28.8.2014

Tuoli 50


Aika epeli pitää olla, jos on onnistunut välttämään viimeaikaisen, vanhanaikaista koulutuolia koskevan hypetyksen. Isku kun on ottanut uudistuotantoonsa Kurt Hvitsjön suunnitteleman Tuoli 50:n, minkä myötä vanha arkiklassikko on saanut uutta nostetta.


Tämä tuoli ihastuttaa myös minua, mutta luonnollisestikaan en ollut kiiruhtamassa Iskun tiskille. Vanha, kuluneempi versio tuntuu aidommalta. Sillä on tarina. Tämän hylätyn, kuvassa näkyvän yksilön pohjasta löytyi esimerkiksi monen viides- ja kuudesluokkalaisen nimikirjoituksia. Se on siis ollut isompien oppilaiden istuttavana ennen käytöstä poistamistaan. Muutama tussitahrakin oli pintaan ehtinyt jämähtää.


Mahtaakohan sieltä ruudun takaa löytyä yhtäkään entistä oppilasta, joka ei tällaista tuolia olisi takalistonsa alla kuluttanut? Minä ainakin olen nojaillut tällaisiin tunnin jos toisenkin. Tuoleja on itse asiassa käytössä koulullamme vielä useammassakin luokassa.


Mielestäni tuolissa on ergonomia kohdallaan. Istuinosan ja selkänojan muotoilu on ajateltu loppuun asti, ja tuoli sopii ominaisuuksiltaan monen kokoisille ja -ikäisille istujille.


Ulkonäkönsä puolesta Tuoli 50 on samalla aikaa selkeä, nostalginen ja moderni. Se sopii moneen ilmeeseen ja on yhdisteltävissä erilaisiin tyylisuuntiin. Tämän oman tuolini halusin ehdottomasti maalata mustaksi, sillä se väri palvelee nyt parhaiten kotimme sisustusilmettä.

Iskun valikoimassa on tuolista tällä hetkellä erilaisia mustavalkoisia versioita, mutta niissä on laminaattipintojen reunat jätetty puunväriseksi. Jotakuta miellyttää, minua se hieman tökkii. Itse maalaamassani yksilössä ei kyseistä "ongelmaa" ole, vaan tuoli on todellakin kokomusta kaikkialta taivutetun vanerin reunoilta.


Korkeutensa puolesta Tuoli 50 on todennäköisesti liian matala useimpien ruokapöytien eteen. Kannattaa ottaa siis tämä seikka huomioon, jos mielii tuoleja omaan kotiinsa. Meillä istuimelle oli valmis paikka työhuoneessa pöydän edessä. Siihen se on juuri sopivankokoinen.


Kutitteleeko Tuoli 50 sinun sisustussilmääsi? Jos kyllä, niin valitsetko mieluummin vanhan vai uuden version?Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:

18 kommenttia:

 1. Tykkäisin kovasti meidän ekaluokkalaisen huoneessa (hältä puuttuu vielä kunnollinen tuoli koska mieleistä ei ole tullut vastaa, joten läksyt tehdään ainakin toistaiseksi ruokapöydän ääressä..) Ehdottomasti pitäisi löytää vanhana tuollainen ja itsekin maalaisin mustaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän peukkuja pystyssä, että teillekin löytyy tällainen! :) Vanhassa vara parempi!

   Poista
 2. Kyllä vaan tykkään! ♥ harmistuttaa ettei aikoinaan ole tullut kirpparilta napattua, nyt on kiven alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sitä aina osaisikin ennakoida ja tarttua tilaisuuteen! :) Toivotaan, että löydät vielä omasi! ♥

   Poista
 3. Erittäin kaunis klassikko. Hienoa, että sitä valmistetaan taas. Mustana, uutena versiona tosi linjakas. Vanhana tietysti ekompi. Hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten jonkin arkiklassikon oivallisuus unohtuu, ennen kuin joku nostaa sen taas pinnalle. :) Iskulle pointsit, että teki sen tämän tuolin kohdalla!

   Poista
 4. Tosi hyvältä näyttää tuoli uudistettuna :). Musta sopii tuolin tyyliin, näyttää kivan särmikkäältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! :) Tämä oli ensimmäinen huonekalu, jonka maalasin mustaksi. Vähän jännitti, mutta siitä tulikin oikein hyvä. :)

   Poista
 5. Näyttää niin kivalta ja mustana on kyllä kiva! Sopii kyllä hyvin teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Musta miellyttää itseä nyt todella paljon, ja työhuoneen tuoliksi tämä oli ainakin omasta mielestä kiva valinta. :)

   Poista
 6. Oi että, se on kyllä näti kokomustana - tykkään! Ja tykkään myös siitä, että tämä kappale on sellainen vanha versio! :)

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti vanha minun mielestäni :) Tuli todella hieno koko mustana! Minun versioissani toisesta on tulossa osittain musta ja toiseen halusin kokeilla jotain muuta, sillä ajatuksella, että voihan sen aina maalata samanlaiseksi kuin toisen jos ei miellytäkään silmää :) Huomenna olisi tarkoitus maalata tuolit vielä viimeisen kerran.

  VastaaPoista
 8. Ison liikkeen timpurina innostuin joutoaikoina kunnostamaan varastossa olevia ko.tuoleja. Pari vuotta sitten pelastin ne, kun niitä kärrättiin vaihtolavan viereen tarpeettomina. Melkoinen "aarre ", n. 70 kpl. Olen niitä fiksannut vanerit irroittamalla ja kevyesti paklaamalla, että rustiikki säilyisi. Ensimmäiset musta/valkoiset kun tulivat valmiiksi, niin somistaja jo kiikutti niitä näyteikkunoille. Samoin kävi puna/keltaisen. Koboltti/mustaa pari ja tummaa vanhan puna/keltaista. Ruskan värisiäkin on tulossa . Mukava "harrastus" t. Orkka

  VastaaPoista
 9. Onpas kaunis! Onko maalisuositusta? Onko maalisi matta vai puolihimmeä?

  Hanna

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...