12.7.2015

Matkalla Tanskassa 2 // Scandic Hvidovre

Kun lähtee ulkomaille, haluaa, että reissukokemus on kaikilta osa-alueiltaan mieleinen. Majoitus on yksi suuri tekijä matkan onnistumisessa, ainakin meille. Ennen kuin starttasimme Tanskaan, halusimme varmistua, että perillä odottaa tasokas tukikohta; sellainen, joka täyttää standarditason siisteydessä ja mukavuudessa mutta on silti suht järkevä kukkarolle. Näillä kriteereillä kartoitimme eri vaihtoehtoja (hotellien lisäksi myös mökit ja B&B:t) kaksi päivää, kunnes päädyimme Scandic Hvidovreen. Hotels.comin kautta löytyi hyvä tarjous, joka sopi budjettiimme. 

Olimme päättäneet, että majoituspaikkamme saisi sijaita Kööpenhaminasta 50 kilometrin säteellä - Hvidovresta matkaa ydinkeskustaan oli kuitenkin vain kahdeksan kilometriä. Moottoritiekin oli superlähellä: siitä oli kätevä lähteä huristelemaan pidemmille road tripeille. Keskustaan pääsi helposti ilman oman auton käynnistämistä, sillä ihan nurkalta lähti paikallisliikenteen 1A-bussi, joka vei suoraan ytimeen, hintaan 22 kruunua sivu.

Kun selasin etukäteen hotellin galleriakuvia, arvatkaa vain, hymistelinkö yleisilmeen vuoksi! Tanskalainen ja skandinaavinen design näkyy sisustuksessa niin laajasti, että jo hotellilla tunsi olevansa sisustusdesignin edelläkävijämaassa.

Hotellin aulassa takkavalkea toivottaa tulijan tervetulleeksi ja laajat alakerran tilat aukenevat joka suuntaan. Suoraan sisäänkäyntiä vastapäätä seisoo moderni baari ja sen takana seuraa hotellin oma ravintola. Pieni aulamyymälä juomineen ja naposteltavineen on auki 24/7.

Aamiaistarjoiluja voi luonnehtia runsaiksi, monipuolisiksi ja eksoottisiksikin. Syötävää löytyi lautaselle, vaikka puuroja, ruisleipää ja salaattia ei ollutkaan tarjolla. Puheensorina pöydissä oli skandipainotteinen: ympärillä kuului niin tanskaa, ruotsia, norjaa kuin suomeakin. Muutama britti ja puolalainenkin tuntui joukkoon sulautuvan.

Hotellilla on asiakkaiden käyttöön varattuja työpöytiä ja tietokoneita. Erilaisia kokoustiloja ryhmien käyttöön löytyy myös parikymmentä. Wifi on maksuton ja se toimi vielä parkkipaikallakin asti. Parkkeeraus Hvidovressa on muuten ilmaista, mikä oli meille tärkeä tekijä: joissakin keskustahotelleissa parkkeeraus olisi tuonut jopa parisataa lisää majoituksen hintaan.

Jos lomallaan haluaa mahdollisuuden kuluttaa ravintoloissa hotkittuja kaloreita veks, on siihen mahdollisuus Hvidovren ilmaisella kuntosalilla ja uima-altaalla. Saunakin on tarjolla koko päivän, kun vain huikkaa löylyhaluistaan puoli tuntia aiemmin vastaanottoon. Meillä oli kuntoilukamppeet pakattu mukaan, sillä tykkäämme käydä hotellireissuillamme testailemassa myös kuntosalin antimia mikäli sellainen majoituspaikasta löytyy. Nyt kuitenkin jokaisen reissupäivämme ohjelma oli niin tiivis tai kuluttava, ettei kuntosali häivähtänyt mielessä kertaakaan. Verkkarit jäivät siis kassinpohjalle, mutta luulen, että tarvittu jumppamäärä tuli saavutettua jo pitkillä kaupunkikäppäilyillä.

Huoneemme oli standarditasoinen ja sijaitsi hotellin hiljaisimmalla laidalla. Ikkunasta sai katsella puutarhamökkien kattamaa aluetta, missä Tanskan liput liehuivat saloissaan. Yleisilme oli erittäin siisti, sillä pinnat taisivat olla vastaremontoidut. Väritys oli maanläheinen. Sängynpäätyseinän suuret kuviot varastivat katseen ja sinapinkeltaiset yöpöytäpenkit piristivät kokonaisuutta.

Sänkyä vastapäinen seinä oli lähes kokonaan putkimaisen naulakon valtaama - ainoastaan televisiolle oli jätettu toiseen laitaan tilaa. Olipahan kätevä! Saimme molemmat purettua laukuista kaikki tarpeelliset vaatteet näkösälle niin, että ne oikeasti mahtuivat esille. Paljon helpompi oli valkkailla seuraavan päivän kamppeita, kun ei tarvinnut tonkia ja pyöritellä vaatteita pelkästään kassin uumenissa. Naulakkoseinän toisessa laidassa oli viitteellinen kartta Pohjoismaista. Viitteellinen siksi, että Suomen kohdalla esimerkiksi Pieksämäki oli merkattu Kuopiota suuremmaksi kaupungiksi. :)
 
Hotellikokemuksemme perusteella voin lämpimästi suositella Scandic Hvidovrea myös muille Tanskaan matkaaville: luotettavan tuttua ja turvallista, huojentavan kätevää ja kelpoa, omaleimaisen tunnusomaista ja trendikästä. Sitä, mitä hotellilta odotimmekin.


11 kommenttia:

 1. Upea katsaus majapaikkaanne! <3 Hotelli näyttää omaankin silmään juuri mieluisalta! :-) Ja muutenkin kuulostaa hyvältä sijaintinsa puolesta :-) Tosi tasokkaita kuvia olet ottanut, kiitos tästä info paketista, ainoastaan Tanska kuume kasvaa ;-)

  Sunnuntain iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli majoituspaikkojen loppukamppailussa kaksi kohdetta, joista Hvidovren yleisilme ratkaisi kisan. :)

   Poista
 2. Näyttääpäs siistiltä ja viihtyisältä majapaikalta :) Sisustajan silmälle oikein passeli!

  VastaaPoista
 3. Vaikken muuten niin ketjuhotelleista perusta, olen ollut erittäin tyytyväinen Scandicin hintalaatu-suhteeseen! Tosi kivannäköinen on teidänkin huone ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että yritettäisiin välttää ketjupaikat. :) Ilme oli kuitenkin sen verran mieleen, että luovuin tuosta periaatteesta sittenkin. :D

   Poista
 4. Rakastan myös Scandicin sisustustyyliä. Upealta näyttää ja kiva lukea sillä tuonne suuntaamme itsekin loppukesästä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...