30.1.2015

Kotikamera valvoo

Meille on ilmaantunut niin pikkuruinen kaveri, ettei sitä välttämättä yhdellä silmäyksellä heti paikallista. Pieni, mutta turvakertoimia selkeästi lisäävä verkkokamera on miehen hankinta. Ihan alkuun en sisäistänyt hänen perustelujaan tämän tarpeellisuudesta, mutta kun keksin samalla tehdä diilin omasta valaisinhankinnastani, tekniikkamyönnytys heltisi. Onhan kamera mukava lisä omakotitaloasujan turvaan ja toisaalta se sopii ulkonäkönsä puolesta sisustukseenkin (onneksi!).

Kyseessä on D-Linkin verkkokamera, joka on tarkoitettu kodin valvontaan. Se toimii niin päivä- kuin yövalaistuksessa ja toistaa kuvan lisäksi myös ääntä. Kameralähetystä voi seurata joko verkkosivujen tai älypuhelimeen asennetun sovelluksen kautta. Puhelin hälyttää, mikäli kamera havaitsee kotona liikettä. Suorasta lähetyksestä voi ottaa kuvia ja kuva-alueen laajuus on mukavan kattava. Tarvittaessa järjestelmään voisi kytkeä useammankin kameran.

On ollut hauskaa seurata, mitä sijaintipaikkoja pikkukaveri on käynyt kokeilemassa. Kameran sijoituksen kannalta on olennaista tietenkin se, että se kuvaa mahdollisimman monta tilaa kerralla - asemointi kannattaa siis miettiä siten, että kuvanäkymä kulkee huoneesta toiseen. Muun muassa seuraavia paikkoja on meillä testailtu:

Näihin kamera ei kuitenkaan halunnut jäädä kuvaamaan, vaan löysi mielestään parhaimman paikan hieman huvittavasta kohdasta, olohuoneen General-jalkalampun varresta! Mies sen tuohon sitoi. Heh, hieman erikoinen sisustusratkaisu, mutta ei kuitenkaan silmiinpistävä. Itse en kameraa lampussa huomannut itse asiassa ennen kuin mies kyhäelmästään vinkkasi. Olkoot siis vaikkapa nyt tuossa, kuvakulma on ainakin otollinen olohuoneen läpi eteiseen.

Itse en oikein osaa ajatella, että kamera olisi meillä murtoveikkojen takia - eihän meillä ole edes mitään varastettavaakaan. Lähinnä tulipalo-skenaario on se, joka minulla helpottaa tämän vekottimen ansiosta. Niin kauan kuin olemme talossa asuneet, olen joka kerta kotiin ajaessani harrastanut hieman neuroottistakin ajatuskulkua: aina viimeisessä ylämäessä ennen kotia arvuuttelen ja toivon, ettei talo olisi tulessa. Kamerakuvan voi tarkistaa nyt aina, kun siltä tuntuu.

Miehelle lisähupia kamera on tuonut siinä mielessä, että hän voi nyt töistään käsin vilkaista yksityistä BB-lähetystä minun jo kotiutuessani. Vähintäänkin hän tietää liiketunnistimen ansiosta sen, moneltako nälkäinen emäntä alkaa kokkailemaan iltapäiväruokaa. Olen tällä viikolla kertaan jos toiseenkin vilkutellut kameralle yksin kotona ollessani... On meillä huvit! :)

Tosikäytössä kamera oli oikeastaan viime sunnuntaina, kun olimme toisella paikkakunnalla kummitytön syntymäpäivillä. Siellä puhelin piippasi, että kotona tapahtuu liikettä. Olimme molemmat, että "Woot?", kunnes kuva paljasti että TV oli naksauttanut itsensä päälle. Siellä se melusi yksikseen reissumme ajan. 

Jatkoa ajatellen keksin kameralle jo yhden uuden syyn nököttää kodissamme. Kaunis haaveeni on saada meille pieni tassuttelija - kissa tai koira. Sen päiväpuuhia voisi kameralla seurata nonstoppina. Ensin pitäisi vain suostutella tuota toista asujaa samaan juoneen... No, kameran olemassaolo on ainakin jo yksi etu eläimenhankintakeskustelussa.

Onko teidän kodeissanne valvontajärjestelmää? 
Jos on, niin tällainen kevyt ja huokea vai massiivisempi? 
Jos, ei, niin voisitteko nähdä kotikameralle tarvetta?

