19.5.2015

Valmiina grillaamaan?

Tiedetään, ulkona tihuttaa vettä ja lämpötila huitoo koleissa lukemissa. Vielä pari viikkoa sitten olisi tällainen keli saattanut potuttaa, mutta arvatkaapas mitä? Nyt nautin tästä. Siksi, että on oikea syy jättäytyä sisälle tekemään aivotyötä. Huomasin nimittäin, että kesän ja hommien suunnittelu on jo ajatustasolla älyttömän mukavaa! Varsinkin tällaiselle touhupytylle on havainto erittäin tervetullut - ei kaikkea tarvitsekaan päästä aina heti tekemään.

Ajatuskulut ovat viime päivinä lipuneet erityisesti grillaamiseen. Meillähän on tälle kesälle kovat odotukset niin itse grillauspaikan, grillin kuin grilliruokien osalta. Talon valmistumisen jälkeen emme ole ulkoruokailleet kertaakaan, sillä meillä ei ole ollut grilliä - voitteko kuvitella! Tänä vuonna aiomme kuitenkin paikata tuon puutteen korkojen kera, siitä ei ole epäilystäkään.

Makkarantuoksuisista hetkistä haaveillessani koostin teille kollaasin kotimaisen Muurikan tuotteista. Kaikkihan me tunnemme aidon ja alkuperäisen ulkopannuklassikon, mutta tiesittekö, että Muurikalta löytyy monipuolinen valikoima myös kaikkea muuta grillaamiseen liittyvää? Tuotteita on niin kaiken kattavasta kesäkeittiöpaketista savustimiin, kevyempiin pannusetteihin kuin pienempiin grillaustarvikkeisiinkin. Tässä muutamia esimerkkejä:
1. perinteinen muurikkapannu, 2. savustuslaatikko, 3. Kesäkeittiö Sähkö, 4. teräswokkipannu, 5. teräspaellapannu, 6. pannunalusta pöytään, 7. paistolasta, 8. grillipihdit, 9. sähkösavustin, 10. nuotiokahvipannu, 11. ryöppäyskori, 12. Eco-grilli, 13. kaasupullopöytä, 14. grillaus- ja patahanska, 15. lettujauhot, 16. leikkuulauta

Itse olen erityisen ihastunut tuohon kokonaiseen kesäkeittiöön - varsinkin siihen, että saatavilla on kaasun lisäksi myös sähköllä toimiva versio. Toinen mielenkiintoa herättävä Muurikka-tuote on Eco-grilli. Se on tervalepästä valmistettu kertakäyttögrilli, joka ei tarvitse sytytysaineita. Eco-grilli sopii niin grillaamiseen, keittämiseen, kokkaamiseen kuin savustamiseenkin ja sen voi sijoittaa mihin vain palamattomalle alustalle: hiekalle, kalliolle, hankeen tai vaikkapa takkaan. Kun grilli on käytetty loppuun, jäljelle jää hyvin pieni määrä tuhkaa ja maatuvia hiilen osia. Huomionarvoinen seikka on Muurikka-tuotteissa se, että perinteisen muurikkapannun lisäksi on valikoimassa sarja muunkinlaisia pannuja, kuten wokki-, paella- ja parilapannuja. Ne antavat grillaamiseen monipuolisia ulottuvuuksia ja tekevät ulkona kokkaamisesta vielä astetta hauskempaa.

Vuonna 2007 Muurikka löi hynttyyt yhteen Suomen vanhimman kattila- ja taloustarviketehtaan, Opan, kanssa. Kun Muurikan tuotteet ovat pääosin ulkokäyttöön, pihoille ja terasseille suunnattuja ruoanlaitto- ja elämystuotteita, keskittyy Opa keittiötarvikkeisiin, ruoanlaittovälineisiin sekä saunatuotteisiin. Yhdessä Opa ja Muurikka näyttävät vahvaa suuntaa suomalaisille ruoanlaitto- ja saunahyödykkeille. Jotta Opankin tuotteet tulevat teille tutuiksi, tässä kollaasia myös niistä:


