tämä tästä, mutta arkeen totuttautuminen on vienyt ajan, tehot ja luovan ajatustoiminnan, enkä ole avannut tietokonetta kotona moneen päivään, miettinyt uusia sisustuspäivityksiä saati uppoutunut blogimaailmaan. Pikkuisia puuhia olemme kuitenkin kotona puuhastelleet, ja tässä postauksessa esittelen nyt niistä tuoreimman.


Kun alkukesällä purin pihaamme saapunutta piha-aitakuormaa, löysin pohjalta hieman halkeilleen, reilunkokoisen vaneripalan. Heti sen nähtyäni tiesin, että kappaleen pintaan on kokeiltava liitutaulumaalia. Kesähelteet vaneri sai levätä painojen alla suoristumassa, kunnes se tällä viikolla pääsi käsittelyyni.


Sudin vanerin pinnan ja reunat kahteen kertaan liitutaulumaalilla, ja voi hyvänen aika sentään, miten tyytyväinen olen lopputulokseen! Prismasta hankittu maali oli ihanan paksua ja asettui pintaan tasaisesti. Yksikin kerros olisi jo saattanut riittää, mutta varmuuden vuoksi vedin tököttiä kahteen kertaan. Vanerista tuli vanhan liitutaulun näköinen, johon liitu tarttuu niinkuin pitääkin. Kaikkein eniten tykkään siitä, miten pinnan ja reunojen halkemat ja epätasaisuudet saavat taulun näyttämään rouhealta ja iäkkäältä.


Vielä mietin sitä, antaisiko taulun olla tuossa työpöydän päällä, vai kiinnittäisikö sitä ylemmäksi seinään. Ehkä se saa olla pöydällä, on rennompi noin. 

Arvaattekohan, mistä huoneesta tämä liitutaulu löytyy? Kuvista ette vielä kummempaa sijaintivinkkiä saa, mutta sen voin paljastaa, että meillä on ollut meneillään pienimuotoista rymsteerausta huonejärjestysten suhteen. Kunhan saan tehtyä muutamia pikkuviilauksia, paljastan millaisesta muutoksesta on kyse.


Olettehan muistaneet osallistua sisustusjulistearvontaan? Kipin kapin kommentoimaan, jos se on vielä tekemättä! *klik*

24 kommenttia:

 1. No tyytyväisyyteen on todellakin aihetta, kerrassaan ihana! Ja juurikin noin rennosti seinään nojaten. :)
  Lomamoodista irti pyristeleminen ottaa tosiaan aikansa ja sitä on aivan puhki ensimmäisten työpäivien jälkeen. Josko se energisyys tästä lähtisi pian nousuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jessica! :) On se vaan kumma, miten kroppa ja pää vaatii totuttelunsa arkirytmiin.. Mutta kyllä tämä tästä! :)

   Poista
 2. NO en voi muuta sanoa kuin, että se on TÄYDELLINEN <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, S! <3 Yllätyin vähän itsekin, että mitenkäs siitä noin kiva tuli! :D

   Poista
 3. Aivan mielettömän ihana. Iso peukku teokselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna! :) Näköjään kannattaa tarttua silloin tällöin epätavallisiinkin ideoihin. :)

   Poista
 4. Ihana idea :)
  Meillä samanlainen jakkara harmailla jaloilla.
  Mukavaa viikonloppua
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! :) Tuo jakkara on kyllä niiiin minun lemppari, sopii moneen paikkaan. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 5. On kyllä tosi hieno!! Arkirytmin päälle saaminen aiheuttaa päänvaivaa kyllä täälläkin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! :) Onneksi lähdin kokeilemaan ideaani, vaikka aluksi vähän emminkin. On se kumma, miten arki vaatii aina totuttelua - vaikka kaivattu jo olikin! :)

   Poista
 6. Wau, -on tosi kiva!♡
  Rymsteerauksen tuloksia odotellen...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Titti! :) Rymsteerauksen osalta ensimmäinen huone pääsi tänään postaukseen, katsotaan montako kuukautta menee toisen valmistumiseen! x)

   Poista
 7. Siis upea! Tykkään kovasti! Näppärä sinä♥

  Tsemppiä arkeen! Itse myös totuttelen kovasti aikaisiin aamuherätyksiin (tai lähinnä siihen ylösnousemiseen) ja kaikkeen uuteen, mitä työkuviot ovat tuoneet tullessaan. Olo on erittäin väsähtänyt, mutta silti onnellinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viivi! :) Kun aikaa olisi, niin näitä DIY-juttuja puuhastelee kyllä tosi mielellään!

   Kiitos tsempeistä, niitä samoja myös sinnepäin! Itsekin olen iloissani töiden alkamisesta, mutta hurjaa, miten paljon totuttelua se taas vaatii. Pari iltaa meni tällä viikolla, että fyysisen väsymyksen lisäksi pääkin tuntui olevan pöhnässä. :D No, jospa ensi viikko olisi jo iisimpi!

   Poista
 8. Tosi kivan näköinen :).Tuohan on siitä kiva idea, että halutessaan voi pyyhkiä aiheen pois, ja piirtää uuden tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! :) Niinpä! Tykkään itsekin siitä ajatuksesta, että kunhan tuohon plussaan kyllästyy, pinnan voi pyyhkiä joko ihan mustaksi tai taiteilla siihen jotain uutta. :)

   Poista
 9. On makee! Ja tyytyväinen saa olla aina, kun tekee itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilja! :) Kyllä se häntä ehkä vähän aina pörhistyy, kun saa itse jotain aikaiseksi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...