1.3.2015

DIY: Marokkolainen tyyny

Marokkolaiset kuviot ovat alkaneet vähitellen viehättää minuakin. Ei yksinään, vaan kokonaisuuden rikastajana ja mielenkiinnon lisääjänä. Kun eilen sitten iltasaunan jälkeen sain touhuvaihteen päälle, loihtui meille marokkolainen tyynynpäällinen.

Tällaisiin pikkuprojekteihin minun on tapana uppoutua niin, että kellon katseleminen unohtuu. Kun kuviointi oli valmis, huomasin olevan jo aamuyö (ja niskat jumissa). Onneksi on loma!

Tyynynpäällinen oli alunperin yksivärinen valkoinen. Kuvioinnin painoin pahvisen sabluunan läpi muoto kerrallaan. Symmetrisyyden ja välityksen katsoin kohdilleen suuripiirteisesti silmän varassa ja pahvinpaloilla mittaillen. Vaikka itse sanonkin, niin miellyttävän tasainen tästä tuli.

Välineistöni oli hyvin yksinkertainen. Purkista vain väriä tupsuttimeen ja sillä sabluunaan. Vanha väri meni lopulta niin hilkulle, että viimeiset tipat piti kaivella purkin pohjalta vanupuikolla. Riitti sentään! Olen aiemmin käyttänyt sabluunapainannassa kalvoja, mutta nyt kyllä ihastuin tähän pehmeään pahviin - lörpsähdyksiä yli reunan ei tullut ja sabluuna oli kiitettävän tukeva.


Parasta tässä DIY-projektissa oli se, että kustannus oli tasan nolla euroa; kaikki tarvikkeet löytyivät kaapista. Minulla on pienimuotoinen säästövimma meneillään, joten voi olla, etten olisi raskinut tällaista valmista tyynynpäällistä ostamalla hankkia.
 
Mitäs siellä ollaan mieltä? Ovatko marokkolaiskuviot tervetulleita sisustukseen? 
Oletteko itse painaneet omia tyynynpäällisiä?


39 kommenttia:

 1. No WAU, tosi hienosti onnistui! :-) Kyllä pienesti marokkolaiset kuviot viehättävät omaakin silmää :-) Ripaus eksotiikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan, hippunen eksotiikkaa täytyy olla! :)

   Poista
 2. Hieno lopputulos ja tosi tasainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin vähän itsekin, miten kiva lopputuloksesta tuli! :)

   Poista
 3. Hurjan siististi oot saanu tehtyä! Hieno! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännitti, meneekö kököksi, mutta huolella kun teki niin säilyi siistinä. :)

   Poista
 4. Tosi hieno! Ihan käsittämättömän siististi ja tasaisesti olet saanut kuviot mallattua! Meillekin kelpaisi tuollainen, Marokko on edelleen kovasti mieleen :) itse en ole tullut edes ajatelleeksi tehdä tuollaista, mutta varmasti voisin kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Onpa upea lopputulos! Nostan hattua sinnikkyydelle pikkutunneilla. Ymmärrän hyvin, että kello unohtuu,kun on kivaa tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole minulle eka kerta, monesti huomaan tuntien humpsahtaneen jonkin homman parissa. x) No, ei minua ainakaan keskittymiskyvyttömyydestä voi syyttää. :D

   Poista
 6. Vau, ei uskois että on itse painettu. Katsoin ensin, että olet ommellut kankaasta. Ihana!

