1.2.2015

Meillä on ihan hirmuisesti lunta!

Tänään on tupruttanut lunta joka kolkkaan. Mukavaa erityisesti teille, ketkä raportoitte viime viikolla lumettomuudesta ja märistä räntäkeleistä. Meillä vaan tätä valkoista ainetta oli jo ennestäänkin paljon. Ja nyt sitä on ihan hirmuisesti. Olemme pitäneet pihatietä ja pihaa auki kolaamalla, mutta hiljalleen alkaa tuntua siltä, ettei tätä höttöä mahdu enää minnekään. Pakko kai kutsua kohta traktorimies linkoamaan. :)

Yritin kuvailla pihan ja aidanvierusten lumikasoja, mutta pelkän valkoisen massan kuvaaminen ei tämänpäiväisellä pilvituiskulla onnistunut. Odotin aurinkoista kuvaushetkeä itse asiassa koko viikon, mutta sellaista ei tullut. Siispä kuvaraporttia talon ympäriltä.


Katolla alkaa olla lumisenttejä siinä määrin, että taakkaa pitäisi vähän keventää. Ihan lähelle kattopeltiä ei kolan kanssa kuitenkaan passaa kaivautua, sillä peltiä ei missään nimessä saisi naarmuttaa rikki. Katsotaan, kumpiko meistä lähtee ylös heilumaan, vai mennäänkö molemmat.


Etupihan tuijista olen hieman huolissani, ne kun notkuvat ja harottavat lumen alla mikä mihinkin suuntaan. Jos selviävät tästä koitoksesta, on uusi kriisi edessä jo sitten porottavan kevätauringon aikaan. Voi olla, että pääsen talven taituttua uudestaan tuijaostoksille!

Yläpuolen kuvasta voisin todeta kolme asiaa: 1) Kätevä emäntä on jättänyt kuolleet kesäperennat lyhentämättä. 2) Pihavarasto on ollut erittäin tarpeellinen - sinne on ollut hyvä säilöä yhtä sun toista, jotka ovat toistaiseksi myös mahtuneetkin sisälle. 3) Varaston takaa pystyy paikallistamaan vanhan tienpohjan - meidän talomme on rakennettu entisen koivukujan päälle.

Etuterassille en ole tänä talvena kyhännyt somisteita yhtä korkeaa kukka-astiaa enempää. Siinä on syksystä lähtien ollut valkoisia callunoita. Viime vuonna oli havuja, lyhtyjä, katajia, maitotonkkaa ja niin edelleen. Paljon helpompi on putsailla terassilautoja kun ei ole nosteltavia asioita joka sentillä edessä. Tai no, tänään ei edustaa ole saanut pidettyä millään auki: viima on tukkinut sisääntulon heti kun olen saanut sen harjattua puhtaaksi. Kaksi kertaa yritin, nyt annan olla. Pitää varmaankin laittaa aamuksi kello tavallista aikaisemmin herättämään, voi nimittäin löytyä autojen sijaan pyöreitä igluja pihalta.


Tämän vuodenalun viikonlopuista täytyy sanoa sen verran, että voi hurja mikä tahti on ollut! Tämä pyhänseutu ei eronnut aikaisemmista. Minun oli tarkoitus bloggailla jo tänään aamusta, mutta vipinä on vieroittanut koneesta tehokkaasti. Eilen kyhäilin kahta eri projektia viitisen tuntia niska ojossa ja selkä etukenossa - tänä aamuna hedari kiitti siitä erittäin voimakkaasti. Kahvin jälkeen helpotti, ja tänään olenkin tehnyt bisnestä myytävillä kirppiskamppeilla. 

Tosi voimauttavaa, kun on erilaisia touhuja ja aktiviteettejä. Mikäli ei olisi, saattaisin hautautua sohvannurkkaan mössöttämään passiivisena.  Olen vähän sellainen on-off -tyyppi: kun on yksi kiva homma touhuttavana, sen antamalla energialla teen monta seuraavaa. Jos ei ole yhtäkään juttua tehtävänä, en saa itseäni aktivoitua muuhun, arkiseenkaan. Mutta ehkä näin on hyvä - ei polta itseään piippuun kun välillä pysähtyy mössöttämään. Ja jos ei mössöttäisi, ei olisi esimerkiksi aikaa seurata muita blogeja. Nyt aion rauhoittaa loppuillan tähän jälkimmäiseen, hautautua miehen kylkeen ja klikata näytölle kasan postauksia luettavaksi.

Rentoa sunnuntai-iltaa! ♥
Raportoikaahan tekin lumitilanteistanne, niin saan käsityksen millaisissa hangissa taaperratte. 


18 kommenttia:

 1. 1.5 tuntia lumitöissä tänään, nuoskalunta, iso piha, mutta hyvää teki! :) Teillä tuntuu olevan lunta siellä ihan riitämiin, täällä varmaan puolet tuosta määrästä. Muistan muutaman talven 2005-2010 välisenä aikana, jolloin mekin meinattiin tukehtua hirmuisiin lumimassoihin. Parina talvena isäntä kävi talon katolla tyhjentämässä massoja alas. Silloin oli pahimmissa paikoissa n.70cm lunta, joka oli tuulen mukana painunut L- mallin katon sisäjiireihin. Silloin ahdisti ja pelotti katolla oleva lumi. Viime vuosina ei ole onneksi ollut asmanlaisia lumimääriä, nyt saisi riittää myös täälläkin tuo sade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoisen rutistuksen jälkeen ei salitreeneille ole tarvetta! :) Minulla menee meidän pihaan keskimäärin tunti, joten teillä on kunnon kokoiset tilukset! Ohhoh, 70 senttiä on kyllä katolla valtava määrä. Sinällään ei lumessa mitään vikaa ole, kun tykkään talvesta. Mutta saisi välillä olla niitä aurinkoisia, selkeitäkin päiviä, eikä koko ajan tätä uutta lunta ja pilvistä keliä! :D

   Poista
 2. Wauuu, siellä on tullut oikein urakalla!! Meillä on satanut lunta, mutta aina räntäisää se on ollut! Kiva kuitenkin, että on valkoisemmat maisemat :))

  Kivaa iltaa ihana immeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä, siellähän ihan savoksi pistetään! ;) Kivaa iltaa toiselle ihanalle immeiselle, ja iloa uuteen viikkoon! <3

   Poista
 3. Melkoiset kinokset teillä! On täällä Porvoossakin lunta tullut sellaiset 10 cm, ja märkää...lumityöt kävivät kyllä kuntoilusta, kun tuota märkää lunta puski useita metrejä. Mukavaa reippailua tosin, jopa tykkään tehdä lumitöitä, kunhan ei ihan joka päivä tarvitse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, märkä lumi - ugh! Itsekin olen toistaiseksi tykännyt lumitöistä, ne ovat erittäin monipuolista ja kivaa urheilua. :)

   Poista
 4. No wau, mahtavat talviset tunnelmat <3 kiva kun laitoit ihania kuvia :) täällä kuitenkin haaveillaan vaan noin mahtavista kinoksista :) lunta on viime yönä saatu että taas valkoisempi ilme, suuri toive pysyvyydestä :)

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sielläkin pysyisi pinta valkeana! :) Iiiiihanaa viikkoa! <3

   Poista
 5. No on teillä lunta vaikka muille jakaa! Täällä on tullut tosi maltillisesti ja sekin mikä on tullut on sellaista märkää lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! En pistä vastaan, jos haluat tulla hakemaan pari kuutiota teillekin! ;)

   Poista
 6. Meillä kans on lunta valtavasti. Lapset tykkää <3

  VastaaPoista
 7. Ihania lumisia kuvia! Täällä sitä lunta tuli myös. Tosin kerrostalossa se ei tunnu ihan niin suurelta asialta, kun traktorit ym aika nopeasti pihat siivoavat ;) Mutta se oman auton kaivaminen ihan joka päivä tuolta lumesta, se alkaa tuntua jo työltä :) Ihana talvi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin ottaa talvesta sellaisen version, jossa ei tarvitsisi huolehtia pihan auki pysymisestä eikä auton putsaamisesta! :D Nauttisi vaan lumesta ja tekisi lumitöitä vain huvikseen ja kunnon vuoksi. ;)

   Poista
 8. Vau, ihania kuvia! Täälläkin ollaan päästy nauttimaan lumesta nyt oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tutisuttaa katsoa säätiedotuksia, kun tuota näyttää vain tulevan ja tulevan! :D

   Poista
 9. Täälläkin on hirveesti lunta ja välillä ei kamera tahdo tarkentaa ulkona ollenkaan kun kaikki on valkoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tarkentaminen on kyllä lumikasaan hyvin vekkulia puuhaan, en ainakaan minä saa järkeviä lumiotoksia otettua. :D Pakko olla taloa tai muuta tummempaa, erottuvaa kontrastina.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...