7.3.2015

Helppoutta ja näyttävyyttä arkipetaukseen

Arkiaamuina ei ole aikaa näyttävän petauksen kasaamiseen ja suuren tyynyvuoren asetteluun. Sellaista en tohtisi edes vaatia mieheltä, joka sänkymme aamuisin petaa. On kuitenkin olemassa kikkoja, joiden avulla arkisänkyynkin saa muhkua ja ryhtiä - tässä tulee yksi.

Olin jo pidempään haaveillut meille kahdesta 60x80-kokoisesta jättityynystä, jotka voisi heittää pienempien tyynyjen ja sängynpäädyn väliin, nopeasti ja helposti. Olette jo oppineet tuntemaan minut pihistelijänä, joten käsi ojossa en ole ollut tarttumassa aiemmin kohdattuihin jättiläisiin - niiden kappalehinnat ovat pyörineet useammassa kympissä. Tällä viikolla lähdin sitten äitini ja siskoni kanssa kauppakierrokselle ja löysin Jyskistä enemmän kuin hyvään hintaan nämä tyynyt, yhdeksän euroa kappale! Valkoiset tyynynpäälliset nappasin myös viereisestä hyllystä mukaani.

Parin päivän käyttökokemuksella täytyy sanoa, että onpahan kätevät tyynyt! Näihin kuviin vähän muotoilin peittoja, mutta muuten petauksen perusaines on helppo: ensin peitot pitkälleen, sitten isot tyynyt päätyyn, pienemmät eteen ja päiväpeitto puoliksi jalkapäätyyn. Sanoisin, että tämä petaustyyli on jopa nopeampi kuin se, minkä mies tavallisesti on aamuisin tehnyt.Tänä aamuna emme ole olleet kotisänkyä petaamassa, sillä matkasimme eilen valmiiksi laitetun luokse. Tulimme Ouluun huipentamaan loppulomaa. Eilen vietimme rennosti iltaa ja tänään pyhitämme päivän kauppojen kiertelemiselle. Hotellin kuntoilulaitteet on testattu kahteen kertaan, joten iltaiset ravintolasyöpöttelyt ja herkkuaamiaisen on voinut tällä kertaa nautiskella hyvällä omallatunnolla. Nyt hetki lepoa ja sitten kipsuttelemaan kaupungille!

Mukavaa lauantaita!

P.S. Käytättekö te isoja petaustyynyjä?


21 kommenttia:

 1. Upean ja kutsuvan näköinen sänky! <3 Itsellä samanlaiset isot tyynyt käytössä ja mieskin on oppinut tekemään muhkean petauksen myös kiireessä, joskin pääosin olen itse vastuussa petaamisesta. :) Ilman isoja tyynyjä en osaisi enää tehdä petauksia. :D

  Kivaa loppulomaa ja viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies starttaa minua myöhemmin aina liikenteeseen, joten petaus jää hänen hommakseen. Luulen kyllä, ettei näistä osaa enää luopua! :)

   Poista
 2. Ootpa tehny tosi edullisen löydön! Kiitos vinkistä, pitääpä käydä katsomassa olisiko meidänkin Jyskissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypäs ihmeessä katsomassa, täällä oli vielä ainakin useampi tyyny jäljellä. :)

   Poista
 3. Kaunista! ♡ Voi olette Oulussa, kiva :-) Toivottavasti on antoisa reissu! :-)

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat, mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis petaus <3 oikein sievä :)

  Ihanaa loppu lomaa! <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos, huomisesta lomapäivästä yritetään ottaa kunnon lötköilyt irti! :D

  VastaaPoista
 7. Kiva idea, täytyypä laittaa korvantaakse :)

  VastaaPoista
 8. Hyvän näköinen petaus! Arki-aamuisin petaaminen ei tosiaankaan saa olla liiian aikaavievää. Mä kuitenkin tykkään, että arkisinkin on peti pedattu, joten peruslinjalla olen pysytellyt...Peitot suoriksi, siihen päälle päiväpeitto, joka on aina kiinni jalkopäädyssä niin, että sen saa nopeasti heitettyä peittojen päälle, ja tuollaiset isot tyynyt sängynpäätyä vasten. Isoja tyynyjä tarvitsisin lisää, joten kiitos Jysk-vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen samalla linjalla, kyllä arkenakin pitää peti pedata! Minulla ainakin on moninkertaisesti parempi olo tulla töistä kotiin, kun makkari ei ole hyrkynmyrskyn. :)

   Poista
 9. Kivat tyynyt, täytyypä itsekin käydä katsomassa. Saisi sängynpäätyä vähän peittoon, kun en pidä siitä ;) Meillä usein pedataan juurikin samalla tavoin, päiväpeitto vain puoleen väliin. Helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisessa petauksessa ei muuten tarvitsisi edes parisängyn päiväpeittoa, vaan voisi käyttää kapeampia... Mutta ehdottomasti, helppoa ja muhkeaa! :)

   Poista
 10. Minäkin olen himoinnut petaustyynyjä, joten kiitos vinkistä! Petaukset eivät ole vahvin puoleni, joten niissä olis harjoittelemistä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tyynyt kotiutettua! :) Arkena ei todellakaan ole aikaa näyttäviin petauksiin, parasta on että saa nopeasti ja helposti kuitenkin kivannäköistä aikaiseksi.

   Poista
 11. Tuohan ratkaisisi petausongelman meilläkin! Kunhan ensin saan tehtyä ehkä kaksi vuotta suunnitellun sängynpäädyn, niin sitten nuo tyynyt kans! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hei, voihan näitä käyttää vähän kuin feikkinä sängynpäätynäkin, jollei oikeaa vielä ole.. Tulee muhkua päätyyn! :)

   Poista
 12. Onpas vaan ollut edulliset... Nyt en ihmettele miksi mies mielellään ja ilman mukinoita osti nuo samaiset tyynyt meille mukisematta :) saa niin helposti muhkean petauksen aikaan...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...