  VastaaPoista
 7. Siis ihan itse olet tehnyt?! :) wau wau <3 ihan mieletön <3 tosi mahtava loppu tulos <3

  Ja täällä ehdottomasti viehättää tuo kuvio <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan minä itse tein. :) Mietin vielä, tekiskö toista marokkolaisteemaista, mutta erityyppisellä idealla - katsotaan, mihin lomalla aika riittää! :)

   Poista
 8. Hetken ihmettelin että mikä ihmeen DIY- tuotos ;)

  VastaaPoista
 9. Vautsi! Tosi hyvin olet kyllä sabluunalla saanut painettua! Mä luulin, että DIY osuus oli se valmiista kankaasta ommeltu tyyny, mutta että itse painettu, iso peukku :) Kuvio on tosi kiva, mä tykkään juuri tuollaisesta marokkokuvioinnista mausteena. Meillä on tuo sama kuvio matossa, valkoharmaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan meni miettiessä, että minkä kokoista kuviota lähden tekemään, mutta tästä tuli juuri sopiva. Kuviot asettuivat myös tuurillaan noin kivasti, että tyynynpäällisen laitoihin meni puolikkaat. :)

   Poista
 10. Tosi hieno enkä olisi ikinä uskonut, että on itsetehty jos ei olisi sanonut! Tarkkaa työtä olet tehnyt!!
  Hyvä sinä ja ihanaa lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla tällainen pilkunviilaaja.. ;) Kiitos toivotteluista, lomavaihde on laitettu ansiokkaasti silmään! <3

   Poista
 11. Vau, upea tyyny ja en heti arvannut mitä olet sille itse tehnyt, niin tarkka on kuviointi, että veikkasin, että olet ommellut tyynyt itse. :) Kaunis lopputulos. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsih, periaatteessa tämähän olisi ollut ihan täydellinen DIY, jos olisin tyynynpäällisenkin ommellut itse ja sitten painanut.. Mutta suotakoon Ikean valmis päällinen pohjalle. :)

   Poista
 12. Kylläpäs oletkin näpsäkkä :) Minun on tuhat ja yksi kertaa pitänyt ostaa kangasväriä innoittamanasi, mutta en ole vielä muistanut.

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtava, siis niin kiva! Sopisi meillekin vaikka kuinka ihanasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan tupsuttelemaan, tällaistahan voisi varioida kuvion koolla ja mallilla vaikka millaiseksi. :)

   Poista
 14. Ihan mahtava lopputulos! Tosi hieno kuvio. :) Taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvion valintaan käytin aikaa ihan hyvän tovin, ja valinta taisikin sopia ihan nappiin. :)

   Poista
 15. Kangasväri on mulle yks niistä mitä en ole koskaan kokeillut. Pitänee testata! Siten saisi persoonallisia tyynynpäällisiä...hmmm... Pistetäänpä ostoslistalle siis :) kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata! En pidä itseäni mitenkään käsityöihmisenä, joten kangasvärillä sabluunan läpi tupsuttelu on sopivan helppoa puuhaa. :)

   Poista
 16. Todella hieno ja miten tarkkaan olet saanut kuvioinnin! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisesti yllätyin itsekin tarkkuudestani. :D Mutta aikaa tämä kyllä otti!

   Poista
 17. Tuli todellakin hieno! Aika todella tarkasti olet tehnyt ja kuvio suorassa. Kyllä on mittaajan silmää sulla ;) Sopii teidän sohvalle tuo tyyny! Täytyykin kokeilla pahvia sabluunaksi, itekin aina kalvolla tai nykysin tuo perunapainanta on ollut helpoin vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin meinasin kokeilla ensin perunalla painamista, mutta en löytänyt tarpeeksi isoa perunaa meiltä. :D Pahvissa oli myös se kiva ominaisuus, että se imi ylimääräistä väriä itseensä sen sijaan, että olisi levittänyt sitä ympäriinsä. Tämä minun pahvi oli jotain paksumpaa versiota, ei siis ihan perinteistä askartelupahvia. :)

   Poista
 18. Siiiis Kristiina vau!! Ihan mahtavaa jälkeä! Kyllä tässä omat diy-tyynyt kalpenee :D Niin hieno, ja todellakin minunkin piti aluksi miettiä, että mikäs tässä on se diy-osuus, niin hienoa jälkeä :)

  VastaaPoista
 19. Ihan loistava tyyny, hyvä sinä!!! En olis kyllä heti uskonut sun tekemäksi, jälki on niin tasaista!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...