20.8.2014

My lilies


Tämä kesä ei tehnyt minusta vielä intohimoista puutarhuria, vaikka vähän näyttelinkin vihreää peukaloa kukkapenkeille. Jokaisesta mullan alta nousseesta varresta, nupusta ja puhjenneesta kukasta olen kuitenkin iloinen, sillä onnistuin kasvieni kanssa reippaasti odotuksiani paremmin.


Keväällä istutin etupihan rinteeseen perennoja kolmeen tasoon. Täältä voit kurkata, millaisesta satsista oli kyse. Väistämättäkin heinäkuun aurinkopaahteet ja elokuun kovat sateet ovat verottaneet kasvien hyvinvointia, mutta erityisesti myskimalva on jaksanut työntää valkoista kukkaansa. Olen ollut saamaton kukkapenkin kuvaaja, joten kukkaloisto-otoksia ei ole esittelyksi asti. Etupihan rinnekään ei kyllä vielä täytä kuvauskriteerejä, mikä lienee vaikuttanut zoomailuintoon.


Olen kesän aikana keräillyt maljakoihin varsia niin luonnosta kuin kukkapenkistäkin. Pihan laidalle heittelin kesäkukkien siemeniä, joista myös on saanut lyhyttä iloa sisälle. Kukkamaljakkopostauksia olen kuitenkin nyt vähän tietoisesti karsastanut, sillä taisin tehdä niitä kahden kesän edestä vuosi sitten. :)Nämä halusin teille kuitenkin näyttää, omat valkoiset Bach-liljani. Ne nimittäin humpsahtivat terhakkaasti kasvuun ja ovat nyt poimittavissa. Aivan huippista, että tällaisia saa omalta pihalta! Aiemmin en ole liljoista liiemmin välittänyt, mutta nyt ne kyllä varastivat huomioni ja kiilasivat kukkalemppareiksi. Valkoinen on liljalle erityisen kaunis väri. Tykkään näistä kookkaista kukista siinä määrin, että haluaisin levittää ja siirrellä liljaa pihalle useampaan kohtaan.


Viimeinen kuva on otettu eilisen vesisateen jälkeen. Ihan hurjaa, että pari viikkoa sitten paistateltiin helteissä ja nyt väistellään kaatosateita. Tällä viikolla on mennyt monta ulkoilupäivää hukkaan, kun pihalla ei ole sateiden vuoksi voinut puuhastella. Äskenkin taas ropsautti, mutta nyt me kyllä lähdemme uhmaamaan tummia pilviä!8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia jälleen kerran <3 <3 ja ihana tuo ruokapöytä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, S! :) Ruokapöytä on todellakin yksi kodin helmistä! <3

   Poista
 2. Lilja yksi lempikukistani. Kauniita kuvia. Mihin aikaan vuodesta voi istuttaa liljaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse länttäsin nämä maahan alkukesästä, mutta faktatietoa minulla ei muuten ole. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia!!! Ja teillähän on ihan paras pöytä ;) ;) heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! ;) Hih, pöytä on ihan huippis, kokemusta löytynee sieltäkin! ;)))

   Poista
 4. Ihanat kukat ♡ On se vain palkitsevaa, kun saa tällaista silmänruokaa ihan omasta pihasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! :) Kyllä se vaan on jotain ihmeellistä, ja ennen kaikkea palkitsevaa, että jotain tällaista on itse saanut kasvamaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...