2.10.2014

Mitä näkyy ikkunoista?


Kun sisustusaiheiset sisäkuvat haluaa valoisiksi, valottuvat ikkunamaisemat yleensä epämääräisen kirkkaiksi. Niistä ei näe, mitä lasin toiselta puolelta löytyy. Nyt ajattelin tehdä kuitenkin toisinpäin, ja keskittyä sisäotosten sijaan ulkoiseen horisonttiin.

Kuten olette joistakin pihapostauksista huomanneet, meillä on takapihan puolella järvimaisema. Omarantaista tonttia meillä ei ole, mutta järvi aukenee meille poikittain laajana näkymänä. Koska talomme sijaitsee ylempänä mäellä, näyttää vesialue leveämmältä kuin alempaa katsottuna.

Aikoinaan tonttia etsiessämme oli yksi ehdoton kriteeri se, että vettä on nähtävä ikkunoista jossakin muodossa. Tuo ehto täyttyi, luojalle kiitos. Järvi on aamuauringon puolella, eli kesäisin meillä on yleensä heti kuuden jälkeen käynnissä mahtava valoshow - vesi kun toistaa tuplana kaiken, mitä aurinko taivaanrannassa keksii. Nyt syksymmällä on töihin herätessä saanut ihastella erivärisiä aamu-usvia. Uskokaa pois, niiden ansiosta on herätyskellon pirinä astetta helpompi sulattaa.


Tiedän, että monille kotiaan asuttavilla on se ja sama, mitä ikkunoista näkyy. Minulle sillä on kuitenkin valtava merkitys, sillä vesi on aina tuonut mukanaan mielenrauhaa. On voimaannuttavaa, kun ikkunoista voi naapuritalojen seinien sijaan katsella muuttuvaa, rauhallista maisemaa. Vuodenaikojen vaihtelut ja sääilmiöt näkyvät veden äärellä monta kertaa voimakkaampina kuin "kuivalla maalla".

Mitä teidän koti-ikkunoista näkyy? Kuinka paljon annat maisemille painoarvoa?Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS
 
 
 

12 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä on kauniit maisemat <3 Mekin aikoinamme asuimme Kallaveden rannalla vuokrakaksiossa, mutta tilanpuutteen vuoksi muutimme kerrostalokolmioon. Tärkein kriteeri ikkunoista ulos katsoessa on, ettei tarvitse toljottaa metrin päässä olevaa naapurin ikkunaa. Siinä mielessä olemme onnekkaita, että ikkunoistamme näkyy joka suntaan metsää. Makkareista avautuu maisema takapihalle, josta lähtee metsäpolut. Keittiö/olkkaritiloista näkyy myös metsää ja vaikka tie onkin aivan vieressä, se ei juuri maisemaa pilaa koska asumme kolmannessa kerroksessa. Järvi on aivan lähellä, vaikkei ikkunoista näykkään. En osaisi kuvitella asuvani kuitenkaan kaukana järvestä, se tieto että se on lähellä riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti kuvasit tiedän maisemia! :) Kun itse asuin aikoinaan Jyväskylässä, löysimme siskoni kanssa jollain ihmeellä sellaisen kerrostaloasunnon, josta keittiön ikkunasta pilkahti järvi.. Sama juttu kun asuimme miehen kanssa Lapinlahdella ja olkkarin ikkunasta näkyi oikeasta kulmasta katsottuna vettä. Mikä suuri merkitys sillä asumismukavuuteen olikaan! <3 Mutta tuo on totta, että jo tieto järven läheisyydestä rauhoittaa.

   Poista
 2. Oih, mitkä näkymät! Oikein sydämessä läikähtää. Sisä-Suomen tyttönä mulle on järvi se ehdottomasti oikea mielenmaisema, toiset kun tykkää taas joesta tai merestä. Todella kaunista.
  Meiltä on valitettavasti matkaa rantaan yli 6 kilometriä, joten sitä ei näy, mutta metsä alkaa heti Olkkarin ikkunan takana ja sitäkin on rauhoittava katsella. Ja onhan mulla tuo oma "järvi" tuossa sohvan vieressä, akvaariota katsoessa mieli rauhoittuu, se on se veden läikehdintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsälläkin on kyllä rauhoittava vaikutus. <3 Ja minäkään en osaa innostua merestä, se on maisemana liian päättymätön tällaisiin järvimaisemiin tottuneelle. :)

   Poista
 3. Kyllä olen kateudesta vihreä, mitkä maisemat! Täällä ei näy ikkunoista kuin taloja, mielummin ottaisin
  tuon järvimaiseman :-) Onneksi se näkyy mökin ikkunasta kuitenkin! :-D Mukavaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä on mahdollisuus ihastella maisemia mökin ikkunasta! <3 Mahtavaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 4. Upea maisema. Ei tarvitse paljon tauluja, kun voi katsella tuollaista näkymää eri vuodenaikoina. Nyt vielä kauniit syksyn sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauluja ei todellakaan tarvita! :) Kaikkein paras on tyyni keli, jolloin värit toistuvat vahvasti järvenpinnasta. <3

   Poista
 5. Oma ranta, sitä kaipaan ja sellaista tonttia etsittiinkin pari vuotta mutta tuloksetta. Siksipä tyydyimme tonttiin ilman rantaa. Onneksi kuitenkaan ikkunoista ei naapuritalot heti näy, vaan voi ihastella metsää (risukkoa) ja omaa pihasaunaa. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa se oma rantatontti löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mulla on meinannut unohtua tähän vastaaminen! :( Täällä Iisalmessa näyttää olevan suht hankala päästä käsiksi rantatontteihin. Ja useampi sellainen jota aiemmin katselimme, oli "väärällä" puolella järveä, ja silti kallis. Minun haaveeni on, että joskus päästään kauemmaksi kaupungista ja sille oikealle unelmatontille järvenrantaan. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...