7.5.2015

Pyykkikori

Kodinhoitohuoneen pyykkikorit - siis ne kaapin sisällä olevat metalliset - ovat meillä hyvin vähällä käytöllä. Niihin heitellään vain sellaisia pestäviä, joilla ei ole akuuttia kiirettä koneeseen. Arkivaatteet ja muut tekstiilit, joiden on tarkoitus pyöriä jo seuraavassa pesusatsissa, nakkaamme yleensä jo heti koneeseen odottamaan. Pesukoneen luukku on raollaan, etteivät vaatteet mynnähdä ennen pesua. Mies kuitenkin harrastaa sitä, että kasaa kamppeita avonaisen luukun päälle. Minä en tuosta (sisustuksellisesti rumasta) tavasta tykkää ollenkaan, joten olen pohtinut tapaeroihin kompromissiratkaisua. Toivon, että se olisi nyt tässä.

Synttäripaketistani löytyi Vitron lisäksi tämä toivomani House Doctorin pyykkikori. Olen haaveillut korista jo melkein vuoden, mutta pantannut hankintaa jostain selittämättömästä syystä. Ehkä halusin alitajuisesti jättää tämän juuri synttäriherkuksi. :) Puolimetrisessä ja halkaisijaltaan 40-senttisessä korissa pidän erityisesti etulaidan tekstikuosista; tällaiselle teksti- ja numerofanaatikolle se on niin mieleen kuin olla ja voi.

Korin sijoitin paraatipaikalle pesukoneen eteen. Tuossa se toivottavasti estää pestävien vaatteiden kulkeutumista lattialle tai luukun päälle. Kokonsa puolesta kori myös tarjoaa ilmavuutta, eli tekstiilien ei pitäisi siinä juurikaan hautua.

Millaisia pyykkiratkaisuja teillä on? Heittelettekö vaatteita suoraan koneeseen, tällaiseen koriin vaiko ihan kaapinovien taakse odottelemaan?

Keväistä torstaita!
23 kommenttia:

 1. Hieno kori! Meillä pyykit ovat korissa kaapin sisällä (tai pitäisi olla). Erillinen kori olisi kiva, mutta meillä on vähän tilan puutetta kodinhoitohuoneessa. Haaveissa on siisti ja toimiva ratkaisu, mutta tällä hetkellä kodinhoitohuone on läpikulkupaikka, ja usein epämääräistä tavaraa pyörii pöydillä ja lattialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinhoitohuoneen tilavuus kyllä kieltämättä sanelee suuntamerkit pyykkipolitiikalle - kunpa joku keksisikin sen THE IDEAN pieneenkin tilaan. :)

   Poista
 2. Meillä on ihan sama tilanne, metallikoriin menee ne joskus ja jouluna pestävät ja muuten nakataan koneeseen. :) hetken aikaa olen pitänyt yhtä koria samoin kun tuo mutta se on liian iso ja täten epäkäytännöllinen. Haaveissa ollut hankkia ilmavampi eli tuollainen kevyempi mutta..... täälläkin venynyt ja venynyt.... josko saisin niskasta kiinni?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juurikin ne jouluna pestävät möllöttää siellä metallikorissa! :D Mut hei, eikun tilausta tekemään!

   Poista
 3. Ihana kori! Meillä myös menevät suoraan koneeseen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samiksia siis ollaan! :) Minä pesen sekaisin niin tummat, vaaleat kuin värillisetkin, joten ei tarvitse miettiä, mitä koneeseen milläkin kertaa voi työntää. :)

   Poista
 4. Tosi ihana! Meillä on House Doctorin samantyylinen kori vessassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä ihania versioita olemassa! Valmistajasta riippumatta silmät kääntyvät aina mustavalkoisten suuntaan. <3

   Poista
 5. Kaunis kori :) Äh, juuri kippuroittin pyykkikasan kanssa kun korit olivat jälleen kerran täynnä...huoh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ne pyykkikasat! :D Itse laskostelin juuri puhtaan satsin kaappeihin.

   Poista
 6. Hehee, hyvä ratkaisu uskoisin. :D Meillä pyörii kone lähes päivittäin, kun on niin tätä porukkaa. Lakanat ja pyyhkeet omassa kopassa ja vaatteet toisessa. Hieno tuo pyykkipussukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas kone pyörii sen pari kertaa viikossa. Jaottelu lakanoihin/pyyhkeisiin ja vaatteisiin kuulostaa toimivalta ja selkeältä! :) Voisi harkita tännekin, jos porukkamäärä olisi isompi!

   Poista
 7. Tuo on kyllä todella kaunis kori! Kankaiset pyykkikorit ovat kyllä parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset! Näitä kun voi käyttää niin monessa käyttötarkoituksessakin. :)

   Poista
 8. Tyylikäs pyykkikori. :) Minulla oli vastaavanlainen edellisessä asunnossa, Nyt mulla on erillinen siivous/pyykkikaappi, joten pyykit heitän piiloon oven taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heittotaktiikka oven taakse on varmasti kelpo tapa! :) Voisi tosin toimia meillä niin, että mies heittäisi silloinkin rytkyt kaapinoven päälle. x)

   Poista
 9. Mä tarviisin kans tälläsen kankaisen, jotta voin kiikuttaa pyykit koneesta narulle kuivumaan. Kankaisen sais sit säilytykseen kaappiin näppärästi rutistettua. Pitääpäs hankkia - esim. vaikka just tällänen. :)

  VastaaPoista
 10. Totta, tämä taittuu näppärästi pienempäänkin tilaan! Eikun vaan koria tilaukseen! :)

  VastaaPoista
 11. Tämä onkin tosi hieno pyykkikori! Meillä on sellainen valkoinen Ikean tavallaan ämpäriä muistuttava metalli astia kannella. Kätevää, että on edes jokin paikka jonne pyykit voi laittaa ensin ja siitä sitten koneeseen :)
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen ämpäri on kyllä kanssa hieno, sellaista olisi voinut harkita meillekin! :) Toivottavasti siellä on ollut kiva viikonloppu! <3

   Poista
 12. Tämä onkin tosi hieno pyykkikori! Meillä on sellainen valkoinen Ikean tavallaan ämpäriä muistuttava metalli astia kannella. Kätevää, että on edes jokin paikka jonne pyykit voi laittaa ensin ja siitä sitten koneeseen :)
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä kuin jostain unelmasta, pestä pyykit heti kun niitä tulee. Meillä kone huutaa päällä koko ajan ja silti useampi kori on koko ajan täynnä. Olen ehkä liiankin tarkka värien suhteen, mutta silti olen aika surkea pyykkihuollossa. Paljon olisi opittavaa sinunlaisilta ihmisiltä, jotka osaavat tuon taidon noin! Upea pyykkikori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla noita pyykintuottajia muutama enemmän kuin täällä! ;) Minä olen värien suhteen ajatellut, että mikäli sellainen vaatekappale löytyy, joka päästää väriä tai ei kestä samassa pyykissä muiden kanssa, joutaa roskiin. :D Toistaiseksi ei ole löytynyt yhtään sellaista, vaikka pyykinpesuvuosia on jo ruhtinaallisesti takana. Ihme!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...