16.7.2015

Lapinlahden omakotitalonäyttely

Toissapäivänä oli melkeinpä peruutusten suma, kun ensin kesäteatterista ilmoitettiin ettemme mahdukaan ennakkolipuista huolimatta sinä iltana ylibuukattuun näytökseen ja sitten eiliseksi sovittu autohuolto oli yliviivattava korjaajan kiireiden vuoksi. Jälkimmäisen myötä meni mönkään myös oheen suunniteltu Kuopio-reissu kahvittelutreffeineen. Voi höh ja buu! Melkein meinasi jo mennä ketutuksen puolelle, mutta sitten nykäisimmekin miehen kanssa käyntiin touhuvaihteen kotona: mies nikkaroi tekniseen tilaan kauan kaivatun hyllykön, minä istutin etupihalle talon ulkoseinään nojailleen riippujalavan ja aloitin taistelun sepelialueelle leviävää nurmea vastaan. Tilasin myös takapihan kuolleiden omenapuiden tilalle uudet puut ja heitin entiset karahkat tunkiolle.


Teimme eilen lisäksi pienen ex tempore -pyrähdyksen Lapinlahdelle omakotitalonäyttelyyn. Näyttely on avoinna joka päivä kello 10-18, 19.7. saakka. Hirmu suuresta tapahtumasta ei ole kysymys, sillä kierrettäviä omakotitaloja on alueella vain kourallinen. Oheiskierrettäviä ovat erilaisten näytteilleasettajien pisteet, päivittäin vaihtuvat ohjelmanumerot sekä samalla lipulla samoiltavat Suomen asutusmuseo ja Alapirtin näyttely. Me emme tällä kertaa koukanneet museoon emmekä näyttelyyn. Sisustuksellisesti ja talonrakentajankaan näkökulmasta ei tapahtumasta saanut massiivista inspiraatiotulvaa, mutta ajattelin kuitenkin näyttää teille muutamia tärppejä, jotka saivat minut nyökyttelemään.

Ylimmässä, postauksen ensimmäisessä kuvassa zoomasin kesähuoneen rakenteita - väritys, tyyli ja kokonaisilme näyttivät hyvältä. Tässä alemmassa otoksessa on taas mielestäni loistava idea; piharakennuksen päätyyn rimoitettu syvennys ulkona tarvittaville työkaluille ja tarvikkeille. Rimoitus naamioi syvennyksen osaksi rakennusta, mutta mahdollistaa kuitenkin työkalujen helpon saatavuuden. Vastaavaa voisin ehdotella jossain muodossa seuraavaan taloommekin. :)

Näiden lisäksi ihastelin betonimaista seinää, 

pihapolkujen toteutusta,

modernia mutta vanhanaikaista puuhellaa

ja lautalattioita.

Lisäksi huomasimme keskustelevamme lähes yllättävästi kylpyhuoneiden rakenteista, saunojen muodoista ja pesutilojen värimaailmasta.

Siinä silmiin ja mieleen pompsahtanutta. Seuraavaksi liuta random-kuvia, siis pieni virtuaalimatka Lapinlahden Alapitkälle, olkaas hyvä:

Jos siis asut sopivan matkan päässä, haluat kesäpäiväksi tekemistä, olet kiinnostunut tavallisista kodeista ja tarvitset motiivin vierailla Alapitkällä, on omakotitalonäyttely sopivaa ajanvietettä. Jos taas haluat kahmia sisustuksen uusimmat trendit ja kierrellä kohteissa jalat helliksi, kannattaa suosiolla suunnata Vantaalle.

Armaksella on tänään rokotus (iik!) ja meillä kesäteatteri-ilta Säyneisessä (ei siinä perutussa). Mitä teidän kesätorstaihin kuuluu? Mukavaa päivää!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Peukku sille, että tällaista näilläkin seuduilla järkätään!

   Poista
 2. Mielenkiintoista nähdä kuvia vähän pienemmistä "asuntomessuista". Munkin omaan silmään tuo ekan kuva terassikatos näytti todella hyvältä :) toivottavasti pääsette joku toinen kerta teatteriin ja myös niille kahvittelutreffeille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, nämä oli mulle pikkuriikkinen Vantaan korvike! x) Joo, teatteri- ja kahvitreffit saatiin onneksi paikattua! :)

   Poista
 3. Olipas kivoja ideoita kuvissa. Tuo puutarhatavaroiden piilotus oli kans mainio. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää ainakin kuvista!! Kyllä vaan Suomessa on näin kesäisin niin monta mukavaa juttua joista vain muutamassa tulee käytyä.. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätapahtumat ovat kyllä huippuja, kiva bongailla niitä ja miettiä, minne menisi! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...