5.8.2014

Sisustussilmällä Kristiinankaupungissa

Teimme reilu viikko sitten reissun länsirannikolle. Alueelle, joka on toistaiseksi ollut meille melko tuntematonta. Ensimmäinen matkakohteemme oli Kristiinankaupunki, missä viivähdimme yhden yönseudun. Instagramia seurailevat tietävätkin, että vietimme illan ravintola Jungmanissa, missä Krista Siegfrids veti keikan. Lähdimme kuitenkin matkaan jo hyvissä ajoin aamulla, jotta ehdimme kiertelemään paikkakunnalla päiväsaikaankin. Isohan Kristiinankaupunki ei ole, mutta idyllinen. Sisustusmatkailijalle se ei suuria jättiannoksia tarjoa, mutta pikkuherkkuja kuitenkin. Jos siis suunnittelet visiittiä Kristiinankaupunkiin, piipahda ainakin näissä kahdessa:

Sisustuskahvila Vinkel | Kauppatori 1Vinkel on herttaisesti sisustettu kahvila, jonka yhteydestä löytyy sisustuspuoti. Vanhan talon henkeä on korostettu puisilla, teollisilla, metallisilla ja mummolamaisilla yksityiskohdilla, jotka tekevät sisustuksesta skandinaavisen ja romanttisen tyylin yhdistelmän. Kotoisan tunnelman aistii heti, kun astuu ovesta sisään.

 

Kahvilan vitriinistä ja kakkukupujen alta paljastuu toinen toistaan ihanampia herkkuvaihtoehtoja. Tuotteet on leivottu paikanpäällä tai valmistettu vähintäänkin lähiruokaperiaatteella, minkä kyllä huomaa. Sisustuspuodin valikoimassa on myöskin havaittavissa paikallisuutta, sillä hyllyiltä voi bongata matkaan uniikkeja tuotteita. Puodista löytyy lisäksi mm. House Doctoria, Bruka Designia ja Greengatea.


Jos sinua kiinnostaa kurkistaa tarkemmin vaikkapa kahvilan tarjontaa tai sisustuspuodin ilmettä, pääset Vinkelin naamakirjasivuille tästä.


A. Talas | Kauppatori 2

Vinkeliä vastapäätä sijaitsee Tavaratalo A. Talas, josta saattaa tehdä yllättäviä löytöjä. Tavaratalon sisustusosastolle kun tilataan tavaraa Ruotsista, eikä tuotteita välttämättä jälleenmyydä muualla Suomessa. Minä itse haukoin henkeäni myymälän katosta löytyvien kupuvalaisimien takia. Niitä ei enää ollut myymälän valikoimassa, mutta olen päättänyt selvittää, saisiko yhden kappaleen jollain ilveellä lätäkö tälle puolelle. Kerron sitten, jos salapoliisityöni edistyy.Kristiinankaupungin vanha puutalomiljöö huokuu nostalgiaa. Kapeita katuja pitkin kävellessä voi helposti kuvitella, miten porvaristo ja käsityöläiset ovat aikoinaan kävelleet samoilla askelmerkeillä, miltä verstaiden kilke on kuulostanut ja kuinka nuotilleen merimiehet ovat kapakoissa laulujaan hoilanneet. 1800-luvulla Kristiinankaupungin kauppalaivasto on tiesittekös ollut maan suurimpia ja satama on kuulunut Pohjanlahden vilkkaimpiin. Mahtavaa, että Suomesta löytyy tällaisiakin paikkoja!


Niin, ja se Krista housuineen. Hmm. Käykää katsomassa itse instasta. :)


6 kommenttia:

 1. Tuo Vinkel vaikuttaa houkuttelevalta! Ihania kuvia olet napsinut <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia -tuonne on päästävä joskus.

  VastaaPoista
 3. Kiitos matkailuvinkeistä. Meiltä ei ole ihan hirveän pitkä matka tuonne, mutta silti tulee käytyä todella harvoin. Kristiinankaupungin markkinat ovat tosi suosittu tapahtuma. Kiva kahvila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaupunkia googlaillessa löysin joitakin markkinakuvia, ja voi härreguud kun siellä näytti olevan populaa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...