27.11.2014

Troy keskitetty ja joulusiivous aloitettu

Olemme aloitelleet joulusiivouksia hiljalleen. Paitsi että kaksi pikkuhuonetta on jo puunattu katosta lattiaan, olemme käyneet läpi myös yksittäisiä, aiemmin roikkumaan jääneitä askareita. Niistä yksi mielessä pyörinyt (tai nimenomaan roikkunut) oli keittiön Troy-kupuvalaisimen keskittäminen ruokapöydän yläpuolelle. Lamppupistoke kun oli liian lähellä seinää eikä valaisin laskeutunut oikeaan kohtaan.

Ihan helppo ei ollut löytää katossa menevää koolausta, johon uuden lamppukoukun sai tukevasti kiinnitettyä. Salapoliisimaisen kattoon koputtelemisen ja yhden väärään kohtaan ruuvatun reiän jälkeen paikka kuitenkin tarkentui ja Troy laskeutuu nyt siihen kohtaan kuin oli tarkoituskin - suoraan ruokapöydän keskelle.

Seuraavasta kuvakulmasta en ole keittiötä aiemmin kuvannut, sillä harhateillä ollut valaisin on haitannut niin paljon omaa silmää. Nyt kuitenkin edustuskelpoinen otos olohuoneesta keittiön suuntaan:

Peltitarjottimelle asettelemani harmaat hunajakennopallot ja hilekauriin löysin viime viikolla Kajaanista, missä olimme viettämässä työporukan kanssa pikkujouluja. Valkoiset pallot taas ovat Prismasta. Harmaat ovat lujatekoista pahvia ja kiinnittyvät magneeteilla muotoonsa. Valkoiset ovat puolestaan haperompaa paperia, mutta hinnaltaankin luonnollisesti edullisemmat. Kauriin meinasin jo maalata kuparispraylla, mutta muutinkin äkisti mieleni. Taidan tykätä siitä enemmän hopeisena, sittenkin.

Varsinkin näistä kuvista oma mieli vahvistuu - kyllä harmaat sävyt ovat se meidän kodin juttu. Valkoisella, puulla ja metallisävyillä höystettynä. Ja mitään ylimääräisiä tavarakekoja tai runsaita asetelmia ei pää nyt kestä näköjään ollenkaan; eilen illalla tuli älytön tarve siivota kaikki keittiön ja kodinhoitohuoneen tasot tyhjiksi arkisistakin tavaroista. Olen tunnistavani itsestäni nyt erityisen voimakkaan reaktion syksyn pimeyteen. Hämärä ja usvainen keli tuntuvat niin painostavilta, että sisällä on saatava raikkautta aikaan selkeydellä ja siisteillä paikoilla. Voisi sanoa, että asetelma joulusiivousta ajatellen on tämän vuoksi varsin hyvä.


Lopuksi näytän teille sen pirullisen hämärän aikaan kuvatun otoksen, jotta näkisitte millaisen valokaaren Troy saa takaseinälle aikaan - yksinkertaisessa symmetrisyydessään lempeän. Seinän osalta olen muuten moneen otteeseen miettinyt, kiinnittäisikö sille tauluhyllyä tai paria isompaa taulua. Tuntuisi kuitenkin ristiriitaiselta lähteä tekemään seinään reikiä, sillä olen aiemmin pitänyt pinnan paljaasta ilmeestä. Ehkä tämä on yksi niitä asioita, joita varten tarvitsen monen kuukauden sulatteluajan - palataan seinäasiaan siis ehkäpä kevättalvella.

Joko te olette väläytelleet joulusiivousta mielessä tai peräti jo aloittaneet sitä?
Mukavaa torstaita!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:   
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS
 
 

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hih, niinpä! :) Ja miten kauan sitä kärkyinkään!

   Poista
 2. On kyllä kaunis valaisin :) en yleensä tee erikseen joulusiivousta , sillä niin rasittavalta kuin se joistakin saattaa kuulostaa, siivoan päivittäin ja kerran kuussa teen muutoinkin koko kodin suursiivouksen, joten samalla tyylillä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tällaisen valaisimen kesällä Kristiinankaupungissa eräässä sisustuskaupassa, ja piti tehdä vähän normaalia isompi salapoliisityö että sain hankittua lampun itselleni. :) Minulle joulun suursiivous on sitä, että oikeasti pesen seinät ja katot, kaapit, hyllyt ja lokerotkin. Tuntuu, ettei joulu tule oikealla tavalla jos alitajunnassa ei ole tietoa läpikäydyistä kohteista. :)

   Poista
 3. Ihana asetelma, ja upea tuo valaisin! ♥ Meilläkään ei varmaan erikseen joulusiivousta tehdä, ehkä perusteellisempi viikkosiivous sitten lähempänä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! :) Minä olen kai jo lapsuudesta saakka oppinut siihen, että jouluksi puunataan kaikki paikat perin pohjin - itselle se on kiva joulutraditio. *<|:)

   Poista
 4. Todella kaunis ja juhlava asetelma. Oksa kruunaa kokonaisuuden. Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilja! :) Itse tykkään asetelmassa erityisesti sen viileästä värimaailmasta.

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia ja ihana asetelma!!!

  VastaaPoista
 6. Valaisin on tosiaankin upea! Ja ihana blingbling-poro <3 Meillä ei tehdä mitään virallista joulusiivousta, koska joulun odotus on liian ihanaa aikaa suursiivoukselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, poro on todellakin blingbling! :) Minulla on taktiikkana tehdä joulusiivous mahdollisimman hyvälle mallille jo tässä kuunvaihteessa, jotta sitten joulukuussa saisi keskittyä tunnelmoimaan. <3

   Poista
 7. Kaunista! Tykkään hurjasti tuosta asetelmasta, kennopallot on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Totta, kennopallot ovat upeita - helppoja ja kivoja kausikoristeita! :)

   Poista
 8. Tuo ruokapöytä on niin ihana! Olenko jo sanonut sen aiemmin :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onhan se! :) Vähän on alkanut kutkuttamaan ajatun pirtinpenkeistä sen ympärillä, mutta ei kerrota tätä vielä miehelle, shhh! ;)

   Poista
 9. Kauniita esineitä ja kauniita kuvia :) Mistä muuten nuo hunajakennopallerot ostit Kajaanista ? Nuo on minusta tosi kauniita ja voisin harkita itsellenikin, väritkin olisi mulle todella mieluiset......

  ievuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palleroiset ostin Pumpulikukka-liikkeesta. Siellä näitä oli harmaina ja punaisina, ja taisipa löytyä muutama kermanvaaleakin. :)

   Poista
 10. Upea lamppu ja upeet kuvat!
  Pidän samaisesta värimaailmasta. Se on niin raikas ja rauhoittava.
  Erityistä joulusiivousta ei ole tapana tehdä muuta kuin saunan pesu mäntysuovalla. Siitä tulee niin ihana tuoksu. Muuten siivoilen kotia entiseen malliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mäntysuopa kuuluu kyllä olennaisesti jouluun liittyviin tuoksuihin. :) Meillä äiti aina levitti jouluisin puhtaat, vielä hienoisesti mäntysuovalle tuoksuvat matot aina jouluisin lattialle! Joten saunan lisäksi sitä on tullut tuoksuteltua muissakin huoneissa. :)

   Poista
 11. Siis tuo on vaan niin kaunis valaisin ja upeita kuvia olet taas ottanut <3 ja nuo pallerot <3 pitää kai ne omat kaivaa kaapista esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivas ihmeessä, kyllä palleroiden pitää esille päästä! :)

   Poista
 12. Love that minimal xmas decoration!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...