10.1.2015

Sydämentykytyksiä

 "Onko sinulla tuotteita joista olet haaveillut pitkään. Mikä valaisin, matto tai tuoli saa aina sydämesi läpättämään? Et kuitenkaan ole saanut aikaiseksi hankkia sitä, syystä tai toisesta."

Sain Koti Aurorassa -blogin Johannalta haasteen, jossa pyydetään listaamaan omat pitkäaikaishaaveet ja kertomaan miksi tyydyn vain ylimääräisiin sydämentykytyksiin enkä hanki näitä ihanuuksia omaksi.

Tämän vuoden ykköshaaveekseni on ehdottomasti muodostunut musta, kulunut kaappivanhus. Siinä saisi olla vitriininomaisesti lasia ovissa ja sisäosat valkoiseksi maalatut. Uutta ja valmista en haluaisi hankkia, vaan haaveenani on löytää ja kunnostaa tällainen itse. Siinä myös syy, miksi kaappia ei meillä vielä ole - halutunlaista ei ole vielä löytynyt, eikä varmasti helpolla löydykään. Kuvan House Doctorin versiossa on samaa tyyliä ja henkeä, jota unelmaani haen. Miten ihana tuonne lasien taakse hyllylle olisikaan tehdä useampia, rauhallisia asetelmia!

Toinen jo pidempi haaveeni on ollut täydentää kodin taulu-, printti- ja kuvailmettä. Toisin kuin kaappihaaveessa, on tässä päinvastoin runsaudenpula. Olen huomannut, miten uskomattoman vaikeaa on tehdä päätös siitä, mitä haluaa. Toisaalta ihania vaihtoehtoja on paljon, mutta toisaalta taas yksikään ei tunnu täysin oikeanlaiselta. Luulen, että olen vain vähän kranttu runsaan tarjonnan takia. Pitäisi osata irrotella ja hankkia useampi uusi kehystettävä; osan voisi jättää vielä piiloon ja osan yhdistellä esille keskenään istuvasti. Vaikka jokin kuva ei yksinään näyttäisi miltään, lunastaa se useamman printin asetelmassa paikkansa helpommin.

Seuraavassa kuvassa mallia House Doctorin tuotteiden asettelusta: monta pienempää taulua muodostavat ison, yhtenäisen kokonaisuuden.

Ylva Skarpin tuotteissa olisi taas jollain tapaa itseäni viehättävää, läiskittyä otetta. Vaikka en ole kuitenkaan näitä miehellä mittauttanutkaan, pelkään että tässä saattaisivat makumme olla liian kaukana toisistaan.

Pienempiä pitkäaikaishaaveitani on ollut pyykkipussin hankkiminen kodinhoitohuoneeseen, rouhean puupöydän nikkaroiminen sekä teollistyylisten valaisimien lisääminen kodin sisustukseen. 

Pyykkipussin hankkimisesta en oikein osaa sanoa, miksi sitä ei ole vielä tilattua, koska hankintana pussi ei ole iso eikä kallis. Ehkä kyse on ollut vain saamattomuudesta. Puupöydän taas tekisin heti, jos sille vain olisi sopiva paikka. Loogisesti se asettuisi sohvan luokse, mutta meidän sohvamme muoto ja koko ei oikein puolla pöytää vierelleen, höh. Olisikohan pitänyt listata haaveisiin sittenkin uusi sohvakalusto? Teollistyylisten valaisimien sisäänmarssia on rajoittanut sekä raha että vaikeus löytää itseä miellyttäviä yksilöitä. Peukut siis pystyyn, että pihistelijä löytäisi tänä vuonna omaan silmään sopivia, yksilöllisiä industrial-valaisimia!

 
Postauksen kuvat: 1 | 2 | 3

Olipas kiva haaste. Osuva, ja selkeytti ehdottomasti omia ajatuksia! Jatkan haastetta seuraaviin blogeihin:


Jos siis leidit Syhi, Viivi, Heini ja Sanna tartutte haasteeseen, listatkaa omat pitkäaikaishaaveenne ja kertokaa syyt miksi tyydytte (toistaiseksi) vain ylimääräisiin sydämentykytyksiin, ettekä vain hanki niitä. Olisi mukava kuulla teidän unelmistanne.

Iloa lauantaihin!

 

24 kommenttia:

 1. Ihania tykytyksiä aiheuttavia juttuja sielläkin ja tuo kaappi on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisesta kaapista on itse asiassa ehtinyt tulla jo pieni pakkomielle... x)

   Poista
 2. Ihania haaveita! Ja kiitos tästä haasteesta, otan mielelläni vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jään mielenkiinnolla odottamaan sinun haaveitasi! :)

   Poista
 3. Ihana ihana kooste ja postaus :) kuvailemasi kaappi olisi tervetullut meillekin, kenties uutena tai sitten hiukan itse tuunattuna :) vielä joskus kun enemmän tilaa niin.... :)

  Mukavaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tietäisin jo nyt, minne kaapin sijoittaisin. Huoh, pitää varmaan toppuutella itseään, tulee muuten kivinen tie odotellessa sen oikean kohtaamista! :D

   Poista
 4. Olen myös haaveillut erilaisista julisteista ja kollaaseista seinällä. Vanhoille tauluille pitäisi löytää uusi paikka, ja osa ehkä saa mennä varastoon. House Doctorilla on kiva ja raikas tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä en osaa ajatella kuviin ollenkaan, vaan kaikki haaveeni ovat mustavalkoisia. :) Oih, pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä vain rämpimään pitkin netin tarjontaa!

   Poista
 5. Ihania haaveita <3
  Kiitos haasteesta - yritän toteuttaa sen piakkoin :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania haaveita! Voisin niiiiin kuvitella teille tuollaisen musta vitriinikaapin♥ Ja kiitos ihana haasteesta! Yritänpä napata tämän matkaani:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läähpuuh, kunpa jonain päivä sellainen kaappi meillä olisi! <3 Olepas hyvä, olisi kiva kuulla sinun haaveistasi! :)

   Poista
 7. Kaappihaave täälläkin, ja juuri passelin kuvan löysitkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eihän tuollaisesta osaa olla tykkäämättä! :)

   Poista
 8. Kiva kun lähdin mukaan kertomaan oamt haavesi. Eräästä mustata kaapinvanhuksesta minäkin haaveile, tosin se unohtui omasta postauksestani.

  http://retromoderni.blogspot.fi/2015/01/himottaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kiva haaste, kiitos kun laitoit sen liikkeelle! <3 :) Olen yleensä ollut auttamattoman huono tarttumaan haasteisiin, mutta tämä kolahti. :)

   Poista
 9. Ihania tykytyksiä :)). Tuo vitriini on niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut ja varpaat pystyssä haaveilen, että sellaisen joskus saisin omakseni. :)

   Poista
 10. Ihania haaveita! Ja kiitos haasteesta, haaveilu on ihanaa :)

  VastaaPoista
 11. Kauniita haaveita! Minäkin olen haaveillut mustasta vitriini kaapista, ja koska meiltä valkoinen löytyy, niin olenkin ruvennut miettimään, josko ryhtysin maalaushommiin. Katsotaan jääkö haaveeksi, vai saanko aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti hommiin vain! :) Ainahan sen saa sutaistua eriväriseksi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...