8.1.2015

Parasta tammikuussa

Vuodenvaihteen pyhien jälkeen seuraavaa ajanjaksoa kutsutaan perinteen mukaan härkäviikoiksi. Vaikka enää emme lähde tammipakkasilla raskaisiin metsätöihin, voimme aivan hyvin ajatella pakertavamme arkitöissä yhtä sisukkaasti kuin tukkirekien eteen valjastetut vetohärät. Vielä en ole oikein työmoodiin kääntynyt ja eilinen koulutuspäiväkin meinasi aiheuttaa aivojen ylikuormitusta, mutta kyllä se tästä. Pyhiä ei ole nyt hetkeen tiedossa, mutta tieto ja havainnot pidentyvistä päivistä piristävät.

Se, mitä itse odotan joka tammikuussa, ovat nämä. Tulppaanit. Ne ovat tammikuussa parasta. Oikein sormia syyhytti kaivaa kirkas Aalto-maljakko kaapista ja asetella siihen kahdenvärisiä yksilöitä. Jos joku kimppa toimii, niin tämän maljakon ja tulppaaneiden.

Yleiskuvia kodista olen hieman passaillut, koska arvatkaas mitä? Meillä on vielä jouluilme! Kuusi ja tekstiilit, kyntteliköt ja valot - koko paletti. Ja tämä jos mikä on tietoinen juttu; en ole koskaan suostunut purkamaan joulua ennen Nuuttia, enkä tee sitä nytkään. En, vaikka moni tuntuu unohtaneen joulun jo ajat sitten. Kai sitä on sisimmiltään sitten ihan oikea tonttutyttö, kun kuusen hoivaaminen tuntuu erityisen tärkeältä tehtävältä ja ajatuskin valojen purkamisesta tuo haikeuden poskelle. Katsotaan siis vasta ensi viikolla, mitä talvista keksin joulupunan tilalle.
Minkä värisiä tulppaaneja teidän lähikaupoistanne on löytynyt?


26 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaaneja ja ja todellakin aaltomaljakko ja tulppaanit on mainio kimppa. Meidän kaupassa oli tarjolla keltaisia ja vaalean lilan värisiä tulppaaneja, keltaiset (ne ihanat auringon väriset) nappasin sieltä mukaan.
  Meillä joulu on jo muuten ulkoistettu, mutta kynttilät ja valot saavat vielä tovin olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä keltaisiin törmännyt, täytyypäs bongailla! :) Aalto-maljakko on kyllä niin tulppaaneille tehty - en tiedä toista kukkaa, joka istuisi siihen näin hyvin!

   Poista
 2. Täälläkin vasta kuusi viety suurella haikeudella pois :) että älä huoli yhtään :) kyllä sen ehtii :)

  Ihanat tulppaanit olet löytänyt, mikä ihana lupaus keväästä :)
  Täällä löytyi vaaleanpunaisia pari nippua ja tänää valkoiset kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat todellakin lupaus keväästä! <3 Vielä en haikaile sulan maan kevättä, vaan kun saisi sellaisen aurinkoisen, pakkasesta narskuvan, valoisan kevättalven! :)

   Poista
 3. Tulppaanit ovat aina yhtä ihania ja tykkäänkin kaiken värisistä! Vielä en ole itse niitä ostanut, mutta kohta pitää se tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markettiin mennessä onkin aina kiva pienellä jännityksellä odottaa, minkä värisiä tulppaaneja aina milläkin kertaa on tarjolla! :)

   Poista
 4. Oijoi tulppaanit! Kaikenväriset käy, mutta eniten kevätfiiliksen tuo hempeän vaaleanpunaiset. Joulukuusi kannettiin pois viikonloppuna. Taisi tuottaa enemmän työtä joulun siivoaminen kuin laittaminen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin vähän kauhulla odotan tuota purkuoperaatiota.. Saattaa nimittäin olla neulanen jos toinenkin maassa! Sisällepäin kantaessa kuusi otti oven kohdasta kiinni ja piti oikein kunnolla vetää että se tupsahti sisemmälle - voin vain kuvitella, mikä neulaspöllähdys tapahtuu toiseen suuntaan. x)

   Poista
  2. Karsi sivuleikkureilla oksat jätesäkkiin ja pelkän rangan voikin sitten nostaa pihalle. Alle joku iso paperi tai kevytpressu, niin siihen rapisevat neulaset . Näin meillä.

   Poista
 5. Tulppaanit <3 Täytyykin hakea huomenna perjantaipuska töiden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä puskat on näin vuoden aluksi jokaviikkoinen juttu! <3

   Poista
  2. Löytyi ihania vaalean liloja tulppaaneja <3

   Poista
 6. Tulppaanit on parasta. <3 Just eilen kävin ekan kimpun ja ai että!!! niin kevään odotus -fiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan uskomatonta, millaisen tunnelman tulppaanit tuovatkaan mukanaan! <3

   Poista
 7. Upea kimppu tulppaaneja. Yleensä olen venyttänyt joulua tammikuun puolelle, mutta tänä vuonna kuusi lähti tosi aikaisin. Meilläkin on arki koittanut, vaikka pää ei oikein vielä ole mukana touhussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pää on vielä työhommista ja arjesta vähän sekaisin, on ollut kiva huomata, että loma teki tehtävänsä: aamuisin ei ole ollenkaan väsyttänyt herätä kukonlaulun aikaan. :)

   Poista
 8. Blogissani olisi sulle haaste: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2015/01/sydamentykytyksia.html

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä!! Yksi puntti lilan värisiä lähti matkaan viikonloppuna ja huomenna lyhyen työpäivän jälkeen haen lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden sekoittelu se vasta kivaa onkin! :) Saa mätsätä sellaiset kimput, kuin itse haluaa. :)

   Poista
 10. Ihanat tulppaanit, näinkin jo kaupassa valkoisia ja keltaisia mutta sillä kertaa ne jäivät vielä hyllylle. Täytyy ehdottomasti piipahtaa kohta kukkakaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli valikoimassa näitä pinkkejä ja hennon violetteja. Valkoisia voisin kyllä metsästää seuraavaksi meillekin! :)

   Poista
 11. Ihanat, mullaki noita erivärisiä ja just alkavat aukeamaan:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaksiväriset on söpöjä, ehdottomasti yksiä minun lemppareistani. :)

   Poista
 12. Hehej!! Ihanat tulppaanit ja erittäin kauniit värit! Täällä kans yritetään tottua arkeen ja kiireisiin viikkoihin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä viikko oli vain puolikas, niin pääsee viikonloppuna nopeasti elpymään. :D Ensi viikko on varmasti jo rullaavampi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...