By the way, se on muuten perjantai! Ihanaa viikkistä! ♥


14 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy aikas massiivinen järjestelmä ja lasit tuettu turvakalvoilla. Tuohon pitäisi saada vielä kaiutin jonka kautta vois komentaa tuota meitinkin koiraa jos näkee sen varastavan esim leipäpussin tai tekevän muita tuhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sellainen toisesta suunnasta kuuluva kaiutin olisikin hyvä lisä! :)

   Poista
 2. Olipa hauskasti kirjoitettu postaus :) ja tuohan on oikein hyvä ja mukavasti huomaamaton :) tosi hyvä lisä :)
  Itsellä tulee kanssa kotoa lähtiessä aina se tunne et jotain jäi päälle..... eli sit saa miettiä kuinka olikaan!

  Kissojen puuhia mekin mietitty että olisi kiva katsoa :D

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se ainainen kahvinkeitin... Jäiköhän se päälle?! ;) Juutuupista löytyy välillä hyviä videoita siitä, mitä elukat touhuaa yksikseen kotona - varmasti omatkin keksisivät jotain hassua. :) Mukavaa viikonlopun loppua! <3

   Poista
 3. Hahaha!! Mun pitäis saada tuuollainen niin tietäisin mitä mini duunaa aamuisin, kun lähden töihin! Ystävälläni oli samanlainen ratkaisu, kun hän otti koiran...näki päivällä miten koira käyttäytyi kotona ja haukkuiko hirveästi ;)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että jos naapurit asuisi lähempänä tai seinän takana, niin tällaisen kyllä ehdottomasti hankkisi eläimen kanssa. Ei tarvitsisi arvailla, montako haukahdusta kuuluu ja miten levoton pikku kaveri oikeasti on. :) Hih, sinulla jos olisi tällainen, voisi Mini vielä vilkuttaa sinulle heipat kouluun lähtiessään! ;)

   Poista
 4. Näppärä! :-D Meillä on Verisuren valvontajärjestelmä, kamerat ja liiketunnistimet ovissa. Sisältää myös SOS näppäimen esim. sairaskohtauksen varalta.. Kyllähän nämä lisää turvallisuudentunnetta nämä tämmöiset laitteet :-)

  Mukavaa viikonloppua ♡ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän järjestelmä vaikuttaa tosi kattavalta! :) Kyllä sitä vaan on nykyaikana taipuvainen miettimään, että "Mitä jos".. Eli turvallisuudentunnetta lisäävät, kyllä. Mukavaa viikonlopun loppua! <3

   Poista
 5. Minulle tuli juurikin sama mieleen... Eli vois seurata mitä peppi tekee kun ollaan poissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten jos voisi itse lähettää äänikomentoja kuuluville, niin vielä parempi. ;) Tiedä mitä se Peppikin keksii itsekseen! ;)

   Poista
 6. Meillä on aika kattava järjestelmä: murto, vesivahinko, tulipalo, mutta livekuvaa ei ole saatavilla. Sekin voisi olla hauska lisä muiden joukkoon :D Järjestelmä asennettiin jo raksa-aikana ja kustannukset oli aika inhimilliset kattavuuteen nähden. Perheen junioriosasto on saanut muutaman kerran hälyt laukeamaan, kun ollaan oltu töissä. Ja minä olen muutamana kauniina kesäaamuna unohtanut purkaa yöhälyt ja rynnännyt tohkeissani väärästä ovesta terassille...Siinä on sitten herätetty samalla naapuritkin iloiseen murtohälyttimen rallatukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todellakin kattavalta! :) Taitaa olla järkevintä tosissaan investoida vastaavaan raksa-aikana, myöhemmin asennettuna ovat ilmeisesti selkeästi kalliimpia. Voin vain kuvitella tuollaisen kesäaamun, kun hälyt alkaa piristä! :D

   Poista
 7. Mitenhän tämä valvontaväline suhtautuu kisaan? Kissahan haahuilee pitkin päivää kämpässä, joka kerta kun tulisi hälytys? Jostain luin, että eivät noteeraa niin pieni objekteja, mutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä varmaan kissan liikkeisiin reagoisi, mutta se on sellainen vieno "bling"-ääni mikä kännykkään tulee. :) Tosin, mitä olen vanhempieni kissoja seurannut, ne löytyvät monesti iltapäivällä täsmälleen samasta paikasta ja asennosta, mihin ne on aamulla töihin lähtiessään jättänyt. Riippuu varmaan kissan iästä ja rodusta, mihin malliin hälyttelisivät. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...