16.1.2015

Karhut sisustuksessa

Näin vajaa kaksi kuukautta sitten unta, jossa ajelin töistä kotiin. Kesken matkan kintereilleni hyökkäsi karhu, joka lähti seuraamaan minua. Jätätin sen helposti, mutta kerta toisensa perään jouduin pysähtelemään reitillä, syystä ja toisesta, ja karhu saavutti minut joka kerta. Ensin pelotti, mutta sitten huomasin, ettei nalle ollutkaan vihainen tai uhkaava; se vain tuli parin kädenmitan päähän katsottavaksi. Halusi, että näkisin sen.

Yleensä unohdan unet hetkessä - varsinkin tällaiset, joissa ei tapahdu mitään dramaattista. Karhu-uni on kuitenkin pyörinyt päässäni säännöllisesti, joten vilkaisin mielenkiinnosta unitulkintoja. Niiden mukaan unessa seuraava karhu viittaa siihen, että oma elämänkumppani on lojaalia sorttia. Jos karhu on unessa hyvä ja kiltti, se merkitsee rakastetun uskollisuutta ja onnea hänen kanssaan. Toisaalta perässä seuraavan karhun voidaan tulkita tarkoittavan sitä, että lähipiiristä löytyy ystäväksi naamioitunut vihamies, joka on erityisen katala ja haluaa vahingoittaa unennäkijää. Huh, vaikka tällaiset kevyttä hupailua ovatkin, toivottavasti ensimmäinen ennustus pitäisi paremmin paikkansa kuin jälkimmäinen.

Rupesin sitten miettimään karhua visuaalisena hahmona, se kun oikeasti halusi tulla nähdyksi. Hoksasin, että taisinkin saada sisustusinspiraation unessa. Karhuhan on graafisempana versiona loistava aihe kuvaprintteihin ja tauluihin!

Selailin netin julistetarjonnan läpi, mutta visioni mukaisia karhukuvia en löytänyt. Muutaman sinne päin, mutta ei ihan. Oli siis lykättävä omatoimivaihde päälle. Hollantilaisesta Store Without a Home -nettikaupasta löysin moderneja, paperisia karhunpäitä: ne kootaan kolmiulotteisiksi ja kiinnitetään seinälle. Tuotetta en (vielä) tilannut, kun olisin mieluillut harmaata yksilöä. Valikoimassa oli nyt ruskeita, sinisiä ja valkoisia karhunpäitä. Ihastuin kuitenkin särmikkääseen muotoon niin paljon, että tein kuvankäsittelyohjelmalla printattavaksi kaksiulotteisen, mustavalkoisen version. Siitä tuli selkeä vektorikuva - sellainen, jonka tyyppiisiin olen vähitellen ihastunut.

Toisenkin karhukuvan halusin, vähän pehmeämmän. Pitkällisen surffailun jälkeen törmäsin Sarah Maycockin vesivärityöhön, jota en kuitenkaan löytänyt tilattavana versiona. Siispä tulostin ruksuttamaan. Muutin alkuperäisen ruskean värimaailman mustavalkoiseksi ja suurensin kuvan A3-kokoon.

Printtasin karhujen lisäksi myös tammikuun kalenterisivun, jonka kiinnitin Ikean pahviin. Vesivärinallukan takana on viime vuonna tekemäni betonitaulu, joka sai mustaa maalia pintaansa. Rosoinen taulu antaa taustalla korutonta kontrastia etulaidan pienemmille kuville.

Mitäs luulette, voisiko karhuista olla peuratrendin seuraajaksi?

Hauskaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Minä olen vissiin hieman jälkeenjäänyt, kun vasta joulun tienoilla tykästyin niihin hirviin ja peuroihin :-) En kyllä hankkinut mitään.

  Piti oikeastaan tulla kommentoimaan sitä, että eikös unia ole käytetty paljon taiteenkin inspiraationa, miksei sitten sisustuksen :-) Muistan kuulleeni aikoinaan sellaisesta kirjoituskurssistakin, jossa opeteltiin hyödyntämään unien kertomuksia omassa kirjoittamisessa...

  Karhu on kyllä sympaattinen hahmo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on sarvipäitä jo näkynyt sen verran, että miehen mielestä olisi syksyllä pitänyt talon nimeksi jo muuttaa Peurala. :D

   Tästä eteenpäin aion mietiskellä muitakin unia inspiraatiolähteenä! :)

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus :) tämä vei mukanaan :)

  Ihana idea ottaa karhut mukaan sisustukseen tuota kautta :) tosi veikeä idea ja ihana tuo vesivärityö <3

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä sopivan helppoja ja nopeita tapoja muuttaa kodin ilmettä. :) Mukavaa viikonloppua sinnekin! <3

   Poista
 3. Kyllä! Ostan tän idean! :)

  VastaaPoista
 4. Mikä ettei. Mielummin katselen seinällä kuin samalla marjamättäällä yhtä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, totta! :D Täytyy sanoa, ettei näitä oikeasti haluaisi luonnossa tavata. Ei kotipihan liepeillä eikä siellä marjametsässäkään! x)

   Poista
 5. Heti alkusanoista ajattelin, että karhuhan olisi oiva seuraaja peuralle sisustuksessa, eli joo :) Ihania printtejä, tuo graafinen vektrorinallukka varsinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä vektoreita voisin haalia meille enemmänkin, sellaisia sopivan yksinkertaisia! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...