1. La Cuisine -paistopata, 2. Eco-painekattilapaketti, 3. monitoimipannu, 4. Valu-kattila, 5. kuumapannu lämpöalustalla, 6. Anna-teräskattilat, 7. kahvimitta clipsillä, 8. Pedro paistinpannu, 9. Lumo-saunasanko, 10. 11. Lumo-saunamittari, 12. teräskauha, 13. Cerafin-parila-/grillipannu, 14. Lumo-pesuvati, 15. Lumo-saunakiulu, 16. Lumo-saunajakkara, 17. Lumo-löylykauha, 18. salaattiottimet

Opan kattilavalikoima on huikea - korkealuokkaisia tuotteita löytyy niin jokaiseen makuun kuin käyttötarkoitukseenkin. Itse ihastelen erityisesti La Cuisine -sarjan valurautaisia patoja sekä energiatehokkaita Eco-kattiloita. Lumo-saunatuotteet sopivat muotoilultaan skandinaaviseen makuun, joten ne iskenevät sillekin puolen ruutua.

Joko siellä on kartoitettu kesän grillaustarpeita? OpaMuurikan koko valikoima kannattaa käydä jo yleissivistyksenkin puolesta kurkkaamassa täältä. Verkkokaupassa on toukokuun loppuun saakka ilmaiset toimituskulut, joten kipinkapin ostoksille! :)

Millaisia grillaushaaveita teillä on tulevalle kesälle? Joko grillit on valmiina vai vasta hankinnassa?


14 kommenttia:

 1. Aivan ihania tuotteita :=) Voi että kun olisikin oma piha ja mahdollisuus grillailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma piha on kyllä onni grillausolosuhteiden puolesta! :)

   Poista
 2. Terkkuja Ähtäristä! Täällä on juurikin vasta hankintamietinnöt menossa... Sähkö vois olla kiva vaihtoehto grilliin, kun itse vierastan kaasua. :/ Mukava kollaasi, en tiennytkään että Muurikalla on näin paljon muutakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän sama homma, mieluummin käytän sähköä kuin kaasua! :) Sähkögrillejä ei ole kovin montaa markkinoilla, joten hihkuin kun huomasin tämän Muurikan version.

   Poista
 3. Iiiihania juttuja! Grillikuume lähti kyllä nyt nousuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ilman grilliä pitäisi olla lailla kielletty. :D Jep, Muurikalta löytyy vaikka mitä ihanaa!

   Poista
 4. Upeat kollaasit! :-)

  Grillaaminen on niin mukavaa, ja varsinkin kun se on vielä toistaiseksi aina sellainen jota odottaa suurella innolla aina kylään mennessä tms. :-)

  Oikein mukavia grillaushetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seija! <3 Grillaaminen on kyllä niin mukavaa puuhaa, että harmittaa oikeasti, kun se on viime kesinä meiltä jäänyt. Nyt tilanne korjautuu, ehdottomasti! :)

   Poista
 5. En oo ollut oikein grillien perään, mutta monikäyttöisyys ja sähköllä toimivuus houkuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun siis Kesäkeittiötä hankkimaan! :) Grillissä voi käyttää moneen erilaiseen tarkoitukseen valmistettuja pannuja ja kattiloita - grillausulottuvuus on jotain ihan muuta kuin normigrilleissä.

   Poista
 6. Tuo Muurikan sähkösavustin on todella mainio vekotin! Kalan syöminen triplaantui tässä perheessä, kun ostin vuosi sitten savustimen miehelle synttärilahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, teillähän totta tosiaan sellainen oli! :) Meillä on miehen synttärit ensi kuussa tulossa, pitääpäs laittaa tuo lahjavinkki mietintään!

   Poista
 7. Meillä ei ole grillausmahdollisuutta omalla pihalla, mutta olemme kesäisin soutaneet tai ajaneet rantaan, jossa voimme grillata kertiksellä. Tulilla käydään notskilla kesät talvet.
  On se kivaa. :)
  niin ja savolaisena seuraan nyt blogiasi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testatkaapas joskus tuota Eco-grilliä biitsillä, itseä ainakin kiinnostaa kyseinen tuote kovasti. :) Nuotiotuli on kovin lumoavaa, sitä voisi tapitella ikuisuuden. <3 Kiva kun jätit kommentin ja jeij, iso käsi savolaisuudelle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...