20.10.2014

Goes around

Heippa! Voi vautsi, minkälaiseen maanantaihin sai herätä! Ei tehnyt lomanjälkeinen työaamu tiukkaa, kun ulkona oli vastassa valkoinen hanki ja työmatkalla tuprutti lisää hiutaleita. Täältä näette, minkälainen lumimaisema aamumatkallani oli. Tässähän alkaa väkisinkin herätä jouluisia ajatuksia - niitä olenkin jo vähän odotellut. Yritin kaivaa auton lokerikoista joululaululevyä kuunneltavaksi (sellainen on yleensä aina varalta mukana), mutta nyt löysin vain tyhjät levykuoret. Kuka tunnustaa vieneensä minun tonttulevyn?!

Oli minulla varsinaista asiaakin. Sain nimittäin ystävältäni noottia siitä, etten esitellyt olohuoneen uutta järjestystä kerralla. Tässäpä siis nyt se puuttuva osa, meidän järkälemäinen harmaa sohvamme ja huoneen toiseen päätyyn kääntynyt TV-nurkkaus. Ensimmäinen kuva on otettu keittiön pöydän yli, joten uudessa järjestyksessä keittiö ja olohuone ovat suoremmassa yhteydessä toisiinsa.

Käytännössä sohva ja TV humpsahtivat ympäri. Siitäkin huolimatta, että kyseinen vaihtoehto oli kokeilulistallani viimeisenä. Olisin niin halunnut saada sohvan kahteen osaan, sillä erilleen siirretyt osaset olisivat antaneet erilaisia mahdollisuuksia muuhun kalustukseen ja mikseipä vieraiden kanssa turinointiinkin. Mutta ei. Tämä meidän sohvamme on molemminpuolisten divaaniosiensa vuoksi yksinkertaisesti liian kömpelö hajotettava. Eikä sen kätisyyttäkään voi vaihtaa.

Reilun tunnin ajan yritin käännellä moduuleja eri järjestykseen, mutta kaikissa vaihtoehdoissa jompi kumpi divaaneista oli väärällä puolella, jätti keskelle liian pienen vapaan tilan tai blokkasi toisen osan taakseen. Mutta olenpahan nyt käynyt kaikki mahdollisuudet läpi, enkä voi enää kuin elää sulassa sovussa sohvanrotjakkeen kanssa. Onhan siihen totuuden nimissä hyvä kellahtaa, se kai se loppukädessä tärkein prioriteetti on. Ja pintakin on äärettömän helppo pitää siistinä.

Sohvan keittiönpuoleisella laidalla olisi nyt hyvin tilaa sohvapöydälle. Eteen sellainen ei mahdu, mutta sivuun nyt sitäkin paremmin. Olisipa huippua löytää siihen vanha arkku tai askaroida taso ihan omin kätösin!

Nurkassa oleva valkoinen General-jalkalamppu on siirtymässä talveksi makuuhuoneeseen ja sen tilalle haaveilen jotain karumpaa valonlähdettä. Vielä en osaa täysin päättää, millainen olisi hyvä. Jalallinen vai katosta roikkuva? Kattoon kiinnitettu voisi tuoda ilmeeseen mielenkiintoa ja vaihtelua...

Näillä ajatuksilla startataan viikkoon, joka tulee olemaan loppua kohden erityisen jännittävä. Jäiks!

Kivaa maanantaita!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:  11 kommenttia:

 1. Voi että, ensilumi tuntuu sataneen nyt jo nin moneen paikkaan, vaan ei meille tänne Lahteen. Siltikin täytyy myöntää että pienoisia joulufiilis-ajatuksia päässä on jo käynyt ;) Tuo rottinkinen kori on muuten aivan ihana, mistä se on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa Lahtikin saisi pian ensilumen, ainakin säätiedotus lupaili pakkasviikkoa koko Suomeen! <3 Minulla on joulufiilis jatkunut koko päivän, vaikken sitä tonttulevyä ole vielä löytänytkään. :D Korin olen hankkinut Pentikistä, muistaakseni niitä oli vaikka minkä kokoista ja muotoista tarjolla. :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja kyllä suu loksahti auki, kun näin lumikuvan! Hui.

  Kivaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin lumesta niiiiin intopinkeänä! <3 Talvirenkaat ei kuitenkaan ole mitkään parhaat mahdolliset, mutta ilolla tuon valkoisen ihmeen seassa silti huristeli.

   Iloa teidänkin viikkoon! <3

   Poista
 3. Ihania kuvia, teillä on kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! <3 Itse katsoo omaa kotiaan aina niin kriittisin silmin, että tuntuu lämpöiseltä saada siitä positiivisia huomioita. :)

   Poista
 4. Ihana, ihana lumimaisema!! Talvi-ihminen minussa toivoo äkkiä sitä lunta tännekin! Mutta järki-ihminen toivoo raksailun kannalta lumentulon jonnekin kaukaisuuteen :)

  ps. onneksi joku muukin jo puhuu joululevyistä :) Itse en vielä kuuntelemaan ole rohkaistunut mutta vauvalle kyllä hyräillyt kun kukaan muu ei ole kuullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yleensä tapana aloittaa joululaulujen soittelu pianolla jo juhannuksen tienoilla. :D Tänä vuonna venähti lokakuulle aloitus!

   Poista
 5. Ihana tuo ensimmäinen kuva, todella hyvä tunnelma! :) Tiedätkös, että sunnuntaina hyppään Helsingistä kyytiisi ja muutan teille, meillä ei ole nimittäin lumesta tietoakaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittu! ;) On tämä kyllä jotain ihan huippua, kun maa on valkoinen - vaikuttaa hirmuisesti mielialaan!

   Poista
 6. Tosi ihana toi teidän sohva :) Mulla on blogissa arvonta, ajattelin vinkata sullekin! http://bytiahenriikka.blogspot.fi/2014/10/syksyn-arvontaa.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...