9.3.2015

Päivän ajatus ja Jieldé-vinkki

Tänään nostin keittiöön näkyville ajatuksen, joka olisi hyvä muistaa ihan joka hetkessä. Pikkuisen ylpeänäkin voin kertoa, että tätä ohjenuoraa saan toteutettua yleensä melko hyvin, sen verran suoraviivainen tyyppi taidan olla. Murhehtimalla ja jahkailemalla vain tuhlaisi aikaansa - sitä, jonka voi käyttää pienistäkin asioista iloitsemiseen.

Jos tuntuu siltä, että ajatelman teksti kahdentuu silmissä, ei huolta. Se oikeasti vähän tekeekin niin, sillä harmaa teksti on painettu käsinvalmistetulle paperille, jossa on epätasainen pinta. Reunat ovat leikkaamattomat, joten paksu paperi on uniikki yksilö.


Sain tämän ajatelman Country by Mail -putiikista, vähän kuin alkulämpiminä. Tarkoituksena kun on ilostuttaa teitä lukijoita nyt lähiaikoina, joten pitäkääs silmät huolella auki! 

Sitä ennen kuitenkin sananen tuosta otsikon Jieldé-vinkistä. Olette varmaankin nohevimmat huomanneet, että vanhat vintagevalaisimet ovat saaneet nyt nostetta alleen, erityisesti lattiamallinen Jieldé. Itse olin valaisimen perässä jo viime syksynä, kun etsin meille olohuoneeseen sopivaa yksilöä. Harmaa sävy, viidestä kohti niveltyvä jalka ja rouhea ulkomuoto olisi meille täydellinen, MUTTA. Koska Jieldét ovat todellista vintagea, täyskorjattuja alkuperäisine osineen, näkyy se empimättä hinnassakin. Sydän särkyen olen joutunut myöntämään itselleni, ettei kantti (=kukkaro) kestä valaisimen hankkimista, mutta se ei estä minua vinkkaamasta siitä muille. Eli, jos jollakin teistä on ollut Jieldé unelmissa ja sukanvarressa siihen säästöjä, kannattaa käydä kurkkaamassa Country by Mailin sivut, sieltä löytyy Jieldéjä niin lattia-, seinä- ja pöytäversioinakin.

Teille, jotka vielä mietitte, että mikä ihmeen Jieldé, kokosin inspiraatioksi putiikin sivuilta nämä kuvat. Eikös olekin ihana?!Tänään täytyy hommautua ajoissa iltapalalle ja nukkumaan. Olin nimittäin töistä tuntuani uskomattoman nuutu; olisi tehnyt mieli jatkaa päikkäreitä iltaan saakka. No, jospa huomenna olisi taas energitasot kohdillaan!

Mukavaa maanantai-iltaa ja innokasta alkuviikkoa!


17 kommenttia:

 1. Todella hyvä teksti <3 tuo todella pitää paikkaansa <3

  Kuinka ihanat kuvat olet ottanut jälleen kerran :) <3

  Tsemppiä viikkoon <3

  VastaaPoista
 2. Voi ihana mitä valaisimia! Mä kan niin haluaisin tuollaisen Jielden, mutta on ne kyllä kalliita. Ehkä tuo pöytämalli....nooh, joskus sitten.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jospa sitten joskus... Aina voi unelmoida! <3

   Poista
 3. Ihanan lohdullinen ajatus tähän maanantai-iltaan, kun töissä kuulin kuvioiden menevän uusiksi ja päivä on mennyt stressatessa, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, kiva että sait vähän lohtua! <3 Tsemppiä työkuvioihin!

   Poista
 4. Vinkkinä, että itse tilasin valaisimen Ebaystä, kuusinivelinen Loft-lattiamalli vintagena (ranskalaiselta tehtaalta 60-luvulta) maksoi kunnostettuna postikuluineen noin 600 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä! Ebayn tarjonnasta tosiaan löytyy yhtä sun toista, tämäkin siis! :)

   Poista
 5. Jielde on täydellinen ja täälläkin vain haaveeksi jää juuri tuon hinnan takia!! Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, aina voi tehdä edes mielikuvaharjoituksia ja siirrellä tätä omissa kuvitelmissaan huoneesta toiseen. ;)

   Poista
 6. Yllärriylläri, että myös minäkin olen niin haaveillut tuosta Jieldestä, se olisi niin ihana.. Mutta hinta :/(( Byää!

  VastaaPoista
 7. Jieldet vie kyllä sydämen! Ehkä joku kaunis päivä kun suurin muotiaalto on ohi ja niitä taas ihmiset laittaa pois ;) Kärsivällisyyttä... kärsivällisyyttä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin kelpuuttaa meille jonkin jäljitelmänkin.. Jos ei malta odottaa aallon tasoittumiseen.. ;)

   Poista
 8. Lisäisin vielä että Finnair Plus Shopissa on tosi hyvä tarjous perus-Jieldéistä eli pöytä- ja lattiamalleista. Jos on 1000 pistettä (jotka saa melko helposti), saa ne aika edukkaasti!

  VastaaPoista
 9. Tuo on niiiin ihana valaisin!!! Kerrassaan upea :) unelma siis mullekin

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...