24.1.2015

Flos 265

1

Tammikuussa blogit ovat täyttyneet vuoden 2015 trendeistä ja eri brändien kevätmallistoista. H&M Homen nostetuin kuva on ehdottomasti ollut tämä alla oleva: harmaalla sohvalla puuteripastellia, vähän geometriaa ja runsaasti harmonista värimaailmaa.

Itse en kuitenkaan ole kiinnittänyt kuvassa huomiota niinkään tekstiileihin, vaan tuohon huomionkipeään Flos 265 -valaisimeen. Luulen, etten ole ainut kuvaa tältä kantilta katsova. Valaisimen on suunnitellut Paolo Rizzatto ja se on muodoiltaan minua vanhempi, syntynyt jo vuonna 1973. Pidempään blogia seuranneet tietävätkin, että olen hyvin nihkeä syttymään mihinkään klassikkoon vain sen takia, että se on klassikko. Tuotteessa pitää olla jotain omaa käsityskykyä tuuppaavaa: sellaista, joka herättelee näkemään klassikon omassa kodissaan. Flos 265 on sellainen.

Inspiraatiokuvia olen linkitellyt blogiin harvoin, mutta nyt on niiden paikka. Aivan julumetun ihania kokonaisuuksia: Flos yhdistettynä rauhalliseen värimaailmaan, pieniin puuelementteihin, selkeisiin linjoihin ja luonnonmateriaaleihin - oi.

2  | 3

4

5  | 6  | 7

Jo vuosi sitten blogeissa ihasteltiin valaisinta, joissain hankittiinkin. Kauniita kuvia Flosista suomalaisissa kodeissa voit kurkata esimerkiksi KodinKulmia ja Musta ovi -blogeista. Olen varma, että H&M Homen pressikuva antaa valaisimelle uutta aaltoa, mutta näkisin siitä mielelläni vaaleampiakin versioita.

8  | 9

Mustan värin lisäksi Flos 265 -valaisinta saa myös valkoisena sekä alumiininharmaana. Betonimaiseen pintaan ja kuluneeseen puuhun yhdistettynä valkoinen Flos hipoo minun silmissäni jo melko täydellistä.

10 | 11

Vaikka näkisinkin tämän klassikon sopivana omaan kotiin, jää ajatus todennäköisesti ikiaikaiseksi haaveeksi. Sen verran pihin ihmisen ovat vanhemmat tyttärestään kasvattaneet, etten mitenkään pysty edes leikittelemään ajatuksella valaisimen hankkimisesta. Tiedän, että monet sisustajat arvostavat klassikon muodot, laadun ja ulkonäön niin korkealle, että haluavat panostaa siihen. Ymmärrän sen täysin. Itse yritän joskus kekseliäisyydellä ja tiukemmilla kukkaronnyöreillä päästä vastaavaan, ja toisinaan on antoisaa vain haaveilla. Kuten nyt. Mielenkiinnosta kartoitin kuitenkin nettikauppoja ja Flosin edullisimman myyntihinnan löysin täältä.

 Oletteko te laittaneet Flosin merkille? Sytyttääkö?


14 kommenttia:

 1. Kaunishan se on, niin linjakas, siro, ja samalla näyttävä! Omaan kotiin ei tosin tälä hetkellä sovi, ja minulla vähän sama vika - vaikka sopisi, niin en ole valmis investoimaan yksittäiseen sisustusesineeseen yli tietyn rajan menevän summan....teen mieluummin kompromissin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niihin kompromisseihin on totta tosiaan joutunut taipumaan.. Mutta hyvä mieli siitä aina tulee, jos keksii luomaan kalliimman sijaan samaa ilmettä edullisemmin. :)

   Poista
 2. Kaunis se on! <3 Joskus uppouduin itsekin samaan inspikseen, ja siinä vierähti hetki jos toinen :-) Etenkin valkoisena se on.... <3

  Mukavaa lauantai iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meinasi todellakin mennä ajantaju kun näitä kuvia kahlailin - naminami! :)

   Mukavaa lauantai-iltaa sinnekin! <3

   Poista
 3. Joo - aivan ihana valaisin! <3 Asettaisin tuon olkkariin, sohvan taakse. Pimeä nurkka, kun ei aina viitsi pitää kattovaloa päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin laittaisin olkkariin, menisi nojatuolien kaveriksi. :) Oli hei mahtavaa törmätä tänään! <3

   Poista
 4. Samaan kohtaan H&M:n kuvassa osui omatkin silmät! Ihana valaisin! Kamala hinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, voi kun tämä olisikin oman kukkaron ulottuvilla! <3

   Poista
 5. Ihana valaisin! Tuo on kyllä upea ja voisin heti ottaa meillekin (mies ei kylä ehkä innostuisi :)) tosin hinnan puolesta jää kyllä hankkimatta :) Sullakin on alkanut design enemmän ja enemmän kiinnostamaan. Kiva kiva :) En ole siis yksin.... 30 tuli täyteen ja yhtäkkiä huomasin muuttavani mieleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Designin suhteen näyttää olevan minulla hyvin kaksijakoinen linja: jotkut on alkaneet iskeä ja vastaavasti toiset tökkiä yhä enemmän. :D

   Poista
 6. Upea on valaisin, samoin nostamasi kuvat. Jotenkin valaisimesta tulee sellainen fiilis, että tarvii paljon korkeutta ympärilleen, että ei ehkä tähän asuntoon, mutta Marun kotiin kun niillä sitä korkeutta piisas :) Betonin kanssa on kyllä ihan kymppi, mutta tykkään kuvan 8 stailauksesta eniten. Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valaisin on iso ja vaatii korkeutta sopiakseen tilaan. :) Marulle ehdottomasti, ja meillekin sopisi myös. Tosin miehelle en ole ehdotellutkaan, jääköön tällaiseksi kivaksi haaveeksi. :) Kivaa viikkoa sinnekin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...