12.2.2015

Sohvapöytä-haaste

Huvikumpu Living -blogin Susanna starttasi viime viikolla haasteen, jossa sain kunnian olla ensimmäisten haastettujen joukossa. Tarkoituksena on esitellä oman kodin sohvapöytä. Eilen olohuoneemme velloi niin seesteisessä valossa, että oli aika räpsytellä vähän joka kantilta.

Meidän sohvapöytämme ei itse asiassa löydy sohvan edestä, vaan nojatuolien. Sohva on U-mallinen, joten siihen on hankala saada mitään mätsäämään. Pöytä taas on itse asiassa vanha penkki, ukkini tekemä. Se onkin jo päässyt monissa postauksissa mukaan kuviin ja mainintoihin, mutta ansaitsee ehdottomasti omankin valokiilansa. Pituutta penkillä on 165 senttiä, joten se riittää hyvin kahden nojatuolin eteen. Korkeus on sohvapöytämäinen, vajaa 40 senttiä.

Ukki oli maalannut penkin aikoinaan oranssinruskeaksi. Kun se saapui viime vuonna meille, maalasin pintaan heti kolme valkoista maalikerrosta. Paitsi että valkoinen sopii sisustukseen, tuo se paremmin esille penkin muodon ja yksityiskohdat. Päällispuolen pitkät laudat eivät ole symmetriset, vaan ne ovat toisesta päästä paksummat ja leveämmät, toisesta taas ohuemmat ja kapeammat. Jalat eivät laskeudu kohtisuoraan lattiaan, vaan harittavat suloisesti pienessä haara-asennosta. Täysin vatupassissakaan ei penkki ole, vaan keikkaa vähäsen.

Parasta tässä sohvapöydässä on juuri se, ettei se ole standardimuotoinen. Elämää nähneet raot, kolhut ja rokamat tekevät siitä juuri tämän penkin.

Kuten mainitsin jo aiemmassa postauksessa, penkki on tällä hetkellä kotimme vilkkain sisustuspaikka. Sen päälle on kiva asetella tuoreimmat kukat ja mieluisimmat asetelmat. Nyt sen päällä on kevään ensimmäiset helmililjat - sain odotella niitä täällä Iisalmessa hartaudella. Kaivoin kukat irti muoviruukustaan ja siirsin ne House Doctorin lasiboksiin - näyttävät mielestäni tuossa ylisöpöiltä. Boksin kantta tuin pystyyn pienellä rautalankapätkällä, jotta se ei repsottaisi kukkien niskassa tai rojahtaisi taaksepäin.

Pitäisi olla kunnon laajakulmaobjektiivi, niin voisi kerralla näyttää teille, miten hyvin tämä penkki keskustelee olohuoneeseen tulleen mustan kaappivanhuksen kanssa. Minusta alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että olohuone muuntautuu viimein hiotummaksi kokonaisuudeksi - sellaiseksi, jossa esineet ja huonekalut täydentävät toisiaan.

Tämä sohvapöytä-haaste on aiheena selkeä ja mieluinen. Haluankin lähettää sen eteenpäin seuraaviin blogeihin:Jos teiltä siis löytyy sohvapöytä tai vastaava, olisi mukavaa nähdä se esiteltynä. Itseäni kiinnostaa aina kuulla huonekalujen tarinoita, joten lukisin enemmän kuin mielelläni, miten sohvapöytä on teille kotiutunut ja mikä siinä on parasta. :)

Hupsua torstaita! ♥


24 kommenttia:

 1. Wau, teillä on erilainen ja erikoinen sohvapöytä! Kivoja kuvia taas!!

  Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Tuollainen penkki on täällä ollut pitkään haaveissa :) joskus vielä onnistaa ja kun tilaakin enemmän :)
  Tuo on kyllä super viehättävä ja minkä tarinan kätkeekään :) tätä oli ilo lukea :)

  VastaaPoista
 3. Olenkin usein ihastellut tätä pöytääsi ja miettinyt, mistä itse saisin vastaavan <3 Pari lankkupöytää onkin tullut itse tehtyä. Älä ikinä luovu tuosta, varsinkin kun on vielä ukin tekemä aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas vasta haaveilen, että itse tekisin pientä lankkupöytää. :) Mutta ukin penkki on kieltämättä aarre, siitä ei pysty luopumaan! <3

   Poista
 4. Ihana penkki ja tarina sen takana!
  Kiitos haasteesta, lähden mukaan! Minun pöytä ja tarina tosin on aika laimeaa katseltavaa/luettavaa tämän sinun esittelyn jälkeen...

  VastaaPoista
 5. Olipa ihana postaus, kiitos kun otit sen vastaan! Upea tuo teidän pöytä ja niin kiva lukea siitä lisää, ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mahtava postausaihe, kiitos Susanna! <3

   Poista
 6. Tuo penkki on kyllä supersuloinen ♡ Ja mikä parasta, elämää nähnyt :-)
  Kiitos haasteesta, meidän sohvapöytä on viimeaikoina vilahdellut niin monesti blogissa että taidan ainakin lykätä tämän toteutusta hieman.. :'-D

  Aurinkoista torstaita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, äläs nyt, pöydän tarina on ainakin kertomatta! :D

   Poista
 7. Minulla on myös tosi vanha penkki, joka oli ruskea ja maalasin sen valkoiseksi.Ukin ja mummon peruja se on, mutta en tiedä onko meidän ukki tehnyt sitä itse. Minulta on jopa yritetty ostaa sitä erään muuton yhteydessä, kun sitä ulkona kannoin.Parvekkeella se on tällä hetkellä, mutta kävisi varmaan mihin vaan tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että kellä yhtään silmää on, on yrittänyt penkkiäsi ostatella. :) Luulen, että minunkin penkkini on jossain vaiheessa ollut ukilla ulkokäytössä... Mutta sopii totta tosiaan minne vain!

   Poista
 8. Tosi kaunis tuo penkki (tai siis sohvapöytä) <3 Mahtavaa, että sillä on tarina takana! Kiitos kovasti haasteesta♥♥♥ Yritänpä tarttua (mulla on viime aikoina jostain syystä jäänyt haasteet vähän puolitiehen, täytyy ehdottomasti panostaa jälleen niiden toteutukseen:))!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin laahaa osa haasteista, mutta jospa kevätaurinko antaisi näihin uutta virtaa! :)

   Poista
 9. Ihana penkki ja kuvat. Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. Sohvapöytää olenkin viime aikoina paljon mietiskellyt, joten on kyllä mieluinen aihe. :)

  VastaaPoista
 10. Teillä on kaunis koti, sinulla on selkeästi silmää sisustajaksi. Penkki/pöytä on aivan mahtavan nätti, jo ihan siksi että sillä on oma historiansa ja sen elämä jatkuu hieman uudistuneena edelleen, :) Ihastelen noita vaaleanharmaita mattoja, muistatko mikä sotkan malli olikaan kyseessä? :) :) -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Maria! <3 Mattojen malli on Evita ja sävy hopea - varsin tyytyväinen olen niihin ollut! Kivaa ystävänpäivää! :)

   Poista
 11. Kauniita kuvia, ja tuo penkki on todella inspiroivan näköinen :) Kivan rosoinen, mutta selkeä, ja valkoinen tuo kivasti esille yksityiskohdat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, minulta on luiskahtanut vastaamatta ohi! :o Penkki pn rosoisuudessaan pop, ja entiseen väriin verrattuna valkoinen tosiaankin tuo yksityiskohdat paremmin esille. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...