14.1.2015

Valkoinen Fanett

Maalipurkkia ei kannata pelätä. Ei, vaikka kyseessä olisi tällaisen klassikkon maalaaminen. Ilmari Tapiovaaran suunnittelema Fanett on meillä nyt kolmannessa värissään; se saapui ruhjoutuneen mustana, kokeili vaaleanpunaista ja muuttui nyt valkoiseksi. Tähän väriin olen kovin tyytyväinen - nyt tuolin voi nostaa jälleen esille, pois pinkkipiilosta.Maalina käytin omaa luottovalkoistani: Tikkurilan Vinhaa. Ensisijaisestihan se on puutalojen ulkomaalaukseen tarkoitettu, mutta sopii myös huonekalujen käsittelyyn. Ehdottomana etuna Vinhassa on se, että se on tuoksultaan äärimmäisen mieto - pystyin sudittelemaan tuolin työhuoneessa ovi auki, eikä olohuoneessa nenä tiennyt siitä mitään. Olen tällä viikolla maalaillut jotain muutakin, mutta eri merkkisellä mustalla. Siinä haju on ollut ihan toista maata, uskomattoman tuju ja kitkerä. Mikseivät kaikki maalit voisi olla miedontuoksuisia?

Pinnatuolin tarina on kovin sympaattinen: se löytyi hylättynä korvesta. Toivottavasti Fanett on ollut tyytyväinen uuteen kotiinsa. Tuoli on vanha, mutta tukeva. Käytön myötä tarkastelin jalkojen liitoksia ja huomasin, että takatassut tarvitsisivat hieman liimaa; ne ovat irronneet pohjan munuaisen muotoisesta, isommasta puuosastaan.

Luulen, että Fanett pysähtyy nyt hetkeksi olohuoneeseen. Aiemmin se on ollut vierailuilla pienemmissä huoneissa, mutta sopii nyt uuden värinsä myötä minne vain.

Saisi tuo valkoinen lisääntyä äkkiä muuallakin kuin tuolinpinnalla. Lunta en enää niinkään kaipaile, vaan valoa, valoa, valoa. Olen vähän kauhuissani tajunnut, että tämä talvi on ollut elämässäni ensimmäinen, kun jatkuva pimeys on alkanut vaikuttamaan mielialaan. Työkaveri oli sitä mieltä, että siitä tietää tulleensa vanhaksi. Apuva. Toivon todella, että kevättalvi kääntyisi sinitaivaaksi ja kirkkaasti paistavaksi auringoksi. ♥ Pimeät poutapilvet on nyt niin nähty.


18 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja mä en myöskään pelkää maalata ;)). Väriä vaan pintaan ja sillä selvä ;))!

  Ihanaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekalujen maalaus on jo ihan kivasti handussa, seuraavaksi pitäisi kerätä uskallusta seiniin asti! :D Ihanaa viikonjatkoa sinnekin!

   Poista
 2. Tulipa kaunis <3 nuo ovat niin klassikkoja :) ei voi kun ihastella :) tässä alan ihan kaipaamaan omia vanhoja pinnatuoleja :) joskus ne vielä pääsee käyttöön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tässä on jotain äärimmäisen söpöä! x)

   Poista
 3. Meiltä löytyy kaksi Fanett-tuolia ja rakastan niitä alkuperäisessä ulkoasussaan♡♡♡ Mutta ehdottomasti on kaunis valkoisella väritykselläkin! Ihana tuoli♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tuolit on kyllä NAM! <3 Nyt kun on muutaman kerran tätä jo maalaillut, ei ole kynnystä vaihtaa seuraavallakaan kerralla väriä. ;)

   Poista
 4. Tuoli on kaunis tämänkin värisenä vaikka pinnkikin oli aika ihana. Minä olen tainnut syntyä vanhukseksi kun talven pimeät jaksot ovat vaikuttaneet mielialaani aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tämä talvi on ollut jotain käsittämätöntä.. En ymmärrä, miten voi olla koko ajan niin pilvistä. :/ Kaipaan aurinkoa. <3

   Poista
 5. Valkoinen on aina paras :) Ihana pari tyynyn kanssa! Täälläkin kaivataan valkoista, mutta mieluiten lumen muodossa. Ehkäpä jo ensiviikolla pääsen ajamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon tyynyn tilasin muuten omasta kuvasta, kun ei löytynyt muualta. :) Täällä on lunta jo ihan hirmuisesti, mutta jäät on tosi heikot. En ainakaan itse uskalla lähteä järviä ylittämään. Ja justiinsa tänään oli puhe, että kunta ei ole hoitanut kelkkareittien tamppauksia, eivät ole ajettavassa kunnossa ollenkaan - voi pöh!

   Poista
 6. Tuoli on kaunis ja mistä tuo ihana tyyny on?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...