19.10.2014

Sunday morning in bed

Täällä heräillään viimeiseen loma-aamuun. Se tarkoittaa hidasta venyttelyä pedissä, suklaakakkuista aamukahvia ja armotonta vötkyilyä peiton alla. Takana on lähes kahden vuorokauden tietokoneeton putki, joka teki enemmän kuin hyvää. Loma on päässyt ytimeensä, kun ei someta, seuraa ja kommentoi samaan tahtiin kuin arkena. Nyt käynnistin läppärin hetkeksi näyttääkseni, mitä näkymiä me täältä pedin pohjalta aamuisin tsiigailemme.

Sängyn vastapäiseltä seinältä löytyvä telkku ei täytä kuvausarvoa. Sen sijaan muutama otos, kun pää on käännettynä hieman vasempaan, olkkariin ja eteiseen päin. Minun puoleltani petiä näkyy pieni pätkä eteislaatoitusta, vessan ovi ja reilu kolmasosa tähtilipastosta. Tason ympärys kylpee valossa aamuisin, joten sitä katsellessa saa hetken siristellä silmiään.

Miehen tyynyn paikkeilta näkyy pidemmälle, aina keittiön läpi kodinhoitohuoneeseen asti. Tästä on hyvä vahtia varsinkin iltaisin, montako kertaa jääkaapin ovi käy.

Tuota tähtilipastoa olen viime aikoina monta kertaa mietiskellyt. Vaikka olen aina tästä kalusteesta pitänyt, ovat tähti- ja tekstiaiheet jo vanhaa kauraa. Lipastoa tekisi nyt mieli jotenkin yksinkertaistaa ja yhdistää tyyliltään lähemmäksi keittiön teollista Troy-valaisinta. Kun löytyisi jokin sopiva päällystyskeino noihin vetolaatikoiden etulaitoihin, joka ei kuitenkaan tuhoaisi alle jääviä tekstejä tai pintaa muutenkaan. Kertokaa te kokeneemmat huonekalujen tuunaajat vinkkejä, jos sellaisia siellä nyt mieleen tupsahtaa!

Olisittepa nähneet minut eilen. Touhotin kasata 18 kappaletta aurinkokennovalaisimia, jotka oli tarkoitus jaotella pihalle pientä tunnelmatuiketta antamaan. Yhtä asiaa en kuitenkaan muistanut ottaa huomioon... Maahan on jäässä, ei siihen noin vain valoja pystyyn tökitäkään! Oli niin blondi olo, vaikka tukka on olevinaan hyvinkin musta. No, mallasin pari valoa piha-aidan viereen pystyyn ja loput jätin koriin etupihan rinteeseen. Kivalta kyllä ne paritkin valoläiskät illalla näyttivät. Mahtaakohan tuo maa enää pehmetä, vai etsisikö käsiinsä rautakangen... Ei malttaisi odotella enää mitään loppusyksyn lämpöaaltoja.

Tämä touhutäti yrittää tänään olla höseltämättä. Jos veisi vaikka tuon vieressä pötköttävän miekkosen lomanlopettajaisiksi syömään!

Hidasta sunnuntaita! ♥


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:  
 
 

4 kommenttia:

 1. Tuo lipaston päällisen ja tauluhyllyn kokoelma on ihana! Voisin varastaa kauristaulu-idiksen myös tänne. Sunnuntaihan on oikein ihanteellinen päivä vaihtaa kehyksien sisältöä kun ei muuhun oikein jaksa tarttua. Kivaa ravintolailtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkana tykkään tuosta: laittoipa siihen mitä vain, niin se pääsee esille ja oikeuksiinsa. :) Kauriskuvan löysin jostain netin syövereistä, oli kyllä huippis löytö! Ja ravintolamässyt tuli juuri oikeaan hetkeen! <3

   Poista
 2. Millaiset nuo tähtivetolaatikot on takaa, jos ne kääntäisikin ympäri? Niihinhän voisi kiinnittää sitten jotkut vetonupit, niillä saa ainakin tosi erilaisia ilmeitä aikaan, eikä oo kalliskaan projekti. Ja sitten jos joskus alkaa taas tähdet houkuttaa, niin eikun nupit irti ja takaisin oikein päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, TOSI hyvä idea! En tullut tätä todellakaan itse ajatelleeksi, että laatikoiden takapuoliahan voi käyttää hyödyksi tuunaamisessa! Kiitos hurjasti, Ida, kehittelen ehdottomasti tätä oivallusta eteenpäin